Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evvvv

Zespół Policystycznych Jajników?

Polecane posty

Gość evvvv

Byłam jakis czas temu u nowego ginekologa. Wcześniej lekarka mówiła mi, że mam problemy z okresem przez to, że zawodowo uprawiam sport i kazała mi brać pigułki (jak już ozpoczęłam współżycie), a wcześniej się tym nie przejmować. Nowa pani lekarz zrobiła mi usg dopochwowo i stwierdziła, ze sport nie ma tu nic do rzeczy i że nie mam normalnego jajeczkowania i stąd ten brak okresu. Powiedziała też, że jesli będe brała tabletki antykoncepcyjne to na Zespół Policystycznych Jajników nie zachoruję, a dzieci będę mogła mieć normalnie, gdy zechcę. Jednak ostatnio, gdy u niej byłam zaczeła mnie namawiać na dziecko, że potem będą problemy i że powinnam jak najszybciej. Mam co prawda 28 lat, ale chciałabym poczekać jeszcze z 2-3 lata z tą decyzją (zanim będe miała męża, a nie chłopaka, który w zadnym razie nie chce teraz słyszeć o ślubie i dzieciach). Obawiam się jednak, ze później faktycznie będzie za późno. W maju mam wizyte u innego ginekologa ze specjalnością endokrynologii, tak na wszelki wypadek, dla upewnienia. Co robić??

Gość hankaa8798
gdybym była na Twoim miejscu, to bym "wpadła" i tyle ;-)