Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madlennn

Dzieci alkoholikow

Polecane posty

Gość madlennn

Mam pytanie, może głupie ale dla mnie ważne. Czy powiedzieliście i po jakim czasie swoim drugim połówkom że wasi rodzice piją? Czy zapraszaliscie ich do domu? Moi rodzice piją i nie mam faceta bo jest mi za nich wstyd... Nie zaprosiłabym go nawet do domu... A mam juz 20 lat i chce zacząć znowu życ

nie jestem w temacie, ale przecież nie musisz zapraszać kolegów czy koleżanek w trakcie spożywania alkoholu przez twoich rodziców... no chyba że non stop piją...

Gość samica bez samca
To nie jest twoja wina , że rodzice pija . Zanim zaprosisz kogos do siebie poznaj go dobrze i naświetl sytuacje . Kochajacy , mądrychłopak zrozumie. Masz prawo do szczęscia.

moja mama jest alkoholiczką. uwazam ze o tym problemie swoim drógim ołowką należy powiedziec jak najszybcie, nawet nie chodzi tu o to aby oni wiedzieli itp, ale chodzi tu przede wszystkim o to abys Ty sie lepiej czuła!! Moja mam kiedys po pijanemu zadzwoniła do mojego faceta, zaczeła mu wygadywac głupstwa na mój temat itp. nie znam szczegółow tej rozmowy. Mój facet mi o tym powiedział i tak też dowiedział sie ze moja mama ma problem powiedziałam mu o tym. Powiedziałam mu ze mogę go tylko w takiej sytuacji przeprosić, powiedzial mi abym go nie przepraszała bo to nie moja wina. Uważam też ze jezeli np facet ucieknie bo ktoś tam w domu nadużywa alkohol, to jest zwykłym tchórzem, bo najważniejsze jest to co Ty sobą reprezentujesz, a rodziców sie niestety nie wybiera... ja mimo cieżkiej od lat sytuacji w domu, nigdy sie niezałamałam, koncze studia, ciesze sie, walcze w tej chwili o siebie:-)

Gość dziecko i wnuczka alkoholików
u mnie w domu nawet babcia z dziadkiem piją alkohol, codziennie, bywa, ze musimy babcie podnosić z ziemi, nie da sie tego przerwać, piją kiedy wszyscy są w pracy, a gdy wracamy zaczyna sie picie rodziców, piwko itp., mój ojciec pije już ponad 20 lat, matka zaczeła mu toważyszyć, wstyd kogokolwiek zaprosic do domu, najgorsze są imprezy, matka po takim dniu leży cały dzień w łożku bo nie jest w stanie normalnie funkcjonować, kłócą sie po alkoholu, dochodzi do awantur, u mie to chlep powszedni, bardzo mnie to boli, gdyby nie ja i siostra to by sie chyba wszyscy pozabijali...

Gość Rosalinda nie pa cośtam
:))