Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agulasss

maturka z anglika pytanie

Polecane posty

Gość agulasss

hej, jestem cienka z jezyka angielskiego - moje pytanie brzmi: trudno jest zdać angielski ustny i pisemny na te 30% - bo chce tylko go zdać.. czy trzeba duzo się wyprodukować zebym zdobyla tyle procent??

Gość taka jakas see
jes aj du

Gość agulasss
na prawde pytam poważnie

Gość agulasss
dobra_duszyczka_on - az mi sie odetchnęło uff... moze mi sie uda, naprawdę się go boje, a co do nauczycieli to mam problem bo nie zdaje w szkole do ktorej chodzilam, bo uczylam sie eksternistycznie czyli matura w rok ;/

Gość agulasss
i to samo pytanie czy trzeba duzo sie wysilic co do polaka i gegry na te 30%

Gość agulasss
no ja zdawalam przez rok czasu egzaminy z wszystkich przedmiotów, ale mozna bylo ssciagac i wogole pestka, nauke skonczylam w listopadzie wiec znowu mam przerwe.. boje sie ze sobie nie poradze, a zalezy mi aby miec papier maturalny nawet te 30%. Moze pozniej jakies zaoczne badz studium...

Gość agulasss
bardziej sie obawiam ustnych z anglika i polaka... tez mam nadzieje ze jakos sobie poradzę... moze nauczyciele beda łaskawi - ale na to tez nie mozna liczyc

Gość dllddlld
Czy trudno jest zdać? Wolne żarty - to jest matura dla debili. Znam dwie osoby ze stwierdzonym niedoborem umysłowym, które ją zdały.

Gość agulasss
wiem ze nie jest na studium wymagana matura, ale watpie abym sie dostala gdzies na studia, wiec aby zajac czas to pozostanie studium.

Ja na ustnej z anglika stękałam, kręciłam i zdałam na uwaga... 75%. :p A wychodząc z sali byłam pewna, ze nie zdałam. :D

Gość agulasss
na ustnych to zależy od nauczycieli praktycznie czy sie zda czy nie... zawsze Ci podniesie jak Cie lubi ;p;p tylko ze ja nie bede znala moich egzaminatorów na pisemnych trzeba samemu zdobyc te procenty, nauczyciel nie pomoze

Gość agulasss
studium medyczne - super sprawa! :*

Gość agulasss
dobra_duszyczka_on - dziekuje wlasnie znalazlam studium dla siebie :) Twoja podpowiedz byla najlepsza

Gość agulasss
a tak wogole dziekuje wszystkim za dobre slowa i podniesienie na duchu od razu lepiej

Gość agulasss
moze ktos jeeszcze nic nie umiał i sobie poradzil :)??

Gość jak zaznaczysz
wszystko na prawde albo na falsz to ci nie uznaja i bedziesz miala 0%

Gość agulasss
to jeśli tak to... dobra_duszyczka_on Twoja taktyka legła w gruzach.. ;/

Gość wszystko co
matura to jest najłatwiejszy egzamin w życiu, więc przeczytaj sobie tylko podręczniki np z gegry z trezch lat liceum, z ang naucz sie struktury, listu, rozprawki, itp, z polaka podstawowe lektury i koniec.

Gość agulasss
dzieki za optymistyczne odpowiedzi

Gość szewczyk burczymucha
to 30% wystarczy na zdanie matury?! Konik Garbusek by zdal. Jaja! ('Eggs!' jak mowia Anglicy)

Gość agulasss
hehe

Gość agulasss
komu nie poszla maturka w tamtym roczku? i dlaczego?

Gość sebek888
mi nie poszła ;( przylapany na sciaganiu pfff wrrrrr

Fakt, zdać na te 30 % to raczej każdy zda, sęk w tym że z 30% maturą o studiach nie ma co nawet marzyć.. aby gdziekolwiek się dostać trzeba mieć \"trochę\" więcej.. A co do autorki, od listopada masz wolne i nie miałaś czasu aby choć trochę się pouczyć?? Gdybym ja miała wolne, nie musiała chodzić do szkoły to już chyba z nudów zaczęłabym się uczyć..

Gość Ja maturkę mam już za sobą
nie uczyłam się dużo,ale wyniki miałam dobre :) z polaka wystarczy, że przerobisz parę podstawowych lektur i ładnie wypracowanie napiszesz, na temat oczywiście, a z testu też parę punktów pewnie zdobędziesz gegra ... też ją zdawałam, bałam się potwornie, ale wszystko jest do nauczenia :) geografia ma to do siebie, że jak ktoś jest dobry z mapy to już załapie trochę punktów, bo zawsze jest mapa, poczytaj też trochę na tematy bieżące związane z geografią, jak np ropa naftowa, jakieś konflikty itp itd zawsze jest coś z tym związane, taka wiedza bieżąca, naucz się wyciągać wnioski (porób parę arkuszy maturalnych) i myślę, że na 30% spokojnie zdasz angielski? Faktycznie numer z samym prawda lub fałsz może nie przejść ... ja radzę nauczyć się pisać jakieś pocztówki, listy ... nie ważne czy super gramatycznie, byle przekazać treść, za samo przekazanie treści są 4 pkt w krótkiej formie wypowiedzi i 4 pkt w dłuższej typu list. I ucz się słówek!!! Olej teraz gramatykę!!! Na to jest za późno, ale kuj słówka, zawsze jak zobaczysz potem teksty do czytania więcej zrozumiesz znając słówka niż gramatykę, a jak będziesz wiedziała o co chodzi to prędzej zaznaczysz dobrze prawda lub fałsz :) i na ustnej też słówka są podstawą, byle przekazać to co trzeba, nieważne czy gramatycznie :) jak opiszesz obrazek i jakoś przeprowadzisz rozmowy sterowane to spokojnie zdasz :) głowa do góry i pilnie się ucz, masz jeszcze miesiąc :)

Gość agulasss
odkąd zaliczylam wszystkie egzaminy eksternistyczne dorabialam sobie w butiku i teraz tez tam pracuje, poswiecam jakies 3 godziny na nauke, najbardziej boje sie angielskiego wiem ze z polskim sobie poradze i z geografia

Gość agulasss
słowek sie własnie ucze cały czas sobie powtarzam, rozwiazuje arkusze raz lepiej wychodzi raz gorzej... dzieki za wszelkie wskazówki, wiem ze za pozno na nauke ale chodzi mi tylko o te minimum, nie zrozumcie mnie żle ale wole zdać i kiedys sie poprawic niz wogole nie zdac, a ten papierek mi jest potrzebny do lepszej pracy (powiedzmy ze juz ja mam ale jak zdam mature)

Gość Ja maturkę mam już za sobą
ja tam nie mam zamiaru Cię oceniać, Twoja sprawa i Twój wybór, nie zawsze jest jak chcemy, czasami jest tak, że nie możemy się nauczyć na czas, a zawsze można spróbować poprawić. To się tak mówi, że matura teraz jest banalna i w ogóle, ale różnie bywa. Nie dołuj sie tylko weź teraz ostro do nauki, ja tam wierzę, że może nawet na 40-50% powyciągasz :) będę kciuki trzymać!!!

Gość agulasss
dzieki za mile słowa, zapamietajcie moj pseudonim a za miesiac dam znać czy sie udało czy nie ... ciekawe jakich bede miala egzaminatorów oby okazali sie laskawi... a co do polskiego i prezentacji to zadaja do niej duzo pytan? czy ile bedą chcieli? jak to tam jest?