Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

c2arnulka777

Nadmierne rogowacenie naskórka

Polecane posty

Chodzi o okropne krostki na ramionach a nawet lekkie blizny.. pojawiaja sie tez na udach:( NIewiem co z tym robic.. bylam u dermatologa zapisala masc nie pomaga. Na solarium bylam 2 razy tez nic nie pomoglo moze jak bd chodzic czesciej to cos da? No i jeszcze krostki na lydkach po goleniu.. znacie moze rade na to? z gory dziekuje za komentarze;)

Gość zacznij smarowac moczem
NAPRAWDE POMOZE!!!

moczem?? zrezygnowałabym z tak drastycznej metody leczenia. Ja bym powiedziala,ze to lupiez skorny. Poza tymi krostkami, masz na ciele moze tak jedna o znacznie wiekszej srednicy?

Gość Ayra
kup masc badz krem z mocznikiem smarowanie moczem nie pomoze na to bo owszem duzo w tym mocznika ale zapach da wiele do zyczenia ja niedawno zaczelam stosowac emulsje do ciala emolium zobaczymy no i lykac witamine a od 9 roku zycia z tym walcze teraz jest lepiej niz bylo kiedys ale jak tylko zbliza mi sie okres to wyglada to makabrycznie bo jest bardzo zaostrzone

Gość paulapa
Faktycznie, kosmetyki z mocznikiem są szczególnie polecane na bardzo wysuszoną i zrogowaciałą skórę. Miałam problem z rogowaceniem naskórka, ale musiałam odstawić mocznik, bo wywoływał u mnie uczulenie. Dlatego dermatolog polecił mi kosmetyk z roztworem kwasu mlekowego - Keranorm. Problemy ustąpiły. Polecam! Można go kupić w aptece za ok.20 zł, więc warto spróbować:)

Gość wubaa
nie dawno byłam u dermatologa ale ona powiedziała że tego nie da sie wyleczyć a jedynie załagodzić . dała mi takie mleczko do ciała 200 ml za 50 zł . i zaproponowała żeby latem najwięcej wystawiać takie zarogowacone miejsca na słońce i dużo kąpać sie z morzu . i co 2 tyg gruboziarnisty peeleng do ciała

Gość tainna
tez mam taki problem, mailam duzo masci nic nie pomaga, ta wysypka na ramionach jest okropna i nie wiem co z nia robic, na dodatek mam na twarzy czerwone policzki caly czas, niby genetyczne, kazdy dermatolag mowi co innego ;/ raz dostalam 7 masci, przesada wszystko sie do mnie kleilo, a i tak nie pomoglo. Spróbuje to z mocznikiem:)