Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wielkie brawa

Tu POdziękuj Platformie Obywatelskiej

Polecane posty

Gość wielkie brawa

za to, że POdniosą POlaczkom POdatki. Jak ? Od 2010 zaPOwiedziano POdwyżkę składki zdrowotnej o 1% bez możliwości odliczenia jej w PIT. Od 2010 bardzo zaPOwiadane już jest, nieśmiało na razie, wprowadzenie POdatku liniowego w wysokości 18 % (bez ulg i odliczeń), co dla ponad 90% płacacych oznacza realny wzrost efektywnego podatku. Ze mnie, jak wychodzi po pobieżnych obliczeniach, Platforma zedrze ok. 2000 zł rocznie. 😡😡 😡 Co PiS oddał, Platforma Ci zabierze :(

Gość brawoooo wyksztalciuchy
macie co chcieliscie:)

Gość estebann
teraz za pieniądze pracujących leczy się masa leni, dlatego brakuje pieniędzy a podatek liniowy ma być po to, aby ci któzy są bogaci, którzy mogą zatrudnić dużo ludzi, którzy mogą wygenerować dużo pieniędzy nie uciekali od podatków i żeby mogli rozwijać swoją działalność. To pomoże całemu państwu, poprawi również sytuację biedniejszych. Pis miał wspaniałe pomysły. Rozdawać pieniądze tylko nie robić nic, żeby je generować. Pewnie najlepiej je drukować...

Gość brawoooo wyksztalciuchy
bogaci beda pomnazac swoje bogactwo a nie zatrudniac cholote na potege , nie badz naiwny hehe

Gość bibkkka
Jak ty nieuku możesz stracić na podatku liniowym?No chyba ,że masz dużo ponad średnią.Zamiast pisać takie głupoty do szkoły lub książek ,bo to będzie taniej!!!!!A tak nie bój sie tego liniowego , bo go nie wprowadzą ze względu na siebie:P:P:P

Pewne błędy. Wyjaśnie 1. w poprzednich wyborach PO proponowała 3x15. Wtedy faktycznie byłoby to podwyższenie podatków dla wiekszosci podatników. Bo realne opodatkowanie w I stawce wynosi 13,5 proc. (bo są ulgi) 2. PiS przeforsował w poprzedniej kadencji swoją reformę. - Zamiast stawek 19,28,40 będą stawki 18,32 (ponad 97 proc. podatników w 18-ce). - Jednoczesnie pozostawiono kwotę wolną od podatku i wprowadzono ulgi na dzieci - wczesniej były dwie obniżki składki rentowej (dla pracodawców i pracowników). 3. Teraz PO proponuje liniowy 19 proc., wraz z kwotą wolną i ulgami na dzieci. 4. PSL był zajadle przeciwny (zarówno projektowi PO jak i PiS). EW efekcie PSL-owcy zgodzili się na pozostawienie tego, co przeforsował PiS. 5. Teraz rząd podnosi składkę zdrowotną, to fakt

Gość wysłańcy ojca rydzyka
tudzież pomioty kaczuszek się obudziły?

Gość kwa kwa kwa mlask
przez pisuarów płacę większe oc 😠 tego się nie pamięta

Gość no nie moge heh
Przecież te piniędze nie idą do parti tylko dla kraju więc o co biega ? 1 % cie tak boli ? Narzekasz zapewne na stan służby zdrowia ale więcej na leczenie nie zapłacisz. Podatek liniowy ? Od dawna za tym byłem żeby każdy płącił po równo. Po co mają być równi i równiejsi jak za PISu.

Gość no nie moge heh
Aha, dziękuję Platformie że w końcu nasz rząd (no może poza jednym oseskiem na tronie) nie przynosi nam wstydu w świecie i te rządzenie jakieś takie bardziej przemyślane a nie pod socjala robione.

Gość do wielkie brawa
Wiesz co świadczy o tym, że nie szanujesz swoich rodaków i siebie też- to, że nazywasz nas i siebie POLACZKAMI. Jesteś GÓWNEM. Bo ja szanuję swoich rodaków. Jsetem POLKĄ a moi rodacy są POLAKAMI. Jak ci sie nie podoba to wypieprzaj w świat - tam będą o tobie mówić tak jak ty o sobie myślisz - ten POLACZEK od brudnej roboty.

Gość w tej chwili oddaję o wieeele
wiecej niz owe 2 tys.! Dlatego, ze w szkolach sie uczylam, nie obijalam, caly czas sie doksztalcalam, pracuję od wielu lat cięzko i odpowiedzialnie - mój maz tez. Nie moge sie doczekac liniowego, dosc mam utrzymywania leni. Dziękuję Platformie.

Gość oj naiwna naiwna
gdybys miala dosc utrzymywania leni to bys miała poglądy libertarianskie (np popieralabys program upr) a ze dziękujesz PO to oznacza ze socjalliberalowie z tej partii ruchaja cie w dooope :D

Gość oj naiwna naiwna
ale wam dosrałam co :D

Gość oj naiwna naiwna
faktycznie z tym ruchaniem przesadzilam :O sorry🖐️

Gość Mariusz83
W sumie to nie dosrałaś tylko poświadczyłaś wszystkich swoją niewiedzę

Przykłąd jak komercyjne stacje (oraz portale onet, wp i interia) potrafą wlać medialne odchody do móżgów: "dziękuję Platformie że w końcu nasz rząd (no może poza jednym oseskiem na tronie) nie przynosi nam wstydu w świecie i te rządzenie jakieś takie bardziej przemyślane" - Zacznijmy od tego ze PO wdraża kontynuację programu PISowskiego. Taki jest efekt ich "przemyślanego rządzenia" - na arenie miedzynarodowej prowizorka. Wizyta Tuska u Putina, który siedział już na walizkach i to wtedy jak Ukraina miała problemy. Efekt z Rosją zerowy. Na Ukrainie nadszarpnięte zaufanie do sujeszu Warszawa- Kijów. - z wizyty w Niemczech pozostało wspomnienie wyplutej gumy do zucia do dłoni i później podania jej jednemu z polityków niemieckich.

Gość dziękujemy światłym
aparatczykom PiS o wytłumaczenie nam naszych błędów , obiecujemy ,że na następnych wyborach także je popełnimy 🖐️

Ostatnio jak napisałam ,że jestem zwolennikiem PIS to mnie wyzwano od ku... , wiejskich krów i dziwek - strasznie przykro mi sie wtedy zrobiło , ale i tak nie zmieniam poglądów :-P I to prawda że po wdraża program pis-u i że Tusk dał plame tu i ówdzie , tylko ten nasz naród chyba jakiejś ogólnej hipnozie został poddany .... i pewnych rzeczy nie widzi , ale do czasu ... hipnoza nie trwa wiecznie... I nie mówcie że jestem głupia ku ... , bo ja was nie obrażam :-0

No tak, jak ktoś nie jest zwolennikiem PO to jest pisowskim aparatczykiem - kolejny przykład tępoty. PO swoich sondaży nie zawdzięcza pracy, meritum. Ale jedynie kilku mediom (TVN, Polsat, wp.pl onet.pl i interia.pl), którym nie pozostała dłużna. 1. Np ich projekt medialny - dochody z reklam kosztem TVP. 2. Miliardowe zyski dla TVN i Polsatu. KOncesje na platformy po odejściu od tv analogowej (dyrektywa unijna) - PiS chciał wpuścić na rynek nowe podmioty (np Australijczyków). PO już nie, ci zabazpieczom zdominowanie tego rynku przez TVN/onet i Polsat/wp. A merytorycznie. Coś zacytuje : \"Kto chce poznać prawdziwe plany Platformy Obywatelskiej, ten w żadnym razie nie powinien tracić czasu na studiowanie programu PO. Powinien za to poświęcić się pilnemu zgłębianiu tajników programu oraz praktyki rządzenia Prawa i Sprawiedliwości.\" http://www.rp.pl/artykul/109745.html ..

Błąd : "Miliardowe zyski dla TVN i Polsatu" - to miało być w punckie 1

tak tylko te przekomarzanie się nawzajem jest już nudne :o to co dla jednego jest dobre o dla innego złe i na odwrót .po co ta jałowa gadka . "ja głosowałem na PO jestem inteligencją a ty idiotą" "ja głosowałem na PiS jestem patriotą a ty jesteś z ZOMO" :D 🖐️

Gość Bys Ćwiakalszczak
Prosze bardzo!

Gość a co Wy na to wszystko ??
Szanowni Państwo, poniżej przesyłamy BARDZO WAŻNY komunikat, który otrzymaliśmy z biura Prof Jana Szyszko. Prosimy o nagłośnienie. - Warszawa dnia 8 lipca 2010 Komunikat Dnia 8.07.2010 zakończyła pracę podkomisja do spraw rozpatrzenia rządowego projektu ustawy „Prawo o organizmach genetycznie zmodyfikowanych druk sejmowy 2547. Projekt ustawy, bardzo niechlujnie przygotowany, umożliwiał wprowadzanie do obrotu organizmów genetycznie modyfikowanych, zezwalał na uprawę roślin genetycznie zmodyfikowanych oraz dopuszczał bezkarne uwalnianie genetycznie modyfikowanych organizmów w celach doświadczalnych. Dzięki inicjatywie posłów z PiS, w trakcie prac podkomisji, wprowadzono zakaz obrotu organizmów genetycznie zmodyfikowanych i zakaz uprawy rośli genetycznie zmodyfikowanych. Zaostrzono także warunki odnośnie badań doświadczalnych uniemożliwiając praktycznie zamierzone uwalnianie GMO w tych celach. W porównaniu z projektem rządowym zaostrzono kary za łamanie prawa tak aby były one porównywalne z karami stosowanymi w starej „Piętnastce. Za łamanie prawa maksymalne kary mogą wynosić do 12 lat więzienia i 250000 zł. Projekt zmienionego projektu ustawy poparli posłowie PiS, PSL i SDPL, wskazując, iż w dalszych pracach legislacyjnych należy wyeliminować jeszcze wiele niedociągnięć, zachowując główny cel a mianowicie to, że Polska ma być krajem całkowicie wolnym od GMO. Przeciwko sprawozdaniu podkomisji głosowali posłowie PO. Jan Szyszko (PiS) Przewodniczący podkomisji ========================== ICPPC International Coalition to Protect the Polish Countryside, Międzynarodowa Koalicja dla Ochrony Polskiej Wsi 34-146 Stryszów 156, Poland tel./fax +48 33 8797114 biuro@icppc.pl www.icppc.pl www.gmo.icppc.pl www.eko-cel.pl