Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hi

Błagam o Pomoc !

Polecane posty

Gość Hi

Prosze odpowiedzcie mi , nigdzie nie moge znaleźć na to pytanie odpowiedzi KONKRETNEJ. Czy jeśli biore Diane 35 to czy już od 1 tabletki (wzietej podczas 1 dnia okresu) jestem zabezpieczona? Robiłam to z chłopakiem po 6 tabletce , odpowiedno zażywanej o stałej porze nigdy nie zapomniałam , zabezpiczylismy sie prezerwatywa ' nie pekła' ale czy jesli by pekla to ta 6 tabletka juz działa? Błagam odpiszcie...

Gość Liaknis
Hej ,,Hi,, tak ta 6 tabletka już zabezpiecza :)

Gość biała_sukienka
Działa. Bez obaw. Jeśli przyjmujesz regularnie to jesteś zabezpieczona praktycznie od razu jak zaczynasz brać:)

brałam diane i lekarz mi kazał podczas pierwszego cyklu dodatkowo sie zabezpieczac

Gość Liaknis
Nom czyli mówisz ze się zabezpieczyłaś i 'nie pękła' jak mówisz więc wszystko będzie ok :D nie masz się co martwić :)

Gość Hi
Dziekuje wam uspokoiłyście mnie ;))

Gość Hi
Liaknis .. ;) no tak tak nie pekła , ale mi chodzi o to gdyby pekla to czy by sie nic nie stało po 6 tabletce ?

Gość Liaknis
Ciężko powiedzieć... Ale wydaje mi się ze tak jednak przecież zażywane były przez tydzień czasu...

Gość yyyyyyy.yyyyyyy....
powtarzasz sie, juz napisałas to w poscie o innym temacie i tam dostałas dosc duzo odpowiedzi wiec po co robisz nowe ?

Gość Liaknis
z tego co wiem jesli to twoje pierwsze tabletki i pierwsze opakowanie, to jest ryzyko zajscia w ciaze, pierw trzeba przeczytac ulotke a potem działac a tam jest wyraznie napisane ze gdy ZACZYNA sie brac tabletki przez pierwsze tygodnie trzeba sie zabespieczac, pozatym zanim organizm przyswoi tabletki mozesz wymiotowac lub miec biegunke co sprawia ze tabletka nie jest wchłonieta w całosci przez organizm tylko wydalona z niego jesli brała bys jakies 3miesiace tabletki to zaden problem ale ty zaczełas dopiero moja rada: czytac czytac czytac potem działac O tak napisała dziewczyna na innym forum ale to bzdura przecież po to bierzesz tabletki aby się zabezpieczyć a nie ona pie**** że po 3 miesiącach działają to po co one by były brane gdyby dopiero po 3 miesiącach można było tak normalnie bez strachu , gówno prawda Ja uważam że góra po tygodniu juz przyswoił je organizm i jest dobrze ale jeżeli lekarz ci radził prezerwatywy to tak na wszelki wypadek i bardzo dobrze :)

Wiesz co ja już biore ponad rok Diane i jestem z nich bardzo zadowolona :) ja mam teraz pytanie do Ciebie lekarz Ci nie mówił że kiedy przyjmiejsz pierwsza tabletke od tego czasu jestes zabezpieczona... i nie masz sie czym martwic... i myśle ze zabezpieczac sie nie musisz bo to jest zbedne i moim zdaniem prezerwatywa jest nieprzyjemna ;) Ale jesli sie boisz to jak najbardziej uzywajcie ich Pozdrawiam ;)

Gość Liaknis
Tak na jakim poście jak taka madra jesteś ?? Chyba po to to jest zeby pisac a nie nie podoba ci sie to bujaj się z tąd

Gość a umiesz czytac
bo jak tak to poczytaj ulotke

oczywiście chodziło mi o dodtkowe zabezpieczenie ;) bo tabletki jak najbardziej się przydają :) (tylko dłuższy okres używania ich prowadzi do tego że mozemy nie miec dzieci niestety :( wiec trzeba uważać...

Gość Liaknis
Ja nie kumam takich ludzi chyba po to te forum jest żeby udzielać rad w pewnym sensie tez pocieszyć a jakieś downy piszą tu między innymi to co u góry ,,a u miesz czytać,, i co w tym takiego śmiesznego?? ze dziewczyna nie wie to sie jej pomaga a nie po co tu zaglądasz skoro takie problemy masz???

Gość yyyyyyy.yyyyyyy....
na tym z ktorego sciagnełas ten post o tym co ta dziweczyna pisze ze skutecznosc tabletek jest po 3 miesiacach hahaha nara

Gość kaaaaroline
Masz coś z deklem nie

Gość kaaaaroline
to jest do pisania mądrych rzecz a nie yyyyyyyyyy.yyyyyy jak sie nie podoba to trzeba nie czytac

Gość Hi
dzieki , że moje pytanie dostało tyle odpowiedzi , NARESZCIE! wybacz ale nie chce mi sie szukać gdzieś jakiegoś tam tematu wolałabym teraz zapytać. Lekarz mi powiedxiał że diane 35 jest środkiem antykoncepcyjnym (przepisał mi na trądzik) ale nie pytałam go o wiecej ... bo byłam z rodzicem i wiecie ;) ... Moim zdaniem tabletki te są skuteczne moze i od pierwszego wziecia...choc troche bym po 1 tabletce sie obawiała.... Ale stwierdziłam że 6 to już jest ok .. miałam czeka dłuzej ale nie wypaliło ;) wiadomo..... Hej Kobieta chce być mądra zabezpiecza sie jak najlepiej potrafi , martwi sie idzie do ginekologa...A musi czekać jeszcze 21 dni ? 3-4 tyg ? To jest chore... Dzieki Liaknis ze mi bardzo pomogłaś ;) ;) wiadać ze spoko z ciebie osobka ! Wiec czekam jeszcze na jakies komentarze ;)

Gość Liaknis
Nom nie ma za co wiec taki wkręt z tymi tabletkami na trądzik są tez bym tak chciała heh no ale nie ma tak łatwo a ile ty lat masz

Gość Hi
17 ;>

Gość Hi
ale z chłopakiem jestem juz 2 lata

Gość Liaknis
Nie no ok ja miałam 16 jak pierwszy raz a byłam wtedy z chłopakiem nie cały rok może trochę spontan ale nie żałuje i kocham go całym sercem...

Gość Hi
Liaknis hiii no widzisz..Wiesz powim ci szczerze , że tak sama prezerwatywa..to bym sie bała osobiście.Dlatego właśnie czekałam na tabletki i już byłam pewna w 100% oczywiście z ustesknieniem czekałam aż skończe okres... ;) ;P Kurcze tylko dalej mnie nurtuje to pytanie czy po 1 czy po opakowaniu... Oczywiście wolałabym usłyszeć po 1 ... ;)

Gość olivvka
nie od 6, a od 1 tabletki bylas zabezpieczona;] gumka praktycznie nie potrzebna:)