Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIESZCZESLIWA I SPIACA

MYSLENIE O ZYCIU

Polecane posty

chce zrobić coś super wreszcie ! chce odbić sie od dna. Wyrwać się z biedy. Pomagać innym. ale jak już przychodzi nowy dzień to kończy sie tak samo beznadziejnie jak poprzedni - na niczym. null zero wielkie nic fiasko :( jestem pasożytem społecznym z wielkimi nierealnymi planami i marzeniami. gówno osiągnęłam, w dupie byłam! jestem gnojem, śmieciem jestem niczym wciaż maka mi to powtarza. tak , wiem. ma racje... wiem o tym. poza tym mam 24 lata i nie wolno mi koleżanki zaprosić ani wychodzić z chaty po godzinie 19!! czaicie to!!!! :(:( same zakazy i nakazy a o zasadach w domu których muszę przestrzegać i atmosferze tu panującej wstyd mi napisać bo i tak wszyscy pomyślą ze to prowokacja ... ah kiedy życie się odmieni? kiedy będzie ten czas, kiedy , kiedy?!

Gość baby...
hmm.. pierwsze co bym zrobila w takiej sytuacji to zwiala z tamtad.. prace jakakolwiek byle moc na poczatek zyc na wlasny rachunek i psychicznie odpoczac.

to nie prowokacja? szok nie daj sie tlamsic, wyrwij sie stamtad lepiej sobie dasz rade bez tego wszystkiego

Gość baby...
najwazniejsze by sie nie zalamac i nie tracic nadzieji na lepsze jutro. ono na pewno nadejdzie!!

no tak. wiem to. dziekuje za zainteresowanie ale ten problem jest troche bardziej złożony.. :( ja przez 24 lata byłam wykańczana psychicznie przez matkę jestem od niej uzależniona i ubezwłasnowolniona boje sie wyfrunąć z gniazda jak to sie mówi bo wciąż mi wmawia ze zgine a konkretniej że zdechne z głodu ze nie poradze sobie bez niej w życiu że życzy mi nędzy i będzie się śmiać , że ona ma już tą intuicję i wie jaki bede mić zywot przerany i wiele wiele innych. cały dzień łazi po chacie bo nie pracuje i gada gada gada jaka ja jestem brzydka, beznadziejna , bezguście , tłumok osioł który nic nie potrafi koło siebie zrobić... i tak dalej :( do pracy też nie mogę iść bo jej się to nie podoba - woli mi mówić "widzisz ? wszyscy cie nienawidza! nie masz znajomych , nic nie robisz, nigdzie nie wychodzisz, niecierpią cie ludzie! tylko żresz za darmo i nic więcej!"

;( szkoda, że nie mieszkasz w Poznaniu ;( chętnie bym z Tobą gdzieś się wybrała :) idź i tak do pracy i wynajmnij coś tanio, a co najważmniejsze to nie zwracaj uwagi na to co mówi Twoja matka - nie ma racji :D

... najbardziej żałosne jest to ze zawsze myślałam ze każdy tak ma w domu ze to normalne do czasu az mama nie dostała komputera i nie weszłam na to kafe dwa lata temu gdzie okazało sie jak wspaniale zyją inni. że mogą usiąsć normalnie w domu ze znajomymi i piwo wypić , pogadać , pośmiać sie...!!

nie no, jak to nie prowokacja? nie pzowala isc do pracy po czym pierdoli ze nic nie robisz i nei dasz sobie rady? jesli to prawda to chyba sama widzisz ze brak w tym jakiejkolwiek logiki? zacznij szukac pracy bez jej wiedzy, jakiejkolwiek a jak juz znajdziesz, bo znajdziesz, to jesli jej sie nie spodoba to sie wyprowadz im szybciej tym lepiej dla ciebie

... heh... tak się niesamowicie składa ze akurat ja... mieszkam w Poznaniu

oki wejde poczytam :) hm... a znajde prace ale już wiem co sie bedzie działo w chacie. bedzie niezadowolona ze nie miała w tym swojego udziału i swojej zasługi. wściekła bedzie ironie puszczać ... nie bede mogła jej po stopach całować za to ze pozwoliła mi iść do pracy ja już naprawde nie wiem o co jej chodzi :( wiecznie wszystko jej źle jest cokolwiek nie zrobie było okres kiedy zaczeło mi sie układać, sukcesy małe itd... każda matka by sie cieszyła a ona mnie dobijała wtedy ze to co robie jest i tak bezsens ze czas trace takie tam niemiłe gadki.. :( no i rżnęłam to

no naprawde jestem z poznania... świetnie 😭 dzieki 😭 nie każdy tu jest po to żeby żarty sobie robić... sprawdz mnie zaptaj o co kolwiek dot poznania.. o szczególik! zreszta.. nie ważne. norma. przywykłąm. to nie była żadna prowokacja...:(:(

marze o tym ale to bedzie długo trwało kilka miesięcy musze liczyć sie ze wszystkimi kosztami... poza tym ... kurcze ...:( boje sie tego że tak jak mama mówi nie poradze sobie i upokorzona bede musiała wrócić do siebie i patrzeć na jej zadowolenie i słuchać jak to ona przewidywała i wyszło na jej bo zero i śmieć sobie nie poradziło . wiem ze musze zaryzykować, stara już jestem a życie bezbarwne pod każdą postacia mam...

tak wiem ! jestem beznadziejna i użalam sie nad sobą niepotrzebnie zamiast cieszyc sie z tego co mam. mam niewiele ale zawsze. za małolata 16-17 lat zrobiłam kilka głupot ale to ze mama jest nadopiekuncza nie tłumaczy tego że tak mi wmawia codziennie to zero nicniepotrafiące. to mi nie pomaga :O

jeżyce okoloce rynku dla udowodnienia nie wiem co moge dodać... dąbrowskiego sklep zoo - Zooland hm.. rynek , dalej niedaleko mnie komisariat policji na ul kochanowskiego obok tego ma lekarza rodzinnego :O co jeszcze ? nie wiem jak to udowodnić :O park sołacki - mój ulubony (tam jest przystanek tramwajowy 9 i 11 obok autobusy 60,64 i 72 koło Nad wierzbakiem , obok p.wodziczki ...poznań znam dość dobrze.. :O

78 raczej :P

Gość doradca życiowy
nieszczęsliwa kobieto napisz, pomogę Ci

który zreszta niegdyś jeździł na bajkowe a teraz już nie :)

heh na piwko.. wiesz co? mnie już nic nie zdziwi... nawet to gdyby okazało się ze już się znamy :O doradco życiowy to doradz mi coś bo wymęczona tą sytuacją już jestem a nie chce ranić zadnego z rodziców staram sie ale mi nie wychodzi :O kiedyś moje życie było fantastyczne ale wszystko uległo zmianie :(

hmmmmmmm czyli 64

Gość jeśli to prawda
to ta matka jest chora psychicznie i życie z nią jest koszmarem. trzeba uciekać choćby w największą biedę.

tak, 64 :) Raczej się nie znamy bo ja mieszkam w Poanzniu dopiero od jakiś 6 lat i nie znam na pewno żadnej dziwczyny w Twoim wieku a z Jeżyc mam chyba tylko jedną kolezankę :/

tak jest chora ale nie daje sobie tego przepowiedzieć a wiadomo - tata zawsze staje w jej obronie i ja jestem najgorsza mimo ze mam racje - normalne niestety.