Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo ja sadze ze nie

czy życie jest sprawiedliwe?

Polecane posty

Gość bo ja sadze ze nie

Gość żadna nowosc
zycie nie jest sprawiedliwe

Gość paczek w masle
A kto Ci obiecal ,ze bedzie sprawiedliwe?????????

Gość zomb za zomb
to sprawiedliwosc:p

Gość idioci
a co to życie??!!!

Oj... juz chciałem walnąć epistołę. :P Ale przypomniałem sobie że dziś postanowiłem nie wdawać się w akademickie rozważania. :P

Gość a mnie to poprostu
zycie ma niewiele wspólnego ze spawiedliwoscią, trzeba w miare wcześnie sobie to uświadomić :-O

oczywiście, że nie jest :) jedni rodzą sie by być piękni i bogaci bez wysiłku, inni muszą sami na wszystko zapracować, jeszcze inni nigdy tego nie osiągną. pozostaje albo zaakceptować ten stan, albo narzekać. ja zaakceptowałam mimo że ani bosko piękna ani bogata nie jestem, wystarczy mi inteligencja ;)

Gość ta najgorsza..
niektórzy dziwnie pojmuja sprawiedliwosc, jako równosc. dlaczego zycie jest takie niesprawiedliwe, ze jedni mają taka, inni zginęli w obozie, Goska ma super piersi a Basia ma za duży nos, itp? SORRY, ale jesli zycie miałoby byc w ten sposób sprawiedliwe to wszyscy ludzie musieliby wyglądac bezwarunkowo identycznie, musieliby tez mieszkac w identycznych domach, a domy znajdowałyby sie w powielonych identycznych krajobrazach w identycznych odległosciach od siebie. kazdy człowiek musiałby miec identyczną pracę i pokonywac drogę do pracy w takich samych warunkach. równiez partnerów zyciowych musielibysmy miec identycznych, bo przeciez bedzie niesprawiedliwe jak ktos np bedzie miał ładniejszą zonę..zresztą, co ja mowie, wtedy powinna byc jedna płec, bo kto rozstrzygnie czy lepiej byc kobietą czy facetem? mogłoby dojsc do poczucia gorszosci którejs ze stron a wtedy przeciez byłoby niesoprawiedliwie. nie mówię juz o symetrycznie podzielonym układzie wszechswiata bo przeciez to niesprawiedliwe ze ja widzę w nocy takie gwiazdy a ktos z drugiej półkuli widzi inne. poza tym sprawa oświetlenia zemi musiałaby byc rozwiazana inaczej, w koncu to niesprawiedliwe ze ja mam dzien , a ci z drugiej strony noc, a i to ze w Wielkiej Brytanii słońce pada w tej chwili pod innym kątem niż tu..ach, jakież to niesprawiedliwe!

Gość ta najgorsza..
psychiczna, moa wypowiedz jest ironiczna jakbys nie zauważyła. liceum skonczyłam rok temu 🖐️

Gość ta najgorsza..
jak uważasz, to już nie moja rzecz :)