Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka_śmietanka

Sposoby na podkrążone oczy!

Polecane posty

Gość anka_śmietanka

Siemka;* Ja prawie od urodzenia mam podkrążone oczy! Podobnie jak kilka innych osób w mojej rodzinie. Ostatnio bardzo mi to zaczęło przeszkadzać. Źle to wygląda i źle się z tym czuje. . .;/ Maluję się żeby to ukryć, ale nie da się tego tak całkiem zrobić. Wszyscy mi mówili, że z tego wyrosnę, albo że taka moja uroda! Wstaje dość wcześnie i spać kładę się ok.11, ale czuje się wyspana. Może to tryb życia dziennie przy komputerze spędzam ok.2h, jem dużo warzy i owoców, ćwiczę prawie codziennie 1h, przebywam na dworze. Więc może przyczyna tego jest inna?!Wyniki badań mam ok, jestem zdrowa! Mam kilka sposobów na to chce je dopiero wyprobować: -kupiłam sobie już żel ze świetlika(naturalny to taka roślina, w aptece za ok.6 zl) słyszałam, że skuteczny! *mam pytania z tym związane: -może komuś już pomógł -czy jak się nadal maluje czy to nie pogłębia podkrążonych oczów i czy nie zaburza działania żelu -plasterki ogórka przyłożyć do oczu -rumianek -zielona chłodna herbata w torebkach Znacie jakieś sposoby jeszcze? Możecie mi jakoś pomóc, a może ktoś już poradził sobie z takim problemem.Proszę o pomoc;***

Gość podkrazone oczy
Jest jestem zdrowa, to sobie jeszcze zmiez cisnienie.Jesli masz niskie, to masz przyczyne - slabe krazenie. Ja jestem niskocosnieniowcem i moje oczy i podkrazenia sa jak rodzenstwo. Jakis czas temu skuszona inna opinia kupilam sobie specjalistyczny krem na podkrazone oczy. Jego zadaniem mialo byc wlasnie pobudzenie krazenia. Na razie widze efekty, co mnie bardzo cieszy, bo jak dotad zel ze swietlika w ogole mi nie pomogl, bo jak mial pomoz. Żadne inne medoty mi nie pomogly jak ten krem. Troche jest drogawy, ale oplacalo sie zainwestowac. Pozdrawiam!

Gość Robale
Podkrążone oczy mogą być też objawem robaczycy.

Gość Nikt151700
Raczej grzybicy a nie robaczycy. Żadne badania wam nie wykryją grzybów w oczach czy powiekach bo one są mikroskopijnei wrastają w tkanke. Można powiedzieć że stają się częścią tkanki. Pasozytują tam produkując mnóstwo toksyn, które organizm próbuje wydalić za pomocą stanu zapalnego. Ten stan zapalny to właśnie przekrwienie powiek i oczu czyli te okropne wory pod oczami. Poczytajcie sobie o kandydozie na internecie bo to jest bardzo złożony problem.

Gość ruda kora z wrocka
są też takie specjalne masażery do zmęczonych oczu np. z avonu