Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudia19911988

tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość klaudia19911988

mam 17lat i chce zacząć brać tabletki antykoncepcyjne ale ma problem bo jeszcze nigdy nie byłam u ginekologa i trochę sie boje wizyty i nie wiem co robić.proszę doradzi mi.

Gość jeśli
zaczełaś współzycie to wizyta u ginekologa jest konieczna, obawa przed 1 wizytą jest normalna i nie ważne czy masz 17 czy 25 lat. zreszta ja do ginekologa chodze od 10 lat i zawsze się stresuję. jak przebiegnie wizyta zależy od lekarza, powinien zrobić z tobą wywiad, w jakim celu przyszłaś na wizytę itp, jeśli nie jesteś dziewica zbada cię przez pochwe, może wykonać usg przezpochwowe, wziąć próbke na cytologię- nie boli :), niektórzy lekarze sprawdzaja na papierku lakmusowym ph pochwy, wszystko tak naprawde zalezy od lekarza, najważniejsze żebys ty czuła sie komfortowo zrób wywiad może wśród koleżanek jakiego lekarza polecają. jak się krępujesz możesz iśc do kobiety, ale ja chodze od zawsze do mężczyzny i chwalę sobie jego delikatność. taka wizyta jest może krępująca, ale na pewno bezbolesna. powodzenia.

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmm
Nie ma sie czego bać. Taka prawda, że ludzie wkręcają że wizyty u dinekologa są straszne.. to nieprawda. Nic nie boli i szybciutko trwa badanie.... Powodzenia

Gość mmmmmmmmmmmmmmmmm
przepraszam, ginekologa

Gość blackcat
Ja w lutym byłam pierwszy raz ;) Było ok. Długo szukałam odpowiedniej poradni i lekarza. W koncu zdecydowałam sie na kobiete. Od razu przy wejsciu zapytała sie mnie w jakim celu przychodze wiec jej powiedziałam że chciałam brac tabletki i jestem pierwszy raz. Od razu stała sie jeszcze bardziej miła (chociaz normalnie też był sympatyczna). Przeprowadziła wywiad, zbadała mnie (bez wziernika tylko palcami). Wypisała recepte i wszystko trwało niecałe 15 min :) Nie ma sie czego bać :) Ja w piątek i de znów i juz zupełnie bez strachu:)