Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jasmin_Jesi

Sucha, odwodniona skóra... Znacie jakies bespieczne sposoby?

Polecane posty

Gość Jasmin_Jesi

Czesc, mam pewien problem... Mam strasznie sucha i popekana skore! Znacie jakies domowe zposoby na nawilzenie takiej skory i zlikiwdowanie popekan??? Ale chodzi o to, zeby bylo to bespieczne i nie powodowalo np. pojawienie sie pryszczy, lub jeszcze bardziej zniszczona skora... Prosze o pomoc!!!

najpierw musisz nawilżyć skórę od środka -- najlepsza jest oliwa - łyżka oliwy rano na czczo albo przed pójściem spać -- możesz też kupić jakiś olej w kapsułkach i łykać podwójną dawkę niż pisze na opakowaniu (capivit hydrokontrol, oeparol, olej z wiesiołka, olej z ogórecznika) z domowych sposobów -- mycie twarzy kefirem lub maślanką z dodatkiem kilku kropel soku z cytryny maseczka olejowa -- oliwa z oliwek lub inny zimnotłoczony olej na pól godziny nalóż jak maseczke, nadmiar zbierz chusteczką, nie zmywaj --- przed maseczką olejową dobrze jest zrobić parówkę ziołową - a olej na taką wilgotną skórę serek homogenizowany naturalny z odrobinką miodu

Gość Jasmin_Jesi
Dziękuję Ci bardzo ,,Jakastakasobie''! Wypróbuję! A może zna jeszcze ktoś domowe sposoby,m albo ktoś potwierdzi? A ,,Jakastakasobie'' mam pytanie... A czy te sposoby co mi poradziłaś nie powodują niespodzianek? Np. pryszczy, lub jeszcze gorszy stan skóry???

Gość aldona2345
nie wiem jak dla całego ciała, ale jeśli masz też wrażliwą skórę pod pachami to polecam ci rexony skin care, bo nie będzie ona jeszcze bardziej jej podrażniała a jak wiemy bez dezodorantu raczej trudno się obejść;)

Gość Jasmin_Jesi
Dziękuję bardzo, ale bardziej mi chodziło o skórę twarzy. Smaruję się kremem, ale nic nie działa! Używam maść na trądzik- czy to może być przyczyną suchej i popękanej skóry? Wiecie jak jeszcze można szybko nawilżyć skórę twarzy??? Oczywiście domowymi sposobami i żeby nie było nowych pryszczy! Pozdrawiam i czekam na odpowiedź! =)

Gość Juzienka2445
Stosuj krem keranorm, gdyż bardzo dobrze nawilża, później zamień go na nanobase, który stosuj na codzień aby utrzymać skóre w dobrym stanie