Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dreasive

13 godzin po czasie wzieta tabletka

Polecane posty

Gość dreasive

Wczoraj bralam pierwsza tabletke po okresie a dzis wzielam 13 godzin pozniej niz powinnam. Dodam, że kochalam sie dzis z facetem a tabletke wzielam niedawno. Czy mam juz szykowac wyprawke dla dzidzi ? ;-)

Gość krycha z gazowni
Bądź pewna, że nic sie nie stanie, skoro jednak wzięłaś tabletkę te 13 godzin później to nie powinno nic być więc na razie wstrzymaj sie z kupnem wyprawki ;-)

Gość mimoza z poziomka
moim zdaniem jak nie wzielas jednej tabletki to nie powinno nic sie stac i powinnas byc zapezpieczona, ale na przyszlosc pamietaj by brac w terminie

W pierwszym tygodniu (również jak i w ostatnim) takie spóźnienia nie są mile widziane!!! Koniecznie przez 7 kolejnych dni zabezpieczaj się dodatkowo albo w ogóle nie współżyj. ( a ten opisany przez Ciebie stosunek też powinien być dodatkowo zabezpieczony- ponieważ spóźnienie przekroczyło 12 godzin !!)

hmmm tu mam info na temat gdy masz biegunke i zapomnisz i jest info ze do 36h mozesz sie zmiescic- jestes zabezpieczona, kiedys na innym temacie dziewczyna tak samo mowila, iz pytala sie ginekologa i tak samo jej powiedzial Przykład: Bierzesz tabletki o 10.00 codziennie. Odstęp między tabletkami wynosi 24 godziny. Z przyjęciem możesz się spóźnić do 12 godzin. Czyli różnica czasowa między tabletkami może wynieść do 36 godzin. Oznacza to, że jeśli wczoraj wzięłaś tabletkę o 10.00, dziś o 10.00 (czyli po 24 h), ale wydaliłaś, to jeśli wyrobisz się z przyjęciem kolejnej do godziny 22.00 to jesteś zabezpieczona, bo nie minie 12 godzin spóźnienia.

Gość gość
witam. Jestem w 1 tygodniu brania tabletek-1 rząd blistra. Co w sytuacji gdy wzięłam tabletkę w sobotę o 21 ,w niedziele rano miałam stosunek i w niedzielę wieczorem zapomniałam o tabletce? Tabletkę z niedzieli wzięłam dzisiaj(poniedziałek) o 10.20 czyli po 13,2 godzinach. Czy mogło dojśc do zapłodnienia?