Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Twoja_królewna

Tabletki anty a alkohol

Polecane posty

Gość Twoja_królewna

Słyszałam, że alkohol zmniejszania działanie tabletek antykoncepcyjnych, ale mimo tego skusiłam się żeby wypić parę piwek wczoraj na imprezie. Biorę dopiero pierwsze opakowanie LOGESTU i wczoraj o 19.30 wzięłam swoją 14-tą tabletkę. Odczekałam 3 godz. i wypiłam pół piwka w drodze na imprezę ( może nawet mniej niż połowę). Gdzieś po pół godz. wypiłam kolejne piwko. Łącznie wypiłam ok. 3 i spaliłam pół papieroska. Teraz zastanawiam się czy to co zrobiłam ma jakiś wpływ na skuteczność tabletki i czy mogę nadal bez obaw je przyjmować. Bardzo proszę o pomoc. I jak jest z Wami jeżeli chodzi o alkohol i palenie? Rzuciłyście imprezowanie ze względu na tabletki? Z góry dziękuję za odpowiedzi ;*

chodzi o to ze od alkoholu mozesz zwymiotowac, taki to skutek i jezeli bedzie to wczesniej niz 4h po uplywie od wziecia tabletki to sie nie wchlonela, tak samo z biegunka, gdy wystapi w okresie 4h od wziecia pigulki to owa sie nie wchlonela jesli oba te objawy wystapia po 4h to okey nie trzeba sie denerwowac

Gość eeee nie
Jeśli alkohol miałby mieć jakiś wpływ to chyba tylko taki, że łatwiej jest po nim zwymiotować i przez to tabletka może się nie wchłonąć. Ale alkohol sam w sobie nie wchodzi w jakieś szkodliwe interakcje z tabletkami :P. Gorzej z papierosami, o tym wspominają nawet w ulotce. :P Ja też podpalałam fajki tylko od imprez ale biorąc tabletki przestałam to robić. Z alkoholu nie zrezygnowałam i na razie w ciąży nie jestem ;-)

Gość Evangeline
Kochana nie denerwuj sie , tyle ile ja alko wypijam w weekend to moje i jakos jeszcze nie zaszlam. Widz polega na tym zeby nie zwymiotowac tabsa zanim sie wchlonie.

Gość eeee nie
Powtórzyłam się, ktoś mnie ubiegł ;-)

Gość Twoja_królewna
Na szczęście nie palę nałogowa, jak już to papierosek, może 2 na imprezie. Ale miałam duże obawy co do alkoholu, ale dziękuję Wam bardzo, że rozwiałyście moje obawy :) Od razu jestem pewniejsza...