Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ah

9 dzień ...

Polecane posty

spóznia mi sie okres.. :( boze schizuje powaznie.. 3 go dnia jak spiznial mi sie okres zrobilam test wyszedl negatywny... brzuch mi ise wydaje wiekszy okraglejszy..dziewczyny ..ile wam sie spozniala miesaczka?? pomozcie mi

ah wszedzie zakladasz ten sam wątek, wyluzuj, juz Ci pisalam ze cytuje slowa forumowiczki Brak miesiączki nie koniecznie musi od razu oznaczać ciąże. Wbrew pozorom jest dużo jednostek chorobowych przy któych zaburzony jest cykl miesiączkowy. A w ciąże wcale nie jest tak łatwo zajść jak się wydaje. Ale wracając do tematu, przyczyny braku miesiączki szukja gdzie indziej niż w kontaktach z partnerem szczególnie jeżeli jesteści ostrożni i nie ma współżycia. Za miesiączkę odpowiadają hormony. Więc myślę, że musiało się coś stać albo nadal trwa co nie jest normalne dla Twojego organizmu, np. dieta, ciężkie przeżycie. Choć może to, że tak się przejmujesz tym, że nie masz miesiączki może być wystarczającym czynnikiem stresogennym powodującym jej hamowanie. Weź głęboki wdech, poczekaj trochę pomyśl o sobie co może być przyczyną jej braku a jeżeli nadal nie będzie się pojawiać na dodatek Twój stan zdrowia siępogorszy to koniecznie zgłoś się do swojego ginekologa!