Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość złaaaaaa

NIENAWIDZĘ SWOICH WŁOSÓW!

Polecane posty

Gość złaaaaaa

Mam beznadziejne włosy: niby geste, w każdym razie jest ich dużo, ale tak naprawdę to trochę cienkie są. Pofalowane, trochę pokręcone, w sumie nie wiadomo jakie. Szybko łapią wilgoć, wyprostowane trzymają się bardzo krótko :(. Kiedy ich nie rozczeszę po myciu układają się w loko-fale, ale poplątane, kiedy rozczeszę - szopa . Nie mogę sobie już z nimi poradzić. Długość do łopatek , z przodu trochę krótsze ( były cieniowane). Chciałabym je jakoś obciąć, zrobić cokolwiek, ale nie mam pomysłu :(

Gość złaaaaaa
Dodam, że są suche i szorstkie, jakby zniszczone, chociaż końcówki porozdwajane nie są :(

Gość dklalalala
Ech, a ja dużo wysiłku wkładam w to, żeby moje proste włosy robiły wrażenie pofalowanych i trochę pokręconych.:) Co do stanu włosów - polecam produkty z polskiej serii Radical.

Gość radical najlepszy

Gość złaaaaaa
Marzę o idealnie prostych i gładkich włosach... tymczasem mam na głowie puszące się siano :(. Mam wrażenie, że każda próba wymodelowania sprawia, że są bardziej zniszczone :(. Ręce opadają po prostu. Dzięki za rady :)

Gość Landrynaax3
widzę że znalazłysmy się w takiej samej sytuacji.. do połowy ich długości są spoko. a od połowy w dół. pusza się chol..rnie po czesaniu. kręcą się jak sa mokre.. :/ masakra. :/ i się boje jak będzie mi sie układac grzywka na bok jak zetne.

Gość auaaaaaaa
jakbym czytala opis swoich wlosow. walcze z nimi od wielu lat, ale ujarzmić ich nie potrafie... jedyne odpowiedznie wyjscie - gumka i ogonem :(

Gość kotka222
ja mam na glowie przeswity wlosy bardzo cienkie koloru przezroczystego i wypadają na potęgę, kto sie ze mną zamieni??/ hheee

Gość likto
koloru przezroczystego? robilas badania? moze to tarczyca lub PCO..

Gość kooobra
MAM TO SAMO.. Konski ogon ratuje mnie prawie zawsze Raz,czy dwa w miesiacu uloza sie jako tako:)

Gość kotka222
robilam tarczyce i prolaktyne mam ok, regularne miesiaczki wiec tu jest ok

Gość kooobra
ale czesac palcami? niby ok .ale przeciez sie palcami nie da dobrze rozczesac? koltyny w srodku pozostana Tak moze byc?

czesz je przed myciem, nie po... ja może nie mam lekko kręconym, ale bardzo kręcone... i szczerze powiem, że gdybym czesała po myciu... miałabym szopę jak ta lala :) czeszę tylko przed myciem :)

Gość likto
to moze silny stres lub chora skora glowy Ja wlasnie mialam chora skore glowy Wlosy odchodzily platami razem z ta sucha skora Byly lyse placki Po dwoch latach jest juz w miare

Gość kooobra
czyli grzebiena uzywasz tylko przed myciem glowy?

Gość ooo normalnie moje wlosy
;) ja sobie poradzilam z nimi za pomoca dobrej odzywki-kallos placenta, do dostania w niskich cenach na allegro +odpowiednie z nimi postepowanie: czyli czesze wlosy tylko przed myciem, wylacznie grzebieniem, unikam jak ognia szczotek, potem na mokro i wiecej nie ruszam (ewentualnie tylko na czubku glowy przyczesuje jak sie rozczochraja) unikam suszenia suszarka bo to wysusza i robi z wlosow siano potem kolejne mycie i to samo po tej odzywce bardzo sie poprawily, nie pusza sie az tak bardzo jak kiedys i sa mniej sianowate

to moje włosy :) też przeżywałam przeróżne załamania z ich powodu, ale nareszcie nauczyłam się z nimi radzić: - codziennie rano po myciu odżywka, raz w tygodniu pozwalam im samym wyschnąć - klucz to dobre i mocne wycieniowanie, nie można ich obcinać na prosto, im bardziej będą wycieniowane, tym mniejsza będzie szopa - dobrze je ujarzmiało mleczko fructisa nutri gładki, nakłada się je przed suszeniem włosów, idealnie prostuje i je 'przyklapuje', ale stosowane codziennie szybko przetłuszcza włosy - i grunt to szampon nawilżający, te przeciwko przetłuszczaniu się włosów szybko je wysuszają i powodują jeszcze większą szopę, ja stosuję na przemian nawilżające i przeciwko przetłuszczaniu, tak jeden tydzień z każdym zamiennie