Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jagoda_Krakow

Aparat Invisalign

Polecane posty

Gość Jagoda_Krakow

Zakladam sobie za miesiac. Mialam zwykly metaly przez trzy miesiace aby wyprostowac zeby ktore za daleko wsuniete. Juz jest ok z tym zebem wiec czekam na invisalign. Ktos jeszcze ma jakies doswiadczenia z Invisalign?

Gość ewdedfef
helol.nikt nie ma?

Gość Klaudiaretti
Hej. Właśnie jestem na ostatnim etapie przed nakładkami czyli czekam na wizualizacje i jak będzie Ok to zaczną produkować nakładki :)

Gość gość
Hej, Ja już mam i na razie się oswajam:) Faktycznie nikt ich jeszcze nie zauważył ani w pracy ani ze znajomych. Ja mam tylko wrażenie, że trochę inaczej mówię szczególnie przy wymawianiu s i ś ale podobno wcale tego nie słychać. Daj znać jak twoje wrażenia? Czy zakładałaś w Warszawie?

Gość gość
Hej ja jestem w połowie leczenia 60 nakkadek

Gość gość
Ja miałam zakładany aparat ale musieli przerwać zabieg bo zesrałam się z bólu. Jak tylko ogarnęłam się to dokończyli zabieg. Aparat zakładałam w Warszawie a poprawiałam w Gdańsku bo się skrzywiły od ciągania wawrzonów.

Gość gość
Jeśli chodzi o tę metodę leczenia i sprawdzonego lekarza w Warszawie polecam dr Dominikę Romanik ze SmileCraft na Powiślu. Doświadczenie, fachowość i wyjątkowe podejście do pacjenta.

Gość gość
Ja się właśnie przymierzam do leczenia aparatem i też mnie te nakładki interesują :) Umówiłam się na konsultację do Rock Your Smile, bo tam też leczą tą metodą, a gdyby się okazało, że dla mnie jest z jakichś powodów nieodpowiednia (nie wiem, czy wszystkie wady tym leczą?), to zawsze mogę założyć "normalny" aparat. Jak mam po prostu krzywe zęby, które na siebie nachodzą, to Invisalign się nada? Jakie wady wy macie?

Gość gość
Ja mam ostatnio doświadczenia w tym temacie, zależało mi bardzo na jak najmniej widocznym aparacie no i słyszałam że efekty leczenia są szybsze niż przy zwykłych aparatach. jak ktoś w okolicach Tych szuka gabinetu to ja u dr Magdalena Pniok jestem. Atmosfera super, jezdze 50km bo wizyta też z polecenia i rzeczywiście bardzo super pani doktor.

Gość gość
Hej, a ktoś może się leczy tą metodą w Warszawie? Gdzie polecacie uderzyć? Rock Your Smile? oni mają świetne opinie, zarówno jako klinika, jak i ich lekarze - ale którego lekarza wybrać? Wszyscy prowadzą leczenie tą metodą czy wybrani? No i najważniejsze - ile trwa leczenie i od czego zależy sukces? Dajcie znać proszę :)

Gość gość
Jeśli chodzi o aparat Invisalign to specjalizują się w tym w Dentalcare w Tychach :) Znam kilka osób, które korzystają z tej metody ortodontycznej w tej klinice i efekty są na prawdę niezłe

Gość gość
Ja leczyłam swoje zęby tą metodą właśnie w Dentalcare. W końcu mogę się uśmiechać i nie wstydzę się tego jak wyglądają moje zęby.

Gość Dedalina
Hej, a jak w praktyce wygląda noszenie nakładek? Jak się go nakłada i zdejmuje czy sprawia to jakiś problem?? A jak sobie radzicie z np. wizytami u znajomych jakieś urodziny, imprezy itp (wiem, że nie można w nim jeść i pić) czy zostawiacie aparat w domu czy jak??

Gość gość
W Rock Your Smile chodzę do dr Borzymowskiej-Sawickiej, nie wiem, czy tym aparatem / tą metodą leczy, ale ortodontą jest wspaniałym :) Ja noszę zwykły aparat (ceramiczny), z leczenia jestem bardzo zadowolona! Klinika jest świetna, lekarze też naprawdę godni polecenia, jeśli nie wiesz, na kogo się zdecydować, poczytaj opinie - może coś przeważy szalę na korzyść konkretnej osoby :)

Gość Igorex
Mialem i nie wyobrażam sobie innego, jestem dorosłym facetem :D Robiłem taki niewidoczny aparat w Tychach w Dental Care. Jak ktoś z okolic, podrzucam link: http://www.dentalcare.biz.pl/ jest ok

Gość gość
Ja co prawda dopiero tydzien wada nie za wielka po leczeniu orto w dziecinstwie, ale w zachwyt nie wpadlam. Takie bole i dyskomfort ze jak bym nie miala atachmentow to chyba bym zdjela i nie nosila. Efektow oczywiscie jeszcze nie mam

Gość gośćjulka
Ooo, ja też w Tychach u pani doktor Magdaleny Pniok, dobrze się mną zajęła ;))

Gość gość
Mam invisalign 6 tydzien powolutku zaczynaja byc widoczne efekty... A wy po jakim czasie widzieliscie. Zmieniam nakladki co tydzien

Gość gość
Mialam aparat zwykly i powiem wam ze invisilign nienawidze. Mam go tylko na 3 miesiace cale szczescie. Smierdzi syf sie zbiera ciezko sie to zdjemuje nie mozna jesc a ciezko zdjac na chwile np. W samolocie czy miejscu publicznym. Ja nie polecam

Gość gość
a ja totalnie polecam i również jestem pacjentką dr Pniok z Dental Care. Bardzo się ciesze, ze pani doktor polecila to rozwiazanie, bo jestem mega zadowolona!

Gość gość
zakładałem i byłem prowadzony przez ortodontę z Dental Care w Tychach, świetne rozwiązanie dla tych którzy tak jak ja się bali aparatu! zero problemów, wszystko super

Gość znieczulony
Nie ma lepszego ortodonty w tych rejonach, tylko dental care polecam serdecznie!!

Gość gość
też się trochę bałem, ale właśnie w dental care super lekarze i widać że się na tym znają, jedna z lepszych decyzji żeby tam pójść

Gość gość
Podpisuję się pod dental care wszystkimi kończynami, szczególnie polecam dr Pniok

Gość gość
Koleżanka z biura korzystała z nakładek na zęby. Miała niewielką wadę zgryzu dlatego nie chciało się jej zadrytowywać. Odwiedzała męża w Niemczech i natrafili na punkt, w którym robili skany szczęki 3d pod te własnie nakładki. Zdecydowali się bo w PL czegoś takiego nie widzieli i jak mąż wracał to przyjechał z kartonem nakładek. Nosiła go łącznie z 7 miesięcy z zapowiadanych 6sciu ale dodatkowe nakładki dostała w gratisie. Przy zamawianiu ostatnich dostała też info że wchodzą do polski, podesłała mi Twój Piękny Uśmiech. Mówi, że jest zadowolona a samo noszenie nakładek było delikatnym dyskomfortem ale niczym w porównaniu ze stałym aparatem (też nosiła za młodu), cenowo nienajgorzej w przeliczeniu coś koło 7000 zlotych

Gość gość
posiadam od niedawna takowy. Jeszcze się oswajam z nim ale póki co jestem zadowolona :) pani Dr. Żak z DentalCare która wykonała mi ten zabieg służy pomocą i konsultacją zawsze. To ważne moim zdaniem, aby mieć lekarza który wspiera swojego pacjetna.

Gość Magda12qw

Witam ja zakładam w gabinecie https://ortodoncjakabaty.pl/aparaty-invisalign i jestem bardzo zadowolona. Nie widać go jest idealny dla osób aktywnych

Gość Magda12qw

Witam ja zakładam w gabinecie<a href="https://ortodoncjakabaty.pl/aparaty-invisalign">https://ortodoncjakabaty.pl/aparaty-invisalign</a> i jestem bardzo zadowolona. Nie widać go jest idealny dla osób aktywnych

Gość Gość

Hej, ja się właśnie zdecydowałem na aparat w dental care, czekam aż przyślą i jestem bardzo ciekaw.

Gość Marzena

Czytam dużo dobrych opinii od Dental Care w Tychach. Czy warto dojechać 120km żeby tam założyć aparat? Nie chciałbym żałować kliniki, a aparat niewidoczny w moim przypadku to konieczność