Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pierścionek zaręczynowy

Pytanie o przerwe w braniu cilestu

Polecane posty

Biorę od roku cilest i miałabym ochote zrobic sobie przerwę, ale krótką tj. jakieś 2 miesiące. Ale zastanawiam sie czy to nie zaszkodzi? I co zrobić, jeżeli przez te dwa miesiące nie wróci mi okres -mogę zacząć brać wtedy z powrotem tabletki??? Może ktoś mi pomóc? :)

jakbym mogła iść teraz do lekarza to bym poszła. Pomoże ktoś?

po prostu chcę wiedzieć dziś, już... NA wizyte u lekarza muszę z tydzień czekać jeśli bym się umówila.

Gość UUUUUUUUUUUUUUUUPPPPPPPPPPPPPP

Ja biore cilest juz z 5 lat. Lekarz powiedzial mi ze przy takich tabletkach (tzn. nowszej generacji) nie ma potrzeby robic przerwy. Chociaz ja kiedys zrbilam i tez mialo byc dwa miesiace a pozniej nie dostalam miesiaczki dlugo i musialam isc na wywolanie (zastrzyk)

no ja jestem świadoma, że w ciągu tych 2 miesięcy moge nie dostać okresu. Tak po prostu bywa. Chodzi mi głownie o to, czy jeśli nie dostane okresu moge znow zacząć brać tabletki??? Bo wiem, ze na przykład można je zacząć brać w środku cyklu, tylko trzeba tydzień się zabezpieczać dodatkowo. Przy przerwie też moge tak zrobić? nie mieć okresu i zacząć brać??? I czy to nie zaszkodzi organizmowi... taka dezorientacja...

Gość upupupupuupupup