Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaska781

czy moglam zajsc??

Polecane posty

Gość kaska781

mam pytanko takie!! dzisiaj jest 8 dzien brania mojego yasminelle!! w 6 dniu kochalam sie z chlopakiem niewiedzialam o tym i skonczyl we mnie!! czy moglam zajsc w ciaze??

Gość Martaa **
Hej :) wiesz nie chce cię martwić ale jest taka możliwość najlepiej jak najszybciej to sprawdź ...

Gość kaska781
ale pisze na nich ze zabezpieczona od pierwszego dnia!! 23 skonczyla mi sie miesiaczka to mialam dni nieplodne !! nie no teraz zaczelam sie strasznie martwic!!

Gość hem hem
To chyba nie po to bierzesz tabletki, żeby w tę ciążę zajść... Jeśli brałaś prawidłowo, to owulacja została wstrzymana i ciąży nie powinno być.

Gość Martaa **
No nie wiem musisz to sprawdzić chociąz jak mówisz że brałaś je ponad tydzień tylko moim zdaniem zanim zaczną działać powinny przystosować sie do organizmu a czy mogło być tak przez tydzień tego nie wiem ?? naprawde najpierw to sprawdz a póżniej bedziesz sie martwić

Gość kaska781
zobaczymy!! mam juz 3 miesieczna coreczke!! jak zaszlam to bedzie nie ciekawie!!

Gość Twoja_królewna
Spokojnie... Nie mogłaś zajść w ciążę, bo po to są tabletki żeby temu zapobiegły :) Jeżeli jest to Twoje pierwsze opakowanie i wzięłaś pierwszą tabletkę pierwszego dnia cyklu, to jesteś zabezpieczona już następnego dnia, a jeżeli wzięłaś ją w 2. do 5 dnia cyklu to musisz odczekać 7 dni (możesz się kochać bez zabezpieczenia dopiero 8-go dnia ze swoim chłopcem bez jakiegokolwiek dodatkowego zabezpieczenia) zanim czaną działać.

Gość kaska781
dzieki wielkie!! tak bralam w pierwszy dzien cyklu i na wieczor bo tak mi powiedzial moj ginekolog!! tylko ze okres wywolalam szalwia wypilam dwie filizanki i dostalam!! ale niewiem czy spowodowane bylo to szalwia czy mialam normalnie dostac bo spuzniala mi sie 7 dni a w ciazy napewno nie bylam!! ale jestem 3 miesiace po porodzie to miesiaczka musi sie wyrownac!! pozdrawiam dziekuje za odpowiedzi

raczej nie jesteś. A to wogóle było pierwsze opakowanie?

Gość kaska781
tak pierwsze!! wogole moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne jakie zaczelam brac!!

weź ulotkę i przeczytaj czy jest tam coś od kiedy zaczynają działać czy skuteczność jest od wzięcia pierwszej tabletki czy radzą zdecydować się na dodatkową metodę antykoncepcji. Jesli nie ma takich info oznacza to że tabletka zaczynają działać od rozpoczęcia opakowania to nie masz się o co martwić

Gość Karr
To ja mam pytanie z innej beczki. Biorę piguły już parę lat, ale w tym miesiącu 2 raz w ciągu 3 dni zapomniałam wziąć i brałam po dwie na drugi dzień. Czy jest jakiekolwiek ryzyko zajścia jeśli: poniedziałek- tabletka wtorek-zapomniałam środa-2 tabletki czwartek-zapomniałam piątek- 2 tabletki plus sex. Wiem, że jak się 2 dni pod rząd nie weźmie, to trzeba tydzień uważać, ale w moim przypadku chyba nie?...

a co mówi ulotka ? wiele ulotek mówi ze nie zażycie tabletek przez okres 36 godzin powoduje przerwanie zabezpieczania.

Gość Karr
Ulotkę mam po...portugalsku :> Kupiłam jakieś dziwne opakowanie Harmonetu i wszystko jest właśnie po portugalsku, dni tygodnia tez :/ Kurde, ale byłam głupia.

Gość Karr
Dzięki :)

Gość aneczkaka
z tego co wiem jesli to twoje pierwsze tabletki i pierwsze opakowanie, to jest ryzyko zajscia w ciaze, pierw trzeba przeczytac ulotke a potem działac a tam jest wyraznie napisane ze gdy ZACZYNA sie brac tabletki przez pierwsze tygodnie trzeba sie zabespieczac, pozatym zanim organizm przyswoi tabletki mozesz wymiotowac lub miec biegunke co sprawia ze tabletka nie jest wchłonieta w całosci przez organizm tylko wydalona z niego jesli brała bys jakies 3miesiace tabletki to zaden problem ale ty zaczełas dopiero moja rada: czytac czytac czytac potem działac :) powodzenia 🌼

Gość carolayna
Ulotki mówią, że kobieta jest zabezpieczona od pierwszej tabletki, jeżeli weźmie ją prawidłowo, czyli pierwszego dnia krwawienia.

Gość Liaknis
Ach tam nie którzy głupoty gadają