Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rolniczka

Z ZUS do KRUS?

Polecane posty

Gość rolniczka

Czy mogę się przenieść z ZUS-u o KURS-u? Rodzice są właścicielami ziemi rolnej o pow. 2,80 ha. Ojciec chce na mnie przepisać tę ziemię. Jestem również zatrudniona w firmie na podstawie umowy o pracę i pracodawca płaci za mnie składkę ZUS. Czy jest możliwość aby pracodawca płacił mi o tyle więcej ile wynosi ta składka, a ja sama we własnym zakresie płaciłabym składkę na KRUS? Z góry dziękuje za odpowiedź.

Gość rolniczka
odświeżam

Gość rolniczka
odświeżam się pod pachami korzystając z klawisza F5 :classic_cool:

Gość następna cwaniara
która jak większość rolników chce okradać państwo i żerować na 80% społeczeństwa zatrudnionego poza rolnictwem - w tym na właścicelach małych firm, którzy niezależnie od przychodu muszą co miesiąc płacić ponad 700zł (minimum) obowiązkowej składki do ZUS i potem się dziwić, że przedsiębiorczość się nie rozwija

o matko -znowu ktoś nie doczytał...... Ja np płacę 6 tyś rocznie podatku rolnego, do tego ubezpieczenia ,składki i inne pierdoły ,że wychodzi nam wszystkiego z 20 tys i kto tu kogo okrada.....:-0 Z tego pewnie wypłacają zasiłki dla bezrobotnych nieudaczników w miastach...:-0

Gość rolniczka
Pytam o konkrety. Nikogo nie zamierzam okradać a wręcz przeciwnie pytam przecież o przepisy prawne.