Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za ioioi

Jak kremujecie twarz na noc, to takze powieki. brwi oczy i przy okazji rzęsy tez

Polecane posty

Gość za ioioi

?chodzi mi o ten sam krem, np. nawilzajacy...czy cała twarz oprocz oczu i brwi?

Oczy?? Jak to oczy?? Powieki tak, ale kremem przeznaczonym do tych okolic. Ale jak to oczy??

Gość za ioioi
chodzi o rzęsy......ja nie uzywam specjanego kremu na powieki, tylko jednego kremu na cała twarz,,,,,wiec sie pytam czy powieki , brwi i rzęsy tez sie kremuje?

Gość za ioioi
acha, czyli rzęs i brwi sie nie kremuje?

Też nie kremuję, choć wiem, że do okolic oczu powinno się używac jakiegoś kremu. Ale rzęsy i brwi-nie. Po co?

Gość co za głupie pytanie
kremuje się to co komu się podoba, mozesz, ale nie musisz, ja np na noc w ogóle tawzry nie kremuje

Nie kremuje się:-) Można za to w nie wcierać olejek rycynowy, podobno są wtedy mocniejsze i bardziej błyszczące. nie wiem, nie próbowałam;-p

Gość AlinA.
To ja przy okazji zapytam się Was o uszy ;) Kremujecie je?? Jak tak patrzę na uszy starszych ludzi to widac, że skóra na nich równiez z wiekiem się marszczy i obwisa, występuja czasami nawet przebarwienia i popekane naczynka. Czyli co? Smarować, dbać o nie?

Gość za ioioi
acha dziekuje:) ja zawsze kremowałam na noc i rzesy i brwi bo słyszałam ze wtedy brwi i rzesy ładniejsze sa, ale potam miałam problem rano bo tusz na zresach nie bardzo sie trzymał, to juz nie bede kremowac......ale czy o brwi i rzesy nie powinno sie dbac i ich kremowac? przeciez brwi i rzesy to włosy....a o włosy na głowie dbamy i uzywamy ptrzeciez jakichs specyfikow do włosow

Gość Aicha27
ja mam osobny krem pod oczy i na powieki i normlanie maznę nim oczy, brwi itp. A jak nie mam specjalnego kremu to normlanego. W kosmetykach jest tyle chemii ze wątpie żeby była większa różnica między normlanym kremem a tym pod oczy ;) Za niedługo to bedzie krem osobny pod oczy, na powieki, jeden policzek, drugi, nos heheh itp ;)

Gość AlinA.
Ja brwi smaruję, bo czasami łuszczy mi się skóra pod włoskami. Przy regularnym smarowaniu ten problem znika.

Gość smaruje wszystko
ale na dzień, na noc w ogóle. Ale nie smaruje rzęs i brwi specjalnie, ale jak mi się uda przy okazji smarowania powiek. W kosmetykach nie ma chemii jak się kupi odpowiedni, ja mam kremik za 25 zł z samych naturalnych składników :)

Gość za ioioi
brwi smarujesz? ale specjanym kremem? a rzęsy?

Aicha27, w sumie pewnie masz rację;-p Wszystko to jedne pierun, robią kremy do różnych częsci ciała chyba po to, zeby z nas więcej kasy wyciągać...

Gość za ioioi do smaruje wszystko
ale jak smarujesz powieki kremem na dzic, to potem jak nakładasz cien do powiek,? powieki nie sa za tłuste aby polozyc na nie cień?

Gość Aicha27
;)))) A jaki to kremik z naturalnych składników??? trzeba zachować zdrowy rozsądek! Z tego co wiem i co sama experymentowalam, to rzęsy i brwi warto smarować olejkiem rycynowym(tylko zeby sie do oka nie dostało!!) na noc. Wzmacnia!

Gość smaruje wszystko
nakładam je bez problemu, mój kremik nie jest tłusty :)

Gość AlinA.
Wklepujesz w powieki lekki krem, czekasz 10 min. Ja potem nakładam na powieki sypki puder( nie uzywam podkładu) i na to cien. Możesz też kupić baze pod cienie, podobno wtedy skóra powiek sie tak nie przetłuszcza.

Gość AlinA.
Wklepujesz w powieki lekki krem, czekasz 10 min. Ja potem nakładam na powieki sypki puder( nie uzywam podkładu) i na to cien. Możesz też kupić baze pod cienie, podobno wtedy skóra powiek sie tak nie przetłuszcza.

Gość jak juz mowa o kremach
to spytam Was o stopy,, a stopy kiedy kremujecie, tylko na noc? pytam dlatego ze zbliza sie lato i pamietam ze jak kremowałam stopy latem na dzien to potem w sandałam szybciej stopy mi sie brudziły....zima to kremuje i na noc i na dzien bo wiadomo skarpetki i kozaczki, a jak robicie latem, czy tez kremujecie stopy rano na dzien?

to spytam Was o stopy,, a stopy kiedy kremujecie, tylko na noc? pytam dlatego ze zbliza sie lato i pamietam ze jak kremowałam stopy latem na dzien to potem w sandałam szybciej stopy mi sie brudziły....zima to kremuje i na noc i na dzien bo wiadomo skarpetki i kozaczki, a jak robicie latem, czy tez kremujecie stopy rano na dzien?

Gość smaruje wszystko
ja tylko na noc, bo się później ślizgałam w butach ;)

ale latem jak kremujesz stopy na noc, to rano zmywasz ten krem ze stóp aby stopy nie slizgały sie potem w butach?

Gość smaruje wszystko
nie myję, nie muszę już, bo się nie ślizgam ;)