Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vichy.Dercos.27

Byłam przeciwniczką aborcji, teraz chyba jestem w ciąży i planuję usunąć

Polecane posty

truskafaka żadne zabezpieczenie nie daje 100 % pewnosci wiec i tabletki i gumka moga zawiesc jedynie szklanka wody jest pewna

Gość Vichy.Dercos.27
przecież napisałam, że NIE mogę stosować antykoncepcji hormonalnej! ŻADNEJ

Gość skoro decyzja nalezy do ciebie
to po co obwieszczasz to wszem i wobec ???

Gość To wszystko bzdury
A do tego używa się przecinków i kropek, żeby ludzie mogli zrozumieć twoje wypowiedzi.Truskafko.

Gość Vichy.Dercos.27
a ja jestem ateistką więc zbawienie czy piekło mnie nie dotyczą.

Gość nigdy nie mów nigdy...

No i wątek potoczył się przewidywalnie, czyli od razu wieszacie psy na autorce. A ja sie w pewnym sensie cieszę że dziewczyna napisała to co napisała - prawie żadna z Was nawet nie zwróciła uwagi, po co był ten post. Autorka nie szukała u Was pochwał ani nagan, nie szukała rady ani wsparcia. Chciała Wam tylko uświadomić jeden mechanizm, który można by określić krótko: \"punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia\". Tak już bywa, tylko nie każdy z nas ma odwagę się do tego przyznać..

Gość To wszystko bzdury
Szkoda że nie wiem gdzie mieszkasz-dałabym ci numer świetnego lekarza

na kafe jest duzo fałszywych katolików i moherów niestety i ciagle sie słyszy ja bym nigdy ....

Gość idiotencja.........007....
wlasnie sa matki ktore cierpia i to bardzo a po innych to splywa ja po usunieciu prawie szajby dostalam i po 5 miesiacach staran zaszlam z nowu bo nie umialam sie opanowac tak pokochalam mojego dzidziusia a wiecie co teraz wlasnie myslalam nadtym po co wogole to zrobilam i doszlo do mnie ze zylo nam sie za wygodnie .........i wystraszylismy sie jestem szczesliwa ze zostala mi dana jeszcze szansa bycia mama

Gość dobrze że ty raczyłaś to
zauważyć... niektółrzy mają w życiu zasady, których nigdy nie złamią... a autorka swoją łamię w imię czego? ciągle nie wiem-z wygody?

zgadzam sie z ostatnim wpisem. ten temat nie pokazal ze \"punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia\" tylko ze ktoś wciskal innym durne puste poglądy ktorych nie przemyślal.

Gość masz kase dobrego lekarza
to nie ma problemu, wszystko dla ludzi to twoj wybor

Gość jasper
A jeśli z wygody to czy to coś złego? Może to jedno dziecko jest bardzo absorbujące i autorka nie ma ochoty zostać cieniem kobiety i Matką Polką do obsługi dzieci?

Do autorki - jak juz napisałam to Twoja sprawa, rozumiem co chcialas nam przekazac. Nie jestem przeciwniczka aborcji byle bylaby ona uzasadniona czymś konkretnym a nie tylko głupotą przyszłych rodziców. Jest wiele metod antykoncepcji dzisiaj takze z powodzeniem znalazlabys cos dla siebie. Zreszta to nie istotne. Wydaje mi sie ze jednak zmienisz zdanie. A wszystkim tym ktorzy chca dawac ci namiary na lekarzy radzę puknąc sie w głowe. Otoz przypominam iz aborcja nie jest legalna!!!!

Gość to niech lepiej zrezygnuje z
bzykania, bo nigdy nie ma pewności, że kolejna gumka nie pęknie...

Gość Vichy.Dercos.27
mieszkamy w Uk więc tutaj jest to legalne i za darmo.teraz pewnie co niektóre dopiero po mnie pojadą ;) rozważamy z mężem sterylizację jednego z nas. spokoj do końca zycia a nie na gumach, bo inne metody dla mnie odpadają :(

Gość To wszystko bzdury
Moja znajoma ma 30 lat i właśnie jest w ciąży po raz siódmy, zapytałam dlaczego nie usunie,przecież i tak żyją strasznie biednie. Wiecie co mi odpowiedziała? Ze jak starcza zupy dla sześciu to i siódme się naje. Tylko kretynce nie przychodzi do głowy że nie samą zupą człowiek żyje...

Gość do jasper
A jeśli z wygody to czy to coś złego? no wybaczcie...

zgadzam sie z tym,ze kazdy czlowiek ma prawo wyboru i sam kieruje swoim zycie wg swoich zasad tez nie ejstem zwolenniczka aborcji, nogladalam sie tych okropnych fotografi z zabiegow ale kto wie jak bym sie zachowala beda w ciazy w trudnej sytuacji? tego nie wiem nikt puki nie stanie sie to rzeczywistoscia...

Gość Vichy.Dercos.27
przybywam, z daleka- pewnei że jest wiele metod, ale ja nie mogę hormonów. a w kwestii spirali ma silną niechęć bo znajoma miała przez nią ciążę pozamaciczną...

ooo rany 7-demka przy 30-tce :O znam taka rodzine ktrora klepie totalna biede a nadal produkuja dzieci kisza sie w jednym pokoju i to mnie przeraza:(

Ja nie jestem ani specjalnie prokościelna ani konserwatywna ale tak jak i ty mam już dzieci i chociaż wcześniej sprawa aborcji była gdzieś poza mną teraz z perspektywy matki wiem że nigdy bym tego nie zrobiła Jesteś dojrzałą kobietą a zachowujesz się jak nastolatka mówiąc otwarcie głupia gówniara Ja rozumiem kobiety samotne , te które już mają trójkę niepełnoletnie w trudnej sytuacji róźnie bywa ale masz męża dziecko i taki z ciebie potwór Ja mam bliźniaki teź się nie spodziewałam że od razu będzie dwójka ale nigdy nie pozbyłambym się jednego z nich dla wygody Sorry ale jesteś dla mnie ścierwem Trzeba było sobie założyć spiralę mam nadzieję że wyrzuty sumienia cię zjedzą Jestem ciekawa co na to mąż

Gość oli brawo
dobrze, że takie babki jeszcze istnieją:)

Gość jasper
nie każda kobieta ma powołanie do bycia sfrustrowaną matką-cierpiętnicą gromadki dzieci (patrz powyżej). Piękny przykład dasz swoim dzieciom.

Gość Vichy.Dercos.27
mąż popiera to była wspólna decyzja. a mogę być dla was czym chcecie, czułam że to isę tak skończy ;) bo kobieta to jest tylko po to ,by dzieci rodzic a jak nie chce rodzić, to ma byc cnotliwa ehhhhh

Gość mandziaa to w takim razie nie
zachodź w ciążę, bo przecież zawsze możesz znależź się w trudnej sytuacji... zadziabisty punkt widzenia