Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafet

czy moglby ktos przetlumaczyc mi na franc pare zdan?

Polecane posty

Gość kafet

nie bede ukrywac,ze nie umiem poprostu napisac tego,a nie moge oddac nauczycielce zlego opowiadania.bede wdzieczna jesli ktos kto b.dobrze zna francuski przetlumaczy kilka zdan:( wymyslilam takie: Ferie zimowe spędziłam wraz z moją rodziną na Słowacji. Pogoda była bardzo dobra. Po jednodniowym odpoczynku zaczęliśmy jeżdzić na nartach i snowbordzie. Wieczorami spacerowaliśmu po mieście i jedliśmy kolacje w pizzeri lub restauracji. Drugi tydzień spędziłem w domu. Spotykałem się z przyjaciółmi i rodziną.Grałem na komputerze, czytałem książki i oglądałem ciekawe filmy dvd. Myślę że ferie były ok ale mogły trwać dłużej.

Gość kafet
zabawny podszyw naprawde.skad sie tacy ludzie biora?

Gość kafet
ehh podszywaj sie dalej skoro daje ci to taka radosc. licze,ze sa tu normalne osoby ktore pomoga:)

Les vacances d\'hiver je les ai passees en famille en Slovaquie. Le temps etait tres beau. Apres un jour de repos, on a commence a faire du ski et du snowboard. Le soir on se promenait en ville et on dinait dans un pizzeria ou un restaurant. La seconde semaine, je l\'ai passee a la maison. Je rencontrais mes amis et ma famille. Je jouais sur l\'ordinateur, je lisais des livres et je regardais des films dvd tres interessants. Je pense que les vacances ont ete ok mais ils pouvaient durer plus longtemps.

Gość kafet
ja napisalam sama i oddalam nauczycielce to cala kartka byla czerwona,nie niebardzo wiem kiedy uzywac danego czasu przeszlego.Francuski jest dla mnie poprostu trudny,dlatego poprosilam tu. Etincelle de nuit Dziekuje:) mam nadzieje,ze jest dobrze;)

Gość kafet
a i mam pytanie czy jesli jest zdanie : spedzilam ferie z rodzina to czy zamiast "en famille " nie uzyc aby "avec famille'? bo zawsze tak pisalam

Gość fwefewfera
dans la ville avec la famille rencontrer avec mes amis ces vacances etaient la semaine suivante

Gość fwefewfera
masz racje - wsrod moich poprawek jest wlasnie avec la famille - duzo lepiej brzmi

Gość kafet
longtemps---- pierwszy raz sie z tym slowem spotykam,hehe.chcialabym tak umiec francuski:)

Bierzcie sie za nauke ,jak mozna oddac wypracowanie co sie nie ma pojecia napisac! to jest katastrofa , jak profesorka cie poprosi zebys jej to wytlumaczyla to co wy robicie?

Gość fwefewfera
poprawniej jest avec LA famille niz MA, bo wiadomo, ze ze swoja rodzina

Gość kafet
to ja kopnieta profesorka nie prowadzi wlasciwie lekcji i o nic sie nie czepia,bo uwaza ze nie da sie nauczyc franc przez 3lata franc

To jest po prostu głupia. U mnie po 3 latach liceum robiliśmy francuską maturę, ludzie na studia do Francji powyjeżdżali, ja mam szefa Francuza i jest super:)

Gość kafet
tak tak,podszywaj sie dalej. teraz jestem w maturalnej klasie,wiec juz kompletnie nic nie robimy,no coz coraz wiecej takich nauczycieli

Gość kafet
na szczescie nie zdaje francuskiego,tylko angielski,bo ciezko by bylo:)