Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Daleko na wschodzie

oddawać krew czy nie ??

Polecane posty

Gość Daleko na wschodzie

czy oddawanie krwi jest zdrowe ??

Gość Daleko na wschodzie
ale czy to jest zdrowe dla oddającego ??

Gość oddawać
oczywiście, chyba że na coś chorujesz albo chorowałaś na coś cięższego (żółtaczka czy coś) to nie możesz oddać :) o reszcie przeciwwskazań dowiesz się od lekarza

Gość KARAJA
MÓJ BRAT ODDAJE CO KILKA MIESIĘCY. PRZEZ PIERWSZE DNI CZUJE SIĘ TROSZKĘ OSŁABIONY,ALE PÓŹNIEJ JEST OK. I BARDZO CHCE TO ROBIĆ CHODZ MA 18 LAT,NIE DA MU SIE NAWET PRZETŁUMACZYĆ ŻEBY ROBIŁ TO RZADZIEJ...

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
zależy...dla osób z wysokim ciśnieniem podobno nie za bardzo, ale ja niskociśnieniowiec czuję się po oddawaniu jak nowo narodzona, przez miesiąc nie mam problemów ze wstawaniem i jestem pozytywnie naładowana. nie powinny krwi oddawać też osoby bardzo szczupłe i te ze skłonnością do anemii, oraz będące na diecie. lepiej nie oddawać krwi tuz po albo tuż przed okresem. nie wolno oddawać krwi częściej niż pozwala lekarz, bo organizm na stałe przestawi się na intensywniejsza produkcję krwi. jak sie oddaje w odpowiednich odstępach czasu to nie ma to negatywnego wpływu na organizm. przed oddaniem bada Cię lekarz, więc jeśli danej osobie oddanie krwi mogło by zaszkodzić to lekarz to wyłapie i nie pozwoli pobrać od takiej osoby krwi.

Gość ja mogę oddac mocz
chonorowo