Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beściarka

Praca a ciąża

Polecane posty

Gość Beściarka

Ja trochę nietypowo. Jestem przyszłą staraczką o dzidziusia. Nurtuje mnie jednak następujący problem. Moja umowa o pracę na czas określony kończy się w maru 2009. Planujemy z mężem aby nasz dzidziuś urodził się w lutym. Więc jak skończy mi się umowa w marcu to będę na macierzyńskim i w związku z tym nie wiem co dalej. Powiem że po tej umowie zgodnie z przepisami będę miała umowę na czas nieokreślony. Jeśli któaś miała podobną sytuację odpiszcie poszę.

Gość ale o co dokładnie pytasz...
przysługuje Ci cały macierzyński-jeśli Ci nie przedłużą umowy to płaci Ci ZUS... a to czy Ci ją przedłużą czy nie to zależy tylko od firmy...

Gość Beściarka
Dzięki. Naprawdę mam w związku z tym dylemat. Z jednej strony fajna praca za fajną kasę z drugiej strony chęć posiadania dzidziusia a lata niestety lecą.

Gość Beściarka
Wiem, naprawdę czasami ni chciałabym mieć tak wszystkiego zaplanowanego. Wolałabym żeby niektóre rzeczy poprostu się zdarzyły wtedy kiedy mają się zdarzyć.

Gość no decyzja trudna...
jak zależy Ci na tej pracy to może poczekajcie z dzieckiem aż będziesz mieć umowę na czas nieokreślony...ale z drugiej strony teraz coraz łatwiej znaleść dobrą pracę a na dzieci nigdy nie jest dobry czas.... Pozdrawiam i powodzenia cokolwiek nie postanowisz:)

Gość Kameliiia...
Ja jestem w podobnej sytuacji-postanowiłam poczekać jeszcze z dzidziusiem - lubię swoją pracę - od stycznia będę mieć umowę na czas nie określony więc liczę na to że uda mi się zostać mamą jakoś w przyszłym roku...:)

Gość Beściarka
Ktoś tu jest bardzo złośliwy. Jasne że nie wiem czy tak będzie. Ale czy to źle że człowiek ma jakieś plany,nawet w takiej kwestii???

Ja pierniczę :D Normalne pytanie to było :D Jak trafisz w ten miesiąc, który ci pasuje, to będziesz miała kosmiczne szczęście :) Taaa, złośliwość i co jeszcze? :D