Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pierdoła z Podlasia

Jak wyprać kołdrę???

Polecane posty

Gość Pierdoła z Podlasia

Czy kołdrę się pierze?? Wiem, że niektóre chemicznie tak. Czy wy pierzecie swoje kołdry?? Cholera, nie wiem z jakiego materiału ta kołdra jest, na pewno nie z pierza i nie wiem czy mogę ją wyprać w pralce:o

Gość Pierdoła z Podlasia
Dokładnie Juliusz. To wiesz jak wyprać ??

Gość juhasowa ze wsi Kobyłczyki
wywietrz tylko.masz poszewkito wystarczy bys je prała. ja namoczyłam rogi aby pachniały tylko i juz.

Gość straaaaaaaaaaaaaszne
wsadz do pralki i juz haha jesli wytrzyma ten ciezar a tak na powaznie to............moze recznie?:P

Gość Pierdoła z Podlasia
ok to wywietrzę:)

żeby wiedziec jak prać, musisz wiedzieć, z czego jest zrobiona jak z silikonu, to można w pralce na 40% (jesli masz wystarczająco duży bęben) albo w wannie, ręcznie (całkiem nieźle się pierze, wysycha na drugi dzień) jeśli z pierza/piór, to tylko chemicznie w pralni

Gość Pierdoła z Podlasia
ok, dzięki Ewa:) Problem w tym, że metki nie ma i nie wiem z czego jest:o Z pierza na pewno nie. Tak się zastanawiam czy to może owcza wełna...

Gość straaaaaaaaaaaaaszne
to moze wez ta koldre pod pache (jak to sie mowi) i zanies do pralni..a jak nie o wypierz recznie :)

Gość Pierdoła z Podlasia
A co jest w środku to nie mam pojęcia:o

Gość gość
normalnie na 60 lub 95 długie... ja mam napisane na 40 ale ja i tak na to nie patrze.. ;) łatwe prasowanie i dodadkowe płukanie ;)... ale najlepiej w lecie ;)

Gość gość
Ja tam normalnie piorę kołdry w temp 40-60 stopni później kilka razy strzepuję ją z każdej strony żeby się dobrze ułożyła i wieszam na całej suszarce do bielizny, Nie rozumeim jak można TYLKO wietrzyć kołdrę? a roztocza? piorę w płynie do prania w żadnym wypadku nie w proszku bo moze uczulić jeśli jest źle wypłukany, z dodatkiem octu żeby była delikatna.

Gość gość
mam pytanie, jesli pierzecie kołdrę w pralce to jaka ta pralka jest duża? ja mam do 6 kg ładowności i nie wiem czy morka kołdra nie bedzie za ciezka

Gość gość
ja mam pralkę 12kg jutro bede prała kołdrę 200x220 alenigdy jeszcze ni prałam więc trochę się obawiam

Gość gość
Ja z pierza pralam na 60 stopni . Ale chce sprobowac na 95 .Myslicie ze sie skurczy ?