Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tita10

moja coreczka zasypia tylko przy piersi!!! pomozcie

Polecane posty

Gość tita10

mala ma 4 miesiace i zasypia mi tylko przy piersi, nie chce smoczka probowalam juz na wszystkie sposoby.najgorsze jest to ze jak juz sie naje a nie zdazy zasnac to jest jeden wielki wrzask poniewaz mleko leci a ona juz nie chce.co mam robic w takiej sytuacji i jak mam jej tego oduczyc, prosze was o pomoc.pozdrawiam

Gość matex
u mnie bylo tak samo podanie smoka konczyla sie jego wypluciem i sykiem jak u jadowitego weza pozniej wrzaskiem :), z czasem, przy okazji wprowadzania nowych pokarmow zastapilam wieczorne mleko kaszka.Po tygodnu mala sie przestawila na kaszke, ale zasypia przytulona do mamy albo taty. Teraz ma 11 m-cy, nie wie co to smok ani butla. Od 5-ego miesiaca herbatke albo wode pije z kubeczka. Na wszysko przyjdzie czas, nawet na samodzielne zasypianie.

Gość tita10
a kiedy przestalas karmic mala piersia? moja mala smoczka to nie nawidzi :) teraz chcialabym zeby sie jednak do niego przekonala lecz nie potrafie jej nauczyc zeby go ssala.wypycha go jezyczkiem i jest wrzask, przed kazdym zasnieciem musze dawac jej piers albo ja nosi dopiero wtedu zasypia ale nie jest juz lekka wiec noszenia to juz calkiem chcialabym uniknac.

Gość matex
karmilam do 8-ego m-ca, od polowy 7-ego piers dostawala tylko w nocy.Na poczatku jak wprowadzilam kaszke ny dobranoc to musialam klocka nosic az zasnie. W koncu stwierdzilam, zr e nie mam ochoty na garba i usiadlam z mala na lozku. Przytulila sie ,pomruczalam troche do uszka i zasnela. Teraz zawsze tak robie. Maz musi ja nosic :).Czasami zaczyna sie wiercic i wsadzam ja do lozeczka, zasypia. Mysle ,ze niedlugo juz nie bedzie chciala sie przytulac. PO prostu jes coraz wieksza i jest jej niewygodnie :). Sprobuj z nia usiasc na lozku albo fotelu, zeby bylo wygodnie i blisko do lozeczka, przytul. Czasami moja mala klepie lekko po pupie i to jej pomaga, czasami mrucze, a sa dni, ze tylko ja trzymam.Co do smoka - po co uczyc na sile skoro nie chce, pozniej bedziesz musiala oduczyc