Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co o tym myślicie.. .. .. .. .

zamierzam mieć sama dziecko

Polecane posty

Jak w temacie. Nie chcę mieć faceta, nie chcę partnerstwa, małżeństwa, itd. Ale chcę mieć dziecko. Co o tym sądzicie? Można po mnie jechać, byle z uzasadnieniem ;)

to znaczy, ze z premedytacja chcesz pozbawic dziecko ojca...i to z pobudek czysto egoistycznych

Gość fasolamung
Zrobisz krzywde dziecku, bo ono potrzebuje mamy i taty, nawet jesli nie bedzie on idealnym ojcem. Praktycznie kazde dziecko wychowujace sie bez jednego rodzica ma w doroslosci problemy emocjonalne...

Gość asdfghjkiu
żaden problem znajdź dawcę i już

Problemu ze znalezieniem dawcy nie widzę ;) Bardziej mnie interesuja opinie jak wyżej - czy to egoizm i krzywdzenie dziecka.

Gość Eliza...
obiecuję Ci że jeśli już zostaniesz tą samotną matką z wyboru, to nie raz będziesz sobie pluć w brodę że zrobiłaś najgłupszą rzecz w życiu i wylejesz wiele łez żałując swojej głupoty. Gwarantuję Ci to!

Ale dziecko mające tatusia-kretyna też będzie miało problemy emocjonalne, prawda?

Czemu, Elizo?

Gość to znajdz tatusia
nie kretyna :D a dziecko bez ojca bedzie mialo na bank problemy ze sobia (emocjonalne) gdy dorosnie

Tyle, że sami kretyni wokół ;)

Gość Eliza...
pamiętaj że dziecko to decyzja na całe życie, to nie zabawka że pobawisz się i znudzi Ci się taka samotna zabawa i ją oddasz, pomyśl o tych wszystkich problemach jakie się zdarzają z dzieckiem i Ty będziesz się musiała sama z nimi zmierzyć a dwoje rodziców to już zawsze jakaś podpora i pomoc, przemyśl milion razy tą decyzję...

A tak poważnie - sądzicie, że kobieta w takiej sytuacji jak ja powinna zrezygnować na zawsze z najpiękniejszego stanu w życiu - z macierzyństwa? Strasznie to brzmi.

byc moze Ty nie doswiadczylas zycia w niepelnej rodzinie i wydaje Ci sie(co jest zreszta zupelnie naturalne), ze bedziesz w stanie swoja miloscia zrekompensowac dziecku brak ojca...ale tak niestety nie jest.

Dziękuję Ci, Elizo - oczywiście, że myślę o tych problemach i jestem gotowa się z nimi sama zmierzyć. Absolutnie nie traktuję dziecka jak zabawki.

Gość karola2000
cóż z autopsji wiem że samej z dzieckiem jest cholernie ciężko , ale musisz tak na tysiąc procent wiedzieć że to nie tylko zachcianka a decyzja świadoma

Gość Eliza...
Bo ja znam kilka takich samotnych matek, i znam dzieci wychowywane przez samotne matki. Te dzieci zawsze mówią że nigdy w życiu nie pozwolą własnemu dziecku wychowywać się bez ojca, bo one już wiedzą jak to jest i jest to jedna z najgorszych rzeczy w życiu, a te matki z kolei twierdzą że nie zrobiłyby już tego nigdy więcej, że to jest bardzo wielki trud wychować samemu porządne dziecko i nie życzą tego nikomu.

Gość taka jedna nnnnnnn
a ja też tak zdecydowałam i zaszłam w ciążę. tylko, że ojciec dziecka na wieść o ciąży został ze mną i jesteśmy razem . mamy cudnego synka. ja byłam zdecydowana nawet mieć dziecko samotnie. i wiem, że nie żałowałabym, kiedy patrze na tego cudownego małego

Gość taka jedna nnnnnnn
Elizo, ile ty masz lat? 16-ście? takie bzdury opowiadasz...

Dziękuję Wam za Wasze wpisy, proszę o więcej. taka jedna nnnnnnn - gratulacje :)🌻 karola2000 - tak, wiem to na 100% :) co do Twojej sytuacji - musisz być bardzo dzielna, na pewno dasz radę :) Eliza - tak mówią te dzieci? hmmm :(

Też na pewno nie będę żałowała, nigdy w życiu! :) Tylko trochę boję się tego, o czym niektóre z Was piszą - że świadomie robię dziecku krzywdę.

Gość Eliza...
Ja sama straciłam ojca jak miałam 13 lat więc byłam jeszcze smarkulą i choć matka starała się i to mocno żebyśmy z bratem tego nie odczuli to jednak dziś wiem że wiele problemów jakie miałam z facetami to wynikło z tego braku ojca jak dorastałam i chociaż ja jestem w miarę normalnym, porządnym człowiekiem i a jakoś sobie poradziłam z tym brakiem ojca to mój młodszy brat już nie poradził sobie z tym tak dobrze jak ja.I dobrze ktoś wcześniej napisał że takie dzieci mają problemy emocjonalne...

Gość troche zle sie czuje
zaszłam w ciąże z facetem, którego nigdy więcej nie spotkałam, córka ma 3 lata, jest nam razem bardzo dobrze.

Zawsze uważałam i uwazam do dzisiaj,ze lepiej wychowywac dziecko samotnie niz z beznadziejnym tatusiem. Popieram jak najbardziej:) Znam takie kobiety i nie narzekają:),a dzieci tylko pozazdroscić.

Elizo - współczuję Ci bardzo :( trochę źle się czuje - napisz proszę więcej, jeśli możesz :)

Gość maramara
mysle ,ze jestes w stanieznalezc tatusia nie kretyna ( bo chyba z kretynem nie zaryzykujesz ciazy).Nie musisz za niego wychodzic, ale mysle,ze kazdy czlowiekc chce predziej czy pozniej wiedzic, kim byl jego ojciec, to naturalne. Czy chcesz to zatrzymac w tajemnicy przed dzickiem? Trudno bedzie. Oczywiscie lepszy zaden ojceic niz pijak czy bandyta ( mieszkajacy razem) , mozna tez dobrze dziecko wychowac samotnie - wiele jest samotnych matek - ale dziecko i tak bedzie dociekac, kto byl ojcem - pomysl o tym i znajdz takiego ( raczej niezonatego,zeby nie bylo po drodze zadnej tragedii),do ktorego moglabyc sie kiedys dziecku przyznac.

Gość Eliza...
nie nie mam 16 lat i zapewniam Cię że wiem co piszę i nie są to bzdury a Tobie gratuluję syna i tego że ojciec dziecka z Tobą został!

Gość tak potepiacie swiadome
samotne macierzynstwo... A krzyczycie na brak tolerancji, jak komus sie nie podoba adopcja dzieci w zwiazkach homo... Uwazam, ze autorka ma prawo do szczescia i wcale nie uwazam, ze krzywdzi swoje przyszle dziecko :) Mozna sobie gdybac co by bylo gdyby.. poza tym nie wieadomo, czy tatus sie przy okazji nie znajdzie (cokolwiek teraz by nie zakladac ;) )

Przepraszam, że zamilkłam, ale nie mogłam wejść na kafe, jakiś błąd mi wyskakiwał :( jest o.k. - dziękuję :) W sumie może być i tak, że wspaniały, kochany tatuś zmieni się w walniętego psychola, zdrajcę, będzie pił, bił itd. Co lepsze - od początku bez ojca, czy życie w piekle z takim ojcem? :( A na pewno wiele z Was przeżyło różne niemiłe doświadczenia z facetami i nigdy chyba nie można być pewnym, że na zawsze będzie pięknie...

Hehe, tatuś może i się znajdzie, ale ja już nie chcę ;) Przyciągam samych psycholi, którzy świetnie się kamuflują i ujawniają swoje prawdziwe oblicza po latach - ja sobie dam radę, ale dziecku wolę oszczędzić cierpienia. W końcu dla mnie to będzie tylko jakiś tam kolejny facet, a dla dziecka - jego jedyny ojciec :(

Gość fasolamung
Wychowywac dziecko bez ojca, tylko dlatego, ze pewien procent ojcow jest walnietych? To taki sam argument jak ten, ze bede palic, bo znam wujka, ktory palil cale zycie i dozyl setki.