Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anas

Gwałt czy obowiązek małżeński?

Polecane posty

Gość a jakie on ma obowiązki
no to wybieraj albo firma albo Twoj szacunek do samej siebie

Gość areał
Każde zmuszenie do stosunku wbrew twojej woli to gwałt - obojętnie kot by to robił.

taaa zimna....nie ona zimna tylko facet nie potrafi dac jej komfortu i ją rozpalic, dbac rózwniez o jej odczucia.... ja musiałam mojemu tłumaczyc co mnie boli a on patrzył na mnie jak na wariatke ale teraz sam widzi , ze jak on miły to ja tez..

Żadne nawet największe pieniądze i poczucie sukcesu nie zrekompensują ci tych "chwil" z nim spędzonych po pijaku, jeszcze trochę i zobaczysz, że stajesz się wrakiem kobiety.

Gość anas
To takie straszne. Kiedys pragnelam jego cala komorka swego ciala. A dzis modle sie by usnal szybko albo by mu sie nie chcialo.. Poloze sie dzis do pokoju dziecka. Moze zrozumie.. :(

kurde !!!!! czy Ty czytasz co Ci tu kazdy pisze ????? odnosze wrazenie, ze nie:( musisz cos zrobic !!!!! zawalcz o samą siebie bo niedługo bedzie tak, ze nie zawalczysz nawet o dziecko jak sie cos bedzie działo...a jak Ci przywali po pijaku i bedziesz z siniakami łaziła i dziecko zapyta a co to to co mu powiesz ?????

Gość tak uciekaj do dziecka
chyba ci odbiło? pogadaj z nim na temat alkoholu by nie pił, zapisał sie na terapie, postrasz rozwodem. a ty jak głupia mysz uciekasz do pokoju dziecka. chcesz by widziało wasze ekscesy?? Dziecko nie ma byc twoim azylem, ty masz byc azylem dziecka. Pogadaj z mezem by nie pił -jak bedzie trzeźwy. Jesli nie da rady pogadaj z rodzicami, teściami, ze ma problem alkoholowy. o gwałtach nic nie mów.

Jest jeden warunek żeby ktoś ciebie szanował, albo przestał coś ci robić, musisz szanować siebie sama i dbać o siebie właśnie, rozstać się z nim. :)

mnie kiedys chłopak ( ale nie ten obecny) uderzył bo nie chciałam sie z nim kochac.....przeryczałam całą noc....potem zrobił tak jeszcze raz i wtedy mu oddałam. Zdziwił sie bardzo ;) powiedziałam, ze koniec z nami i ma wypierd..... bo jak nie to dzwonie na policje. Narobiłam takiego rabanu w domu, ze sąsiedzi przylecieli wiec nie miał mozliwosci zrobienia mi jeszcze czegos jeszcze....sasiedzi widzieli ze mnie uderzył wiec były dowody...

Co to jest gwałt? Co to jest gwałt? - Gwałt to akt przemocy gdzie agresor używa seksu dla pozbawienia człowieczeństwa i skrzywdzenia. Ofiarami bardzo często są dzieci i kobiety. Nie ma czegoś takiego jak \"typowy\" gwałt lub \" typowa\" ofiara gwałtu. Jednakże jest kilka powszechnych punktów, które mogą ochronić oraz pomogą zrozumieć gwałt na kobiecie. Gwałt NIE jest tym samym co uprawienie seksu. Choć niektóre formy gwałtu zawierają elementy seksualnego kontaktu, który występuje wtedy kiedy kobieta znajduje się w emocjonalnym terrorze. Większość kobiet rozważa najpierw seksualną naturę gwałtu potem dopiero przyrównuje ją z przemocą , strachem, terrorem oraz zagrożeniem jej życia. Kobieta nie jest odpowiedzialna za gwałt. Nie czerpie z tego korzyści oraz nie godziła się na to. Ludzie często mylnie twierdzą, że kobieta mogła tego uniknąć poprzez: unikanie miejsc, ubieranie się inaczej lub bardziej stanowczą walkę. W rzeczy samej nikt i nic nie jest w stanie zagwarantować jej bezpieczeństwa. Gwałty wydarzają się o każdej godzinie dnia, pomiędzy dobrze wychowanymi ludźmi z tak zwanych dobrych domów, w każdym przedziale wiekowym i w każdej grupie społecznej. Błędem jest przypuszczenie, że kobieta jest odpowiedzialna za czyny gwałciciela. To nigdy nie jest prawdą. Pamiętaj, nie ma znaczenia co robiła przed gwałtem, to gwałciciel jest całkowicie odpowiedzialny za przestępstwo, NIE ona. Fakt, że kobieta przeżyła seksualną napaść znaczy, że zrobiła właściwą rzecz w tym czasie, żeby zostać przy życiu. Gwałt pojawia się ciągle i jest obecny od tysięcy lat. Przetrwał, ponieważ wszystkie mity, złe interpretacje, żarty i komunały na temat tego przestępstwa jeszcze istnieją i nie zostały potępione. Dopóki to się nie wydarzy komuś kogo kochamy lub komuś kogo znamy. Zainteresowanie i istota tego przestępstwa jest dla nas pozorna. Kiedy jednak ktoś bliski dla Ciebie zostaje zgwałcony nikt nie pozostaje nie dotknięty. Gwałt przestaje być przestępstwem które przydarzyło się komuś lub, o którym słyszałeś/aś w telewizji. Napaść seksualna powoduje duże napięcie emocjonalne u wszystkich, jak i u ofiary gwałtu. Twoje relacje z nią będą zarażone, będziesz potrzebował/a tak ja ona pracy i leczenia. Ona będzie bardzo czuła na ludzkie reakcje związane z napaścią, może nawet bać się tych reakcji oczekując niezrozumienia i osądzenia. Jak pomóc ofierze gwałtu? Po pierwsze, możesz sobie poradzić lepiej zdobywając wiedze na temat tego czego doświadcza, dowiedzenia się jakie są jej normalne reakcje na napaść. Po drugie, zachęcam Cię do poznawania swoich własnych potrzeb i uczuć związanych z napaścią i zwrócenia uwagi na Twoje i jej reakcje, które zmienią wasze obecne relacje. Mogą Ci towarzyszyć: złość, poczucie winy(że jej nie ochroniłeś/aś), wstręt, oburzenie, bezsilność. To są powszechne reakcje osób, których bliskie osoby zostały napadnięte. Możesz pytać świat dlaczego takie coś musiało się zdarzyć. Porozmawiaj z kimś o tym co czujesz i powiedz jej o tym z kim rozmawiasz. To pomoże zorientować się jej kto jeszcze wie o napaści i pozwoli poznać nawzajem wasze reakcje na gwałt. Z czasem będziecie mogli porozmawiać o tym w jaki wpływ ma to tragiczne wydarzenie na wasz związek/przyjaźń/rodzinę. Reakcje Kobiety: Niepokój, depresja, koszmary nocne, bezsenność, poczucie winy, wstyd, poczucie nieczystości, złość, gniew do osób będących blisko. Jej bezpośrednie odpowiedzi mogą być pomieszane, nastroje mogą się nagle zmieniać. W jednej chwili będzie chciała, żebyś był/ła przy niej, by za chwile pragnąć zostać samej. TO SĄ NORMALNE REAKCJE NA TO CZEGO DOŚWIADCZYŁA Będzie doznawała tego samego szoku, braku wiary, smutku, złości tak jak Ty. Będziecie na tej samej drodze ku zdrowiu, mimo że będziecie inaczej kroczyć i przechodzić przez inne etapy przez większość czasu.

mnie kiedys chłopak ( ale nie ten obecny) uderzył bo nie chciałam sie z nim kochac.....przeryczałam całą noc....potem zrobił tak jeszcze raz i wtedy mu oddałam. Zdziwił sie bardzo ;) powiedziałam, ze koniec z nami i ma wypierd..... bo jak nie to dzwonie na policje. Narobiłam takiego rabanu w domu, ze sąsiedzi przylecieli wiec nie miał mozliwosci zrobienia mi jeszcze czegos jeszcze....sasiedzi widzieli ze mnie uderzył wiec były dowody...

Gość to tylko jaaaa
naprawde wspolczuje tobie:( kiedys zdazylo sie tak,ze nie mialam ochoty na sex maz chcial,powiedzialam nie on zalozyl prezerwatywe ja mowie nie a on gotowy i lapy za moje majtki krzyczalam,ze ma mnie zostawivc on sie obrazil nie odzywal nie wytrzymalam i zdjelam majtki wystawilam pupe i powiedzialam "masz wyruchaj sobie" przykre to bylo, czulam sie jak szmata ,ze nie mam prawa decydowania czy mam ochote na sex czy nie... naszczescie juz tego nie ma!

ogolnie to fajne małżeństwa macie... facet gwałci a wam sie nie chce seksu uprawiac - tylko pozazdrościć :P

komicznie - Twój komentarz to jest akurat na poziomie egzaltowanego piętnastolatka który nic nie wie o życiu a myśli że zjadł wszystkie rozumy :O:O:O

Gość ankasaasa
komicznie ty to jednak glupi jestes nieprzecietnie...dotychczas myslalm ze tylko przecietnie glupi.... wspolczuje Ci Anas...jak nduzywa alkoholu to ciezko sie bedzie dogadac.. ale sprobiuje postawic na swoim

Gość Moje anioły
a nie ma racji komiczne?? Co to za małżeństwo kiedy mąż gwałci??

nie no macie racje - zupełnie nie znam życia :P Przecież to zupełnie normalna sytuacja, znana z każdego z polskich domów... wlasnie niedługo zbieram sie do domu zgwałcić swoją kobiete, która oczywiscie odmawia mi sexu, bo też jest standardowe zachowanie.. taka zwykła sielanka, dla znających życie kafeteriuszek :P

wiesz komicznie - ja mam dla Ciebie lepszą propozycję: gdy ktoś się zwróci do Ciebie ze swoim problemem to najpierw go wydrwij, potem ośmiesz a na koniec jeszcze pogratuluj! będzie Ci dozgonnie wdzięczna ta osoba życzę powodzenia w kontaktach z ludźmi :O

no tak, pomoc... jak znam życie to kolejna, na tym i na innych forach osoba, ktora zaklada temat by usłyszec jaka jest biedna i nieszczesliwa, a tak naprawde nic z tym fantem nie chce zrobic i godzi sie na coraz gorsze poniżenia... takie kobiety wstąpiły na jakiś wyższy stopień popieprzenia, bo doprwdy nie pojmuje jak mozna zadac takie pytanie jak w temacie? Jak mozna w ogole myslec, ze związek małżeński niweluje penalność gwałtu, czyli zwyczjnie seksu wymuszonego przemocą... Juz samo to pokazuje, że autorka to kolejna z tych cierpiących ale pragnących utrzymac małżeństwo...

złośliwa - ale dla autorki gwałt w małżenstwie to nie gwałt... poza tym maja przeciez dziecko a dziecko MUSI mieć ojca przeciez - bez wzgledu na to, ze dziecko to uczy sie jak postepowac z kobietami oda tatusia (jesli to syn) albo jakie zachowanie akceptowac (jesli to corka)