Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olala1

Jestem katoliczką, ale irytują mnie obrazy i figury

Polecane posty

Gość olala1

Uważam, że to niezgodne z Boskim przykazaniem o niesporządzaniu wizerunków. Nie zamierzam zmieniać wyznania, ale niedawno zaczęłam czytać (wreszcie) Pismo Święte i zobaczyłam jak wiele racji mają protestanci. W ogóle zasada "tylko Biblia" czyli "sola scriptura" szalenie mi się podoba, bo w samym Piśmie nie ma nic o Tradycji katolickiej, której powinniśmy również słuchać. Po co mam naśladować świętych, skoro mogę naśladować samego doskonałego Jezusa?

nasladuj i zacznij dodatkowo propagowac wsrod katolikow czytanie Biblii, bo by im wszystkim na zdrowie wyszlo! 🖐️

Gość Megiddo
rozumiem, że ten wysyp religijnych tematów to wina dzisiejszego katolickiego święta?

Gość olala1
Juliusz, nie degustuj się tak w samą Wielkanoc :) niuł brend - Czy uda mi się naśladować to wielkie pytanie, bo jestem słaba, ale czytanie Biblii będę propagować na pewno. Zdumiewa mnie jak katolicy mało się interesują Biblią. Ale w sumie ja sama też doszłam do tego teraz gdy mam 28 lat, wcześniej zadowalało mnie czytanie żywotów świętych...

Gość olala1
Oj Juliusz nie wyśmiewaj się w moje największe święto :(

wlasnie, katolicy malo interesuja sie Biblia, a katolikami sa. w sumie nie wiedza na czym opiera sie ich wiara, heh. nie znaja podstaw, nie znaja zrodla. to zatrwazajace i smieszne jednoczesnie.

pokazywali w tv tych żałosnych człowieczków z Filipin przybitych do krzyży, podobna głupota może się zdarzyć tylko wśród tych szaleńców w pobliżu szyitów

Gość olala1
A co najdziwniejsze, OGROMNA większość katolików nie zna źródła i KOMPLETNIE nie pogłębia swej wiary, na temacie Pytania dot. Biblii wstyd mi za katolików, gdy protestanci swobodnie operują cytatami z Pisma Św. a my... szkoda gadać.