Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mervinella

Nieregularne branie tabletek antykoncepcyjnych ale w normie mysle

Polecane posty

Gość mervinella

Pierwsza tabletke wzielam o godzinie 18. Nastepnego dnia wzielam o 22 - spoznilam sie 4 godziny. I od nastepnego dnia biore regularnie o 12. Mam nadzieje ze nie ma to wplywu na efekt ? 12 godzin nie zostalo przekroczone czyli powinno byc ok no nie ? ;-)

Gość kachna grubachna 0123
mysle, ze nie powinno byc problemu gdyz jest zachowane te 12 godzin - bądź spokojna ;-)

Gość drwecynelis
tabletki nalezy brac regularnie !! co do minuty !! nawet godzina w te czy we wte wazy o zabezpieczeniu. jestes nierozsadna moim zdaniem mozesz juz szykowac sie do bycia mama :-p niektore laski niedorosly do sexu :-o

Gość taaa jasne
Ja też nie biorę regularnie, wyznacznikiem ejst u mnie godzina 18, ale zdarza się, że wezmę o 18, o 21 czy nawet 17. I jakoś w ciąży nie jestem :P Nie da się przecież pilnować co do minuty jednej godziny. Czas ten ma być orientacyjny :P. No chyba, że ktoś non stop siedzi w domu, nie pracuje, nie studiuje i nie ma innyvh zajęć :P

Gość eee już nie przesadzaj z tym
siedzeniem w domu wystarczy nosić pigułki w torebce i mieć przypominacz w komórce ja biorę co do minuty jak tylko włączy się alarm bez niego bym zapominała jakbym brała raz o 18 raz o 20 - to chyba co drugiej bym nie wzięła

Gość taaa jasne
Ale czy zawsze o swojej godzinie jesteś na tyle, ze tak się wyrażę: dyspozycyjna, że mozesz przyjąć tabletkę, i robisz to zawsze punktualnie?? Ja np prowadze bardzo intensywny tryb życia, rano na zajęciach- popołudniu w pracy, lub jest odwrotnie. I przecież mając zajęcia do godziny 18,45 nie wyjmę nagle prochów i je połknę :P. A pracę mam taką, że nie koczuję przy torebce :P Jeśli naprawdę możecie sobie pozwolić na regularne, zawsze punktualne przyjmowanie tabletek to zazdroszczę :P. Naprawdę.;-)

a jaki problem jest z wyjeciem tabletki na zajeciach? nie rozumiem... chyba nie rozkladasz tego na polowie lawki, nie musisz przerywac zajec ( przepraszam czy moge zarzyc tabletke antykoncepcyjna gdyz wlasnie wybila 18 a to moja godzina?) . Ja nie widze problemu by otworzyc torebke , wyjac tabletke i ja polknac, podczas zajec, pracy, zakupow. serio... rowniez prowadze intesywny tryb zycia.

Gość taaa jasne
WyjdźStąd: Nie popadajmy ze skrajności w skrajność :P. A tak w ogóle, to czy po zmianie czasu powinna się też przesunąć godzina przyjmowania tabletek?? :P No bo w końcu cały czas przyjmując o godzinie 18 organizm będzie to "odbierał" jako godzinę 17. Głupie pytanie ale dopiero teraz mi wpadło do głowy:P.

Gość bezsensowna sowa jednooka
na ulotce napisane jest by przyjmowac o stalej porze a nie godzinie! nie popadajmy w skrajnosci...