Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika__

Oddałam dziecko do adopcji, powiedziec mu?

Polecane posty

Gość Monika__

Jak miałam 16 lat zaszłam w ciąże, chłopak sie na mnie wypiął, chciałam usnunąć, ale mi odradzano, wiec urodziłam i oddałam do adopcji. Teraz mam 25 lat i od 7 miesięcy jestem z cudownym mężczyzną.. on nic nie wie.. powiedziec mu? boje sie ze mnie zostawi... ze pomysli ze byłam puszczalska, a ja od tamtej chiwli jak urodziłam juz nie miałam innego... doradźcie.. czekam na opinie.

wybadaj najpierw jakie on ma podejście do oddawania dzieci do adopcji, do aborcji itp, a potem sama się zastanów czy warto. Ja bym nie mówiła na Twoim miejscu, bo różnie ludzie mogą to odebrać. Choć z 2 strony jak to coś poważniejszego to prędzej czy później on i tak się o tym dowie...

Gość Companero zablokowany
Zdecydowanie bardziej szanuję kobiety oddające niechciane dzieci do adopcji niż szmaty dokonujące aborcji :o

Gość raczej nie mów
Ale z drugiej strony, czy Twoja rodzina o tym wie? Mam na mysli trochę dalszą rodzine, ciotki np. Czasami złosliwie ktoś mógł by powiedzieć, z zazdrości np. Poczekaj jeszcze, zobaczysz czy naprawdę zależy Twojemu facetowi na Tobie. Bardzo dobrze zrobiłaś, że nie usunęłaś ciąży :D:D:D Powodzenia Ci zyczę

Gość ja mam w ogole...
jezeli masz pewnosc ze sie o tym nie dowie to ja bym nie mowila. nie jestem za bezwzgledna szczeroscia w zwiazkach. tym bardziej ze on moze tego nie zrozumiec, nie poradzic sobie z taka informacja.

Gość a jak za 5 lat albo 10
twoje oddane do adopcji dziecko odnajdzie Cię i stanie w Twoich drzwiach...i on je otworzy? Jeżeli myślisz poważnie o tym związku-powiedz jeżeli to tylko romans - milcz

Gość Monika__
Dalsza rodzina nie wie. Mieszkam teraz w zupełnie innym regionie POlski niz wtedy. Boje sie ze moze mu powiedziec np lekarz, jak juz bede na przykład z nim w ciązy ze ja juz rodziłam kiedys.... nie chce mu mówić, to bolesna przeszłosć, bardzo bolesna... ale boje sie ze moze sie dowie.

Gość Monika__
łatwo ci mówić Haris... odnosnie adopcji to zrzekłam sie praw do dziecka. dziecko nigdy sie nie dowie kto jest jego biologiczna matką. Mieszkam teraz zupełnie daleko , mineło 9 lat.

nie doceniasz siły i pomysłowości nastolatków, którzy chcą się dowiedzieć , kto był ich biologicznym rodzicem

Gość skoro uwazasz ze łatwo powiedz
to po co pytasz na forum?? ja osobiscie bym powiedziała. też mam bolesną przeszłaść za soba, ale mó facet o niej wie...

Gość mysle że
jak nie powiesz to bedzie to ciebie meczylo jak powiesz bedzie to jego meczylo wybieraj :O

Gość lepiej było usunąć
.. miałabys czystą kartę

zadaj sobie pytanie - czy chciałabyś , żeby Twój partner ukrywał takie rzeczy przed Tobą... i dowiedziałabyś się np. 10 lat po ślubie?

Gość a ty chcialbys sie dowiedziec
ze twoj facet ma na cos sumieniu np. zostawil dziewczyne z dzieckiem..

ja uważam, że jeszcze za wcześnie na takie rozmowy, daj sobie jeszcze trochę czasu, kilka miesięcy może tygodni, Powodzenia!!!

Gość ja mam w ogole...
ale czemu zaraz na sumieniu, czy to zbrodnia oddac dziecko do adopcji? przeciez dla niej na pewno nie byla to latwa decyzja a tu zaraz ataki jakby co najmniej czlowieka zabila...

Ja bym chyba nie chciała być z kimś kto nie akceptuje mnie, moich błędów, przed kim muszę coś kryć. Ale wyznanie takiej tajemnicy to ogromne ryzyko. Obawiam się że nie ma dobrego wyboru w tej sytuacji a każdy może spowodować złe konsekwencje. Trzymaj się. P.S. A ja z kolei dziwię się że nie usunęłaś. Ale to nie ten temat.

Do autorki ,wstrzymaj się jeszcze z wyjawieniem prawdy wybadaj partnera,osobiscie uwazam że dobrze zrobiłas decydując sie na adopcje.

Gość raczej nie mów
jeżeli dziecko kiedyś zechce Cię odnaleźć to dostanie Twoje dane z biura. Wiem, bo sama mam dziecko adoptowane. Uprzedzano mnie o tym. Tak myślę, że jeśli ukryjesz przed nim prawdę będzie to Ciebie dręczyło, nie zaznasz spokoju psychicznego. Będzie Ci trudno żyć z tym lękiem. Jesli kocha ... zrozumie.

Gość ja mam w ogole...
zrozumie albo i nie, facetom to sie wydaje duzo prostsze ale to nie oni zachodza w ciaze, nie oni zostaja z konsekwencjami ewentualnego usuniecia, adopcji czy bycia samotna matka...

Gość a ja dodam że
wyrzuciłaś własne dziecko obcym wstydź się na pewno cię nie zechce jak się dowie da ci wielkiego koooopa w doopę i dobrze zrobi wyrodna matka PS lepiej było usunąć płód niż ściągać nechciane dziecko na ten świat którego teraz się wstydzisz

Gość mysle ze powiedziec
jesli jest z toba dla ciebie to to zrozumie no i w koncu nie usunelas, a to w koncu duzy plus dla ciebie co zrobilas

Gość avocado98765
uważaj się już za samotną mam nadzieję że twoje dziecko cię znajdzie i napluje ci w twarz za to że je porzuciłaś to chłopiec czy dziewczynka,potworze?

Gość raczej nie mów
nie słuchaj, nie jesteś wyrodną matką:) To dziecko jest przeciez kochane, tyle, że w innej rodzinie. Wychowują je rodzice, tylko taka jest różnica, ze nie mają wspólnych genów. Jak można pisać cos takiego, że jeśli matka odda swoje dziecko do adopcji - to wyrodna matka. Nie zgadzam się z tym!!

Gość raczej nie mów
jeszcze dodam swoje trzy grosze:P Wyrodna matka to taka, która porzuca swoje dziecko gdzies na śmietniku, na dworcu czy gdzie kolwiek

Gość a ja sie zgadzam z tym
jak mozna oddac dziecko do adopcjii?? Co nie mialas warunkow czy pomocy? czy zrobilas to z wygody.? Masz to na sumieniu i nie udawaj ze nic sie nie stalo. !!!!!!!!!!

Gość a ja sie zgadzam z tym
co za roznica .porzucila to porzucila. przecierz pewnosci nie miala czy w dobre rece trafi?