Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marceliona

ile tabletek z beta karotenem dziennie mozna przyjmowac?bo moja kumpela....

Polecane posty

powiedzcie,ile mozna?i czy one naprawde cos dadza?moja kolezanka wpadla w jakis szal zwiazany z opalenizna.jest bardzo blada,na solarium nie moze chodzic,nie lubi kremow brazujacych i samoopalaczy wiec rzucila sie na tabletki.nie wiem jakie dokladnie bierze ,ale bierze ich kilka dziennie bo liczy ze skora jej sie troche przyciemni....sa jakies skutki uobczne?bo osobiscie nie wierze ze cos jej przyciemni,raczej jej zaszkodzi...

Gość No pewnie że są skutki uboczne
to witamina A i w przeciwieństwie do innych witamin jej nadmiar nie jest wydalany z organizmu tylko magazynowany. Nieźle sie to może odbić na wątrobie. :o

tak tez myslalam.juz dlugo je lyka a jakos poprawy w opaleniznie nie widze ale ona jest uparta.pewnie latm na sloncu bylyby jakies efekty ale tak teraz to raczej nie.

chyba lepiej zeby pila soki marchewkowe skoro tak bardzo chce byc opalona-tylko ze tu jest ryzyko bycia żółtą

Gość tikamika
a wiec mogę się wypowiedzieć w tej kwestii bo też łykałam kiedyś taki tabletki. Skóra sama jej się nie przyciemni tylko od łykania, ale jeżeli wyjdzie na słońce trochę sie poopalać lub na solarium to szybko uzyska piękny kolor i nie jest skóra taka podatna na poparzenia słoneczne. Od samego brania tabletek odcień skóry jej sie nie zmieni! I radzę, aby przestrzegała dawki napisanej na opakowaniu jeżeli chce mieć całą wątrobę!!! Lepiej jej to przekaż. Pzdr.