Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SenSieSpelnil

Praca za granica - ANGLIA - agencja

Polecane posty

Gość SenSieSpelnil

Moze mi ktos polecic dobra agencje... chcialabym w wakacje wyjechac za granice na dluzej ale nie wiem jak sie za to zabrac tak na slepo nie chce jechac, prosze o jakas rade

Gość hihkhkjashkhskjhKAHSKAHSKHAK
Zlotowka sie umacnia wobec funta, polacy z anglii uciekaja a ty chcesz jechac...

Gość SenSieSpelnil
chce jechac bo nie wydaje mi sie ze znajde tu prace po liceum i to w miare platna

Gość aaaaaaaaaaas
to zależy czy znasz angielski

Gość SenSieSpelnil
jakby to powiedziec... hmm mature probna zdalam na 90% podstawowa, ale nie wiem czy to moze o czyms swiadczyc,, bo wiem ze to jest cos calkiem innego niz taki angielski w szkole, ale mniej wiecej sie potrafie porozumiec

Gość aaaaaaaaaaas
a jaka praca cię interesóje bo moge coś pomóc znaleść

Gość SenSieSpelnil
naprawde? bylabym ogromnie wdzieczna :) duzego wyboru nie mam bo bede po liceum wiec interesuje mnie kazda praca, najlepiej na poczatek w jakiejs fabryce, zebym mogla jeszcze podszkolic angielski

Gość aaaaaaaaaaas
obecnie na te chwilę mogę ci pomuc znaleść prace na farmie w szkocji. jest także kilka agencji pracy które mają dużo ofert

Gość aaaaaaaaaaas
jak chcesz to mogę ci dać link do strony z ofertami pracy. Oferty są codziennie dodawane i są w języku polskim

Gość SenSieSpelnil
na farmie w szkocji? a jest to praca dla 2 osob bo chcialam jechac z chlopakiem, jesli mozesz to podaj te agencje (chociaz wydaje mi sie ze tam beda mieli prace juz bardziej konkretne a ja po liceum nic szczegolnego nie moge robic, nie mam doswiadczenia bo w zyciu nie pracowalam) a jesli o ta farme chodzi to na czym ta praca mialaby polegac?

Gość aaaaaaaaaaas
jast to farma "Tofthill farm" ja osobiście byłem kilka miesięcy tam i praca była ciążka ale było również zabawnie. Ale lepiej sobie o tym poczytaj na forach bo ja nie chce nikogo wysyłać tam, bo miałem już taki przypadek ze znajomym którego ściągnełem na te farme a później miał do mnie pretensje że go wziełem do ciężkiej pracy. Jeśli chodzi o agencje to: "Search" bardzo dobra, dobrze płacą ale warunek to język!!! "Easy Job" płacą minimum ale zawsze coś, nie tzreba znać języka Hestia (ale nie pamiętam dokładnie) bardzo dobra, dobre zarobki ale niestety język!!! ale musisz sobie o tych agencjach poczytać trochę I koniecznie zajrzyj na te stronę: www.szkocja.net na tej stronie wszystko znajdziesz poczowszy od informacji, po ogłoszenia z pracą

Gość SenSieSpelnil
wielkie dzieki :):):) a jesli chodzi o farme to co dokladniej tam trzeba robic, jest jakas praca ze zwierzetami, bo akurat to by bylo w sam raz dla mnie

Gość aaaaaaaaaaas
a i jeśli byś się zdecydowała na szkocje to moja rada szukaj pracy i mieszkania w Edynburgu lub Glesgow tam jest łatwiej z pracą gdy byś chciała zmienić

Gość aaaaaaaaaaas
nie ma zwierząt. Właśnie zaraz po świętach zaczyna się sezon na farmie i praca wygląda tak: sadzenie, usuwanie chwastów itp. ok maja zaczyna się zbiór malin,truskawek. jest również praca na Packhause ale jest to bardzo ciążka praca przy cięciu żepy(jest to praca monotonna bo stoisz w mejscu przez 8-9godzin i machasz norzem. NIE RADZE) A na te farme potrzebóją mase ludzi ale wejdz gdzieś na forum i poczytaj o niej http://www.ang.pl/Kto_pracowal_na_tej_farmie_Tofthill_Farm_38371.html

Gość SenSieSpelnil
a co myslisz o osobie ktora nigdy w zyciu nie pracowala, no i nie oklamujmy sie nie ma pojecia o ciezkiej pracy... nadaje sie na taka farme?

Gość aaaaaaaaaaas
ja też zaczełem pierwszy raz w życiu pracować tam i dobrze mi poszło.Teraz tam się pozmieniało bo mieli dużo kontroli i gazety pisały w szkocji na ten temat i wszystko się uspokoiło

Gość SenSieSpelnil
no nie wiem nie mam doswiadczenie, nie moge powiedziec czy dam rade, moze poszukam w tych agencjach

Gość aaaaaaaaaaas
jak nie jesteś pewna co do siebie czy dasz rade to szukaj lepie pracy w agencji no chyba że masz możliwość znaleźenia pracy osobiście wtedy więcej zarabiasz bo pracując przez agencje to agencja ci płaci i nie jest to suma jaką normalnie zarobisz bo reszte agencja może kosić dla siebie np. zarabiasz 8,50Funta na godz ale nie wiesz ile naprawde zarabiasz, równie dobrze możesz w tej chwili zarabiać 15 F ale agencja płaci ci te 8,50 bo reszte dla siebie pobiera. plus pracy rzez agencje to taki że jeśli stracisz prace to oni natychmiast szukają drugiej dla ciebie więc góra bez pracy zostaniesz na 2-3 dni no i jeszcze że nikt cie nie oszuka kasa zawsze przez agencję będzie w terminie

Gość SenSieSpelnil
no myslalam o agencji w ten sposob ze pojade tam wlasnym autem i bede pracowac przez agencje jakis czas a na boku bede szukac jakiejs pracy tylko najpierw musze znalezc prace w agencji

Gość aaaaaaaaaaas
nie jedź autem. nie opłaca się. Można kupić tanio całkiem dobry samochód nawet za tydzień pracy. Lepiej kupić bilet samolotem jest to koszt 230zł do Edynburga. jawracałemsamochodem z tamtąd i mnie to drogo wyszło ok 1200zł na paliwo+ 35F prom+ płatne autostrady+ kawe coś do jedzenia jechałem 31godzin ciągłej jazdy z kilkoma 5minutowymi przystankami

Gość SenSieSpelnil
no ten samochod za granica tez wchodzi w gre tylko powiedz jak mam znalezc prace przez agencje jesli nie mam zadnego zawodu? Jak tak szukam to sa podane konkretne stanowiska

Gość aaaaaaaaaaas
tam nie trzeba mieć zawodu czy coś umieć. Absolutnie!!!! tam wszystko robi się inaczej niż w polsce. gdy pójdziesz pierwszego dnia do pracy (tak zwany First day) przechodzisz przeszkolenie BHP i pokozaują ci jak masz pracować i na czym polega twoja praca. + tego wszystkiego jest to że masz tydzień na nauczenie się jak masz wykonywać pracę czyli jesteś poprostu w aureolce;)

Gość SenSieSpelnil
tylko w wiekszosci ogloszen pisze ze trzeba miec doswiadczenie w czyms tam, jakis certyfikat, itp itd a ja nic nie mam najwyzej bede miec swiadectwo maturalne ktore nikogo nie obchodzi

Gość aaaaaaaaaaas
Nie musisz mieć nic z polski. Jedyne dokumęty jakie potrzebne są to HOME OFFICE i National insurance number (NIM) ale jeśli przez agencje będziesz pracować to ci wszystko oni załatwią Home office- teraz kosztuje 90F a "NIM"jest za darmo jest to odpowiednik naszego numeru Nip.

Gość SenSieSpelnil
aha czyli nipu nie musze miec? a jak z tym komunikatywnym jezykiem, ja nawet nie wiem jak to sprawdzic czy moj angielski jest wystarczajaco dobry

Gość aaaaaaaaaaas
dobra ja już ide spać. Jak chcesz jakiś info jeszcze to chętnie pomoge podaje ci mój nr gg 547172 często jestem na Niewidocznym więc śmiało pisać

Gość aaaaaaaaaaas
I Wesołych i radosnych świąt Wielkanocnych no i oczywiście mokrego Dyngusa;)