Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anytchrześciajanka

Słyszeliście tą nową głupotę i nowych grzechach głownych?

Polecane posty

Gość Anytchrześciajanka

Slyszeliscie, ze Watykan wprowadzil kilka dodatkowych grzechow glownych?! Sa to m.in.: - zanieczyszczanie srodowiska - inzynieria genetyczna, zabawa embrionami (w domysle zapewno in vitro) - bycie bogatym, gdy inni zyja w nedzy - stosowanie antykoncepcji - aborcja - pedofilia Co sadzicie na ten temat?

Gość chrzescijanka
nie wiem, ja sie kieruję raczej mniej skomplikowanym wzorcem grzechu: nie krzywdz sienie ani innych 🖐️

Gość Anytchrześciajanka
nie myslicie ze to wszystko jest lekko nienormalne? bozewidzisz i nie grzmisz

Gość większość podchodzi
pod "nie zabijaj", więc po co to rozpisywać na podpunkty?

ja sądzę ze w porządku, moze środowisko i nasze zdrowie na tym skorzystają

Gość Anytchrześciajanka
no wlasnie? czego oni nie wymysla, tylko rece załamywac,porażka na skale światową

Gość blablablaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gość blablablaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ja bym z tego wykreslila: - inzynieria genetyczna, zabawa embrionami (w domysle zapewno in vitro) - bycie bogatym, gdy inni zyja w nedzy - stosowanie antykoncepcji - aborcja wtedy byloby ok. wtedy kosciol nie mialby takiego wplywu na opinie ludzi, jaki moze zyskac teraz. ale mi to i tak wisi...

\"bycie bogatym, gdy inni zyja w nedzy \" to od jutra: kardynałowie, biskupi i papież oddają swój majątek, wille, pałace, obrazy na cel walki z biedą. Już wierzę :O STOP... jasne :D przecież oni tego nie posiadają... oni to tylko użytkują więc są biedni

Jestem zwolennikiem in vitro jestem za antykoncepcją co do aborcji uważam że kobieta ma prawo wyboru w skrajnych przypadkach ,ogolnie jestem przeciw aborcji z takich powodów bo ktoś nie chce dziecka ....poodlądajcie sobie w necie zdjęcia z aborcji ....jak można zabić własne dziecko. Pedofili powinni zamykać na długie leczenie psychiatryczne.

Gość jus_ta
Dlaczego nie mogę pracowac na to, zeby zyło mi się lepiej, w momencie gdy ktos się obija, chleje i toczy się i marudzi, ze jest biedny?? Przeciez pracuję na siebie i nie jest powiedziane, ze tylko w nielegalny sposob mozna do czegos dojsc!

Gość siabadabada
I tak najlepsze jest nowe przykazanie koscielne- wspierac kosciol

Może wymieńcie co można robić i co nie jest grzechem - będzie łatwiej, bo teraz to już wszystko jest chyba grzechem

Gość Anytchrześciajanka
zapomniałam jeszcze o tych: - kupowanie i używanie pirackich płyt, programów, ubrań, butów, perfum itd... - podszywanie się na kafeterii - zakładanie kont na stronie nasza-klasa.pl

Gość ziuta.. z bydgoszczy
To nie było dokładnie tak. Chodziło o nieprzyzwoite bogactwo co ja rozumiem jako pieniądze zdobyte w sposób nieprzyzwoity. Człowiek pracujące posiadający majątek nie musi się wstydzić swojej pracy. Rozdawać też nie musi bo zaraz sam stałby się bezdomny.

co prawda ja zarabiam nieprzyzwoicie i bezpruderyjnie, ale nie uwarzam tego za grzeh

Podszyw.

Gość Anytchrześciajanka
Ziuta przestań pierdzielić bo grzeszysz

w ,,nie zabijaj" zawierają się te grzech i o tym mówi kościół od dawna!!!

Antychrześcijanka co oznacza wyrażenie \"słyszeliście że Watykan wprowadził\". Rada papieska, Papież czy kto niby to uchwalał ? I skąd masz te błędne informacje ? Możesz podać link?

mysle ze to nie jest gluota;) przeciez swiat idzie do przodu to i grzechy / zlo ma inny wymiar;) ale tamte te pierwotne sa przeciez nadal aktualne!

Autorko czy kiedys zastanowila sie troche glebiej nad zyciem i moralnoscia...mam wrazenie, ze nie za bardzo... Nie jestem fanatyczna katoliczka, ale dla mnie nieuzasdniona aborcja ( o uzasadnienie trudno ), pedofilia, eksperymenty z ludzkimi embrionami i niszczenie srodowiska do moralnych zachowan nie naleza...