Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kluseczka....

kluski slaskie

Polecane posty

Gość kluseczka....

dziewczyny pomocy!!!! zrobilam po raz pierwszy kluski slaskie na obiad mniej wiecej o godz 10 wylozylam je na posypana maka deske do krojenia i wsadzilam do lodówki. Gdy przyszla pora obiadu nie umialam oderwac klusek od deski :(( przykleiły sie !!! czy jakis patent na to zeby sie nie przyklejały??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kluseczka....
halo halo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotuje się po zrobieniu
nigdy się tak bez sensu nie zostawia, bo ciasto mięknie i się rozłazi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gotowe kluski nie mogą tyle czekać, bo się \"rozpływają\" i kleją do wszystkiego :) Gdygyś je gotowała tak max do pół godziny po zrobieniu, pewie by nie było problemu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kluseczka....
No wiecie bo ja to wole sobie wszystko wczesniej zrobic .Ale widze ze z kluskami to nie przejdzie .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ależ da się- trzeba tylko mocno podsypać mąką ziemniaczaną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mnie nigdy kluski sie nie rozlaza, daje na tacke, nawet bez podsypywania i do lodoweczki, \"siedza tam\" nawet dzien lub dwa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no wlasnie,ja tez zawsze je pakuje do lodowy i nastepnego dnia gotuje.a moj przepis od babki to: ziemniaki rozgniecione uklepuje na dnie miski,z tego 'wycinam' 1/4 i wsypuje na to miejsce make ziemniaczana zeby sie wyronalo jedno jajo mieszam i robie klusky;) i sa fajne gumowate zawsze.az mam smaka!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Moja ciocia robi je dzień wcześniej,i to nie jako ciasto a jako gotowe kluski.Mi się taka sztuka nie udaje:(Ja muszę zrobić bezpośrednio przed ugotowaniem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Listopadowa Skorpionica
ja też jak robię to od razu więcej i wkładam do lodówy bez żadnego podsypywania i nic się z nimi nie dzieje... Dziwne...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×