Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buuu co za paznokcie.

jejq, proszę doradźcie mi coś, co spowoduje że mój lakier na paznakociach

Polecane posty

Gość buuu co za paznokcie.

chociaż 2, 3 dni bez odprysków wytrzyma :( nie mam siły każego dnia wieczorem zmywać resztek lakieru i nakładać nowego. nie wiem w czym problem: próbował już "ścierać" płytkę bo na suchej się trzyma dłużej, próbowałam już lakierów rzekomo wytrzymujących na paznokciach parę dni, próbowała na lakier i pod lakier nakładać lakier bezbarwny. zawsze to samo !!! dnia następnego połowa paznokcia miała już odpryski :(. wygląda to niechlujnie...moja siostra używa to samo co ja , ale jej lakier na paznokciu trzyma się średnio 1,5 tyg bez naruszenia. mam swoje ładne paznokcie, nie chcę tipsów, ale lubię pastelowe kolorki, czasem czerwień, no i pomalowane tak szybko się nie zaciągają. proszę :( 🖐️

kup dobrej jakości lakier nie taki za 5 zł lecz za 15 - 30

ja mam to samo,co prawda nie połowa lakieru odpada,ale na tyle się sciera,że to widać i mnie wkurza,nie wiem od czego to zależy-a miałam rózne lakiery-ten z lycrą,co ma 5 dni się trzymac też (i nie kosztują one 5 zł) za to moja koleżanka używa takich z targu,chyba po 3zł i jej się trzymają,a u mnie z kazdym lakierem tak samo :/

Gość kup sobie utrwalacz
chyba tak to sie nazywa i jak pomalujesz sobie paznokcie lakierem to na to daj utrwalacz. A potem codziennie dodawaj jedna warstwe utrwalacza

Gość nie ma nic lepszego
joko

Gość buu co za paznkocie
mea toż pisałam że używałam i takich które rzekomo mają się pare dni trzymać, a one z targu za 3 zł na pewno nie są:O np. astor.

Gość masz po prostu takie paznokcie
:o Nie wiem, czy to wina struktury płytki, stopnia jej uwodnienia czy diabli wiedzą czego jeszcze, ale u mnie nawet lakier z górnej półki, i z utwardzaczem wytrzymuje góra 2 dni :o Po wizycie u manikiurzystki po 2 dniach też mam odpryski :o

Gość buu co za paznkocie
a co to jest ten utwardzacz ? tego jeszcze nie próbowałam, w sumie ostatnia deska ratunku chyba :(. gdzie jest do nabycia, ile kosztuje i jakie marki go mają?

Gość sslslsls
Ja też tak mam, odpada zaraz, do tego lakiery niszczą mi straszliwie płytkę paznokciową. Używam tylko dobrych lakierów, dodam, Utrwadzacze, podkłady - to samo. Mam tak zniszczone paznokcie, że ostatnio chiałąm już tylko położyć odżywkę (przeciw łamaniu i rozdwajaniu się, taką co to niby ma wnikać i utrwalać itd) - efekt: na drugi dzień cud odżywka Sally Hansen za 40 zł schodziła mi płatami.:((((

Gość macie cienkie paznokcie
i lakier odpryskuje pod wplywem zgieć paznokcia, przy robieniu rozncyh czynnosci. uzywajcie odzywek utwardzajacych

Czasami też tak mam, ale to chyba zależy od lakieru, bo używam i takich za 5 zł i takich dużo droższych Czasami nawet ten sam lakier raz odpryskuje, innym razem trzyma się nawet 5 dni. Zauważyłam, że najczęściej odpryskują jak nałożę i podkład i lakier nawierzchniowy, teraz daję tylko podkład i trzymają się w miarę ok