kasia280591 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 Dostała od lekarza rodzinnego skierowanie do endokrynologa ginekologia. Nie wiem od czego ten lekarz jest . Od czego ona jest ???? Boje sie tej wizyt , nie wiem co on będzie mi robiła ?? A ja mam 17 lat i jestem jeszcze cnotką . Strasznie mi sie spóźnia okres . Wiem , że to głupota że jeszcze nie poszłam do ginekologia ale ja się straszenie BOLE . Może ktoś z was mi pomoże i mię podniesie na duchu . BARDZO PROSZĘ :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kkobieta Napisano Kwiecień 3, 2008 Jest to lekarz który oprócz profesji wiadomej, zajmuje się sprawami hormonalnymi (tarczyca itp.) Robiłaś jakieś badania ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bywalec1 0 Napisano Kwiecień 3, 2008 Witaj Kasiu! Prawdopodobnie dostaś to skierowanie gdyż lekarz pierwszego kontaktu zauważył u Ciebie jakieś objawy wskzujące na zaburzenia gospodarki hrmonalnej organizmu. Jednym z nich z pewnością jest wspomniane przez Ciebie opóźnienie miesiaczki. GINEKOLOGIA, jak wisz zajmuje się badaniem i leczeniem układu rozrodzczego kobiety. ENDOKRYNOLOGIA (bez R po D) zajmuje się ogolnie zaburzeniami pracy gruczołów dokrewnych, ktore wytwarzaja hormony. Należą do nich także jajniki. Więcej podsta wowych informacji znajdziesz np. tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Endokrynologia http://www.endokrynolog.info/endokrynologia.htm Ponieważ ginekologia jest w znacznym stopniu związana z gospodarką hormonalną kobiety, ktora na ogół stabilizuje się w pełni ok 21-22 roku zycia, część lekarzy posiada obydwie te specjalizacje. Wizyty nie powinnaś się obawiać. Lekarz oprócz rutynowego badania ginekologicznego oceniającego stan i rozwój narządów rodnych zleci też badania laboratoryjne wybranych hormonów i na ich podstawie zastosuje odpowiednią terapię. Pozdrawiam i zyczę dużo zdrowia! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasia280591 0 Napisano Kwiecień 11, 2008 Dziękuję wam za pomoc . Była u lekarza dał mi skierowanie na USG . Jaki mi coś lekarz powie co wam napisze . Tu sie nie krepuje pisać co mi jest , a dokładnie wam później powiem wam co mi jest . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bywalec1 0 Napisano Kwiecień 11, 2008 Oczywiście Kasiu - napisz. Jeśli cośędziemy mogli pomóc -pomożemy! :) Pozdrawiam i zyczę zdrówka! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach