Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asfsdfgsdfsdfasdfasd

co to znaczy ze komus na kims zalezy??

Polecane posty

co to znaczy ze komus na kims zalezy?? jak to rozumiec te slowa w odniesieniu do przyjazni czy bardziej do czegos wiecej tzn zauroczenia czy czegos podobnego??

podnosze

Gość To znaczy że chce
dla Ciebie jak najlepiej nawet jakby sam miałby coś przez to stracić. Jest przy Tobie chce Ci pomóc gdy Ty masz problemy, zrobi wszystko co w jego mocy żebyś była zadowolona (szczęśliwa) to tak pokrótce .

ok ale co lubi mnie czy cos wiecej?? mam u niego jakies szanse??

Dla mnie to takie uczucie, że chce się być przy danej osobie. Osoba na której mi zależy, jest dla mnie ważna. Interesuje mnie jej zdanie na każdy temat, obchodzą mnie jej uczucia, chce słuchać co ją trapi, co cieszy. Chce się poznać jej myśli, potrzeby, chce się być dla niej oparciem. Może pojawić się empatia. Tak w skrócie :). I pisząc o tym mam na myśli miłość. Oczywiście w przyjaźni też to obowiązuje, choć myślę, że ma to wtedy troszkę mniejszą siłę. A zauroczenie – jak dla mnie to stan przejściowy, szybko mija, na tyle szybko, że nie dochodzi do tego stanu, że nam na kimś zależy. Owszem, chcemy z tym kimś być, coś nas w danej osobie fascynuje, ale raczej nie poszlibyśmy w ogień za nią.

No i oczywiście nie krzywdzi się takiej osoby, przynajmniej nie świadomie. Bo wtedy można się już zastanowić, czy nam zależy na takiej osobie. Choć miłość to tak skomplikowane uczucie, że ludzie czasami, mimo tego, że bardzo się kochają i zależy im na sobie, to świadomie się ranią. Bo nie potrafią inaczej wyrazić swoich negatywnych uczuć wobec partnera, nie potrafią szczerze porozmawiać o problemach. Bywa i tak :(.

dziękuje ślicznie wszystkim za wypowiedzi :)

ItsOnlyMexx_20----> ale napewno komuś na tobie zależy :) P.S. jak tam spotkanie o 23? ;)