Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość herba selasje

Duze miasta 1!!!!!! problem

Polecane posty

Gość herba selasje
do do akzer- z tymi gogolami to mnie rozbawiłes ale konkretnie , masz dane GUS czy innej instutucji z tym krakowem?

Gość krak wyprzedził łóddź
http://www.gazetawyborcza.pl/1,76842,4333671.html ale te dane gusu sa o kant dupy bo one uwzgledniaja wszystkich zameldowanych czyli równiez turystów - przyjedz do kraka zamelduj sie w hotelu i tez cie wliczą do statystyk (nawet japończyków wliczają) miato turystyczne i studenckie więc zyskuje w statach na tym

Gość akzer
chodziło o KAtowice , a nie GOP

Gość herba selasje
akzer nie ejstm ze śalska ale wydaje mi sie z całym szacunkiem ,iż Uś jest najwazniejsza uczelnią w tym regionie :-) co do Gliwic nei spełniaja one zadnej szcególnej roli , z reszta faktycznie katowice ie dominuja jakos szczególnie w GOP-ie sa po prostu odrobine wiekszym miastem niz pozostałę ale mimo to wszysycy kojarzą Katowice jako stolice GOPU- ze wzgledu na gopsodarcza , administraycyja i kulutorowa role jaka spełniaja , Gliice raczej nie .zagda sie ze ejst to konurbacja a nie aglomeracja monocentryczna

Gość do akzer
to co pisalam skierowane jest teraz do herba selasje. :p

Gość a kim ty jestes ze wlasna klas
klasyfikacje sobie robisz? piszesz magisterke a nie wpadla s na to zeby uzyc jednej z obowiazujacych klasyfikacji... dlaczego w niemczch wzielas prog 300 tys??? a w pl 200?? jakie masz tego podstawy?? bo ja sobie moge powiedzic ze duze miasto to 50 tys mieszkancow i tez sobie zrobie klasyfikacje, ttylo nie bardzo wiem czemu ma to slyzyc i w jakim kontekscie...

Gość akzer
oczywiscie ze nie , bo w GLiwicach jest najmniejsze bezrobocie na slasku obok Katowic i Gliwcie mają fabryke OPEL i bezrobocie 6 ,5 % tam jest. .

Gość herba selasje
łe tam ta różnica miedzy łozdią a krakowem jest tak niewieleka ze wszytko może sie w ciągu 5 lat kilkakrotnie zmienić :-)

Gość w polsce nie ma
ani jednego dużego miasta z prawdziwego zdarzenia 🖐️ z czym do ludu np do takiego Szanghaju z jego 14 mln :o

Gość herba selasje
najpierw czytaj uwaznie gosciu :-O ja nie pisze zadnej magisterki na ten temat !!!!! przyjełam w nimczech i polsce ogólnei taki próg uwzglednaijac liczbe maist , funkcje jakie spałniaja w regionie i inen czynniki , naprawde neiz rumiem po co sie czepiasz ,

Gość akzer
Mylisz sie Politechnika Slaska jest uczelnia techniczna a US to uniwersytet Ale POlitechnika zajmuje 5 miejsce w Polsce wsrod uczelni technicznych a US dopiero 9 tu jest : http://matura.servis.pl/ranking2004.php

Gość akzer
najlepszym miastem na Slasku sa wiec Gliwcie , ale najwiecej ludnosci maja Katowice

Gość herba selasje
do akzer- ok ok Gliwiece maja praaawie 200 tysiecy , biorac pod uwage funkcje jaka spełnaija w konurnbacji uznać je za duzy osrodek , ale z GOpem ejst problem , podobnie jak z trójmiastem bo to jednyne rozwiniete zaspły misjeskei w polsce, z tym ze Trójmaisto uznałabym jak aglomeracje monocentryczna w którym dominujaca role odgrywa gdansk, w przypadku Gop-uzadnenn osrodek nie jest wybijajajcy sie ponad inne, rola Katoiwc nie ejst dominujaca wiec to pawdziwa konurbacja :-)

Gość wszystko co sląskie
jest jak murzyńskie :o politechnika sląska, uniwersytet śląski :.............wiowe to takie i bleeeeeeeee Uniwerystet Jagiellośski to jest szkółka, Uniwersytet Warszawaski - to jest szkółka a Gliweice , Katowice i cały GOP to katanga

Gość herba selasje
akzer nie mó mi ze wierzysz w rankingi :-) haha, pozatym ten ejst sprzed około 4 lat wiec daj spokuj

Gość herba selasje
do wszystko co sląskie- jak bedziesz maił coś madrego do pwoiedzenia to daj znacv a jak nei to nie zasmiecaj topiku :-)

Gość herba selasje
na pewnoe KUl jest w pierwszej 10 a nie na 13 miejscu :-)

Gość pozdrowienia z dużego Londynu
dla wieśniaków z Polski :classic_cool:

Gość akzer
tylko ze ta twoja katanga zajmuje 5 miejsce wsrod uczelni wyzszych na kilkadziesiat . Wiec chyba tak zle nie jest.

Gość herba selasje
pozdrowienia z dużego Londynu- nastepny oszołom , Londyn to najdrozszych, najbardziej zakorowanych i najbrzydszych miast w Europie :-(

Gość herba selsje śmierdzisz wsią
.kobiete z pipidówy zaraz poznam, nie wiem ile mieszkańców ma miasto z którego pochodzisz ale pewnie widok krowy czy wieprzka nie jest ci obcy. W ogóle topik nie wiadomo o czym , 200 tys, 300 tys, 400 tys co za róźnica 💤 only Warszawa

mi to nie przeszkadza a wręcz odpowiada i już nigdy nie wrócę do zapchlonej prowincjonalnej Warszawy :classic_cool:

Gość kjgdf
a moze wroc do wsi liczacej 500 mieszkancow ? Wloszczowa?

Gość herba selasje
ci co tak chwala warszawe i obrazaja innych to zazwyczaj jakieś osoby z pipidówki które sa zakompleksione , człowieku słoma cio z butów wystaje , wyczuc to ty mozesz co najwyzej smród tojego kota po whiskasie

Gość herba selasje
pozdrowienia z dużego Londynu- wyjechałes za granice leczyc kompelksy zal.pl , nie wchódz na topik i nie zasmiecaj :-)

Gość kjgdf
Warszawy nie da sie chwalic , bo całą Polska ja buduje . Poza tym to zlepek przyjezdnych ludzi z roznych stron kraju .

Gość herba selasje
kjgdf- nistety w duzym stopniu sie z tobą zgadzam

zabroń mi tu wchodzić , ale tak skutecznie , czekam :D