Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pinezzzzzzka

Moja 13-letnia siostra jest w ciązy

Polecane posty

no sorka, ale jeżeli 13 latka sądzi ze z miłości może już uprawiac seks w tym wieku to chyba nie ma co komentować :-O

Gość komiczne - przesadzasz
no chodzilo mi tylko o to ze jest zdolna w tym wieku. ;)

no chodzilo mi tylko o to ze jest zdolna w tym wieku. ;)

chodzilo mi tylko o to ze jest juz zdolna do tego ;)

zdolna w tym wieku? zdolne to są pewnie i 4 letnie dziewczynki - tylko pytanie - kogo to kurwa podnieca? bleeeeeee

sorki.:D przesadzilam

zdolna do zajscia w ciaze i do urodzenia . nie do seksu i wychowywania dzieci.

Gość kliu fh
to wina jej rodzicow i calego systemu polskiej oswiaty gdzie na temat seksu ucza jakies katechetki i tym podobne, wiadomo ze w karaju gdzie nie ma oswiaty seksualnej a srodki antykoncepcyjne sa drogie i trudno dostepne takie porzadnie dobrane i gdzie rodzice wcale niemal na temat seksu z dziecmi nie rozmawiaja ilosc ciaz niechcianych i wsrod dzieci wzrasta to nie tylko jej wina i tego chlopaka bo on pewnie rownie uswiadomiony jak ona

Gość Pinezzzzzzka
Nie musze chyba tłumaczyć, że to powyżej to podszywy. A i myslę, że komentarze typu "Kogo to k****a podnieca" sa zbędne w tej sytuacji. Dziękuję wszystkim, którzy doradzili i próbowali pomóc.🌼

Gość kliu fh
generalnie to karygodne pieprzyć sie w wieku 13 lat, gdy to czytam jestem za karą smierci

Gość to bardzo trudna i przykra
sytuacja, ale nie koniec świata współczuję wam, ale jestem pewna, że jakoś się ułozy, bez aborcji, adopcji itp. siostra urodzi, skończy jeszcze szkołę i będzie prowadziła normalne zycie, dojrzeje; nie ma co wyzywać jej od najgorszych - wy jesteście może tacy święci? przeciez mentalnie ta 13-latka to dziewczynka, dziecko, które się zapomniało, zagubiło, zrobiło głupstwo skutkujące powaznymi konsekwencjami i teraz nie ma co jej potępiać, tylko pomóc; za jakiś czas urodzi się maleństwo, które wejdzie do waszej rodziny i naprawdę, sytuacja się w miarę unormuje, przeciez się kochacie, czyż nie? musicie teraz wspierać siostrę, bo przecież dla niej to chyba największy szok w dotychczasowym zyciu - nie pozwólcie by była napiętnowana, choc i tak pewnie nie da się przed tym ustrzec - ale chociaż niech rodzina będzie dla niej oparciem; a z alimentów bym nie rezygnowała, ten chłopak powinien ponieśc konsekwencje swoich czynów - sama miałam 16 lat i to wcale nie tak dawno temu, więc pamiętam, że 16 letnia osoba może myslec logicznie i może być w miarę odpowiedzialna;

Gość ciaza to nie tragedia
no to tak : skoro jest w ciazy to idz do MOPSu w Twoim miescie, być moze przysluguja Wam jakies pieniadze od panstwa, dodatkowo jak nie macie za duzo kasy to przy kosciele jezuitow dzialaja takie organizacje, ktore za darmo daja ubranka dla dzieci, wozek i inne takie jako osoba niepelnoletnia nie bedzie miala wladzy rodzicielskiej nad dzieckiem, a wiec tak czy siak musicie isc do sądu, zeby w ogole nad dzieckiem móc sprawowac wladze rodzicielska. wladze taka moze dziewczyna nabyc od 16 roku zycia i to za zgoda sądu. macie prawo do alimentow. alimenty przysluguja na 3 miesiace przed urodzeniem dziecka, ale musza zostac sądownie przyznane. jak sie gówniarz nie przyznaje to wytoczyc mu powództwo o ustalenie ojcostwa. wiadomo, że dzieciak nie bedzie w stanie placic, dlatego alimenty uiszczac beda jego rodzice. istnieje wiec prawdopodobienstwo ze nie beda do pomyslu przychylnie nastawieni. ojcostwo da sie ustalic dopiero po urodzeniu dziecka, ale alimenty moga byc przyznane wczesniej, najwyzej jak sie okaze ze to nie ten facet to bedziecie musialy zwrocic. w zaleznosci od tego jak wyglada Wasza sytuacja materialna domagajcie sie zwolnienia od kosztow sądowych. najlepiej by bylo, jakby Twoja mama stala sie rodzina zastepcza dla dzidziusia. bedzie Was raz na pol roku odwiedzal kurator sądowy, a do kieszeni miesiecznie moze wpadac od 300 nawet do 1 000 zł. jeszcze cos mialam napisac, ale zapomnialam.

Gość gwregwreg
Co do Gdyby to dotyczyło mojej siostry, wściekłabym się i złożyła doniesienie w prokuraturze przeciwo chłopakowi. Poza tym uważam że jeśli jest czas, to powinniście zdecydować się na aborcję.

Gość ciaza to nie tragedia
aha, najwazniejsze - po wszystkie prawne rozwiazania ( informacje, napisanie pozwow i w ogole wszystko jesli chodzi i sytuacje prawna siostry i jej rodziny) mozesz isc do BIURA PORAD OBYWATELSKICH w Twoim miescie. udzielaja tam porady za darmo, mozesz siedziec i pytac o wszystko czego nie wiesz. najlepiej spisac pytania na kartce, jest szybciej i sprawniej. poza tym dziecko zawsze mozna zostawic w szpitalu zrzekajac sie wszystkich praw do niego - rodzin czekajacych na takie dziecko jest w Polsce setki. zapytaj ginekologa o jakichs kursach rodzenia, mlodej matki itp, zeby siostra wiedziala co sie dzieje z jej organizmem i ze teraz jest odpowiedzialna za dwie osoby wiec jakis alkohol i niezdrowy tryb zycia nie wchodzi w gre bo urodzi chore dziecko.

Gość gwregwreg
Prawo broni takich trzynastolatek i w jego świetle ona jest ofiarą gwałtu. Wy macie wręcz obowiązek to zgłosić (tak jak i lekarze) lub zadziałałby prokurator.

Gość mysleze cala odpowiedzialnosc
powinni przejac rodzice - czegos widac nie dopilnowali. Oni powinni decydowac, co z tym fantem robic - wraz z rodzicami chlopaka ( nie przyznaje sie, ale sa przeciez testy DNA)

Gość A ja ....
...Poradzi sobie ! Wyjdzie na prostą i będzie dobrą mamą ! Pod warunkiem, że Jej pomożecie. Ja sama zaszłam w ciąże, gdy miałam 15 lat a to przecież tylko o 2 więcej. Dodam, że było to 12 lat temu a więc sasiadki wytykały mnie palcami, ale dałam sobie radę ! dziś mieszkam sama z córeczką, radzę sobie, pokończyłam szkoły. Napiszę więcej jutro, jak chcesz bo teraz idę spać. Alicja.

Gość kamień w wodzie
Poprostu dała ciała!

Gość nie chce byc wredna ale
ja pierdziele ...13 lat iza skes sie bierze i to z kim ...bedzie terz bawic - jak to sie mowi nie wiem jaki w szkole jst odpowiednik dziekanki- ale zronbi sobie pzerwe, mama dzieciaka odchowa a kolesiowa bedzie mloda mama innej opcji nie widze

Gość ja pierdykam ale teraz
mamy mózgi w narodzie :-O

Gość rajski Ptak
Nie wiem po co wpisuja sie osoby nie wnoszace nic do dyskusji..Stalo sie i koniec. teraz trzeba pomyslec co bedzie najlepsze dla mlodej mamy i jej dzidziusia. Najwazniejsze dla niej jest teraz wsparcie rodziny, milosc i zrozumienie,popelnila blad, ale to nie jest w koncu jakas tragedia, nie jest jedyna i nie ostatnia. Znam kilka przypadkow mlodocianych ciaz, i obecnie z perpektywy czasu widac, ze wszystkie mlode mamy poradzily sobie doskonale:) Glowa do gory Pinezzzka, musisz teraz byc dla swej siostry nauczycielka i przyjaciolka:) A dzidzia niech rozwija sie zdrowo!

Gość rada na poważnie
Pinezzzzzzka, jeśli twój post to nie prowokacja to faktycznie jest to bardzo poważny problem. W związku z tym nie wiem dlaczego szukasz rozwiązania na bardzo mały poważnym forum??Zobacz jaki poziom mają ci ludzie, myślisz ze doradzą ci coś sensownego?? Od radzenia w takich sprawach są odpiweniedei instytucje, na twoim miejscu udałabym się przedewszystkim do psychologa (najlepiej dziecięcego) w sprawie twojej siostry, on pewnie podpowie ci co robić a apweno udzieli niezbędnego wpsarcia twojej rodzinie a przedewszystkim Twojej siostrze bo dizecka które spodziewa siędziecka nie mozna na pewno zostawić bez opieki!!! Fakt zmarnowała sobie życie ale z fachowoaą pomocą będize jej łatwiej przez to przejść. No i przede wszystkim OPIEKA GINEKOLOGA !!!Ciąza w tym wieku jest ciąza wysokiego ryzyka zarówno dla dziecka jak dla matki!!może okazać się tak że skoro organizm nie jest zupełnie przygotowany do ciąży i wskazane będzie jej usunięcie :(

Gość Anna Bella
to jest własnie efekt owej deukacji seksualnej dzieci maja dostpe do gazet w stylu..zrob mu dobrze a co sie wie chce sie tego sprobowac z ciekawosci. Bo to dzieci. nasladuja doroslcy. I maja.. ida na sex bez zabezpieczenia..bo wstyd kupic bo sasiadka zobaczy itp.. wiecej piszcie o sexie dzieciom.. mało ich uczycie roznic w spychice, w postepowaniu..ograniczacie sie tylko do ogranow pozycji itp to macie..

Gość yyyyyyyyy
Ja mam 14 lat moj chlopak 16lat nie raz probował namółwić mnie żebym się z nim bzykała.Przyznam że raz czy dwa mialam ochote ale obawialam się że zajdę w ciąże itp.Sama mam wiele koleżanek i kolegów w wieku 14-16lat którzy już nieraz uprawiali sex.A tak pozatym to tej dziewczynie trzeba pomóc a nie wyzywać od ku***w itp.Wiele osób myśłi że dziewczyna czy chlopak w wieku 13-14lat to nie ogarnięty dzieciak.Umieżcie mi wcale tak nie jest możę 13 lat to nie jest odpowidni wiek na sex a tym bardziej na macieżyństwo ale skotro już się stalo to trzeba jej pomóc.A chlopak tej dziewczyny to zwykły wal Pozdrawiam:)

Gość kolegaaaaa
widzę że przykład z Opolszczyzny... całe nasze miasto już o tym gada ;] ŻAL

Gość moje zdanie i tylko moje
Wyzywanie nic nie da ale jak nazwać taką sytuacje ?? w domu może będzie mieć wsparcie ale w szkole przejebane dzieci są okrutne a napiętnowania nie da sie obejść

Gość strasznie mi żal
teraz gdy urodzi koniecznie porozmawiajcie z nią o antykoncepcji żeby zaraz nie wpadła znowu. a pozatym jestem w szoku.gdzie rodzice byli gdy to dziecko robiło dziecko.porażka

Ja pamietam gdy bylam w szostej klasie czyli 13 lat, kolezanka z mojej klasy byla w ciazy- wszyscy przezylismy szok, my tu takie dzieci jeszcze nie wiedzielismy nawet jak to sie robi a ona taka cicha... dziecko sie urodzilo, bylo kalekie i jej rodzice oddali je do domu dziecka