Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panicated

kolczyk w pępku. pomocy

Polecane posty

Gość panicated

Mam kolczyka w pępku od 5 dni nic mi sie nie babrało ani nie bolało, a 2 dni temu polałam wodą utlenioną (wiem to była głupota) i od tamtej pory robią mi sie strupy i ropieje jeśli mam już strupa to kawałek jego odpada i skóry nad dziurką robi mi się coraz mniej. Co na to poradzić? Chciałam wyciągnąć kolczyka i poczekać aż się zagoi i przebić jeszcze raz ale nie jestem pewna czy to dobry pomysł. ?

Gość musisz miec na kompie jakis
po pierwsze porzadnie odkazic, pozniej najlepiej zalepic caly pepek jakims plastrem z opatrunkiem tak aby go nie draznic, pozniej pozwolic aby struppek sam odpadl w razie potrzeby mozna czasem troche posmarowac wazelina aby kolczyk mogl sie poruszac ale to jak juz sie bedzie zagojone i bedziesz chciala przelozyc kolczyk. staras sie nie moczyc dlatego do mycie tez zakleic najlepiej caly pepek tak aby nie zamoczyc, bo bedzie sie tylko odnawiac. i dbac bardzo i higiene.

Gość fdlkjvbljd
a po co polewałaś wodą utlenioną??:o Idź tam gdzie Ci zrobili ten kolczyk i poproś o radę:)

Gość pchlasachrajka
ja tak mialam, wyjelam kolczyk i juz sie wiecej nie zdecydowalam na przebicie, a slad po tym mam do dzisiaj - moze masz uczulenie na material z ktorego zrobiony jest kolczyk ?

a jesli nie wyglada to za dobrze idz do salonu gdzie ci to zrobili i popros o rade

klczyki w pepku maja to do siebie ze bardzo dlugo moga sie goic i czesto sa z nimi problemy dlatego trzeba bardzo uwazac na czystosc. ja uzywalam wody utlenionej np kiedy zalalam kolczyk podczas mycia, ale pozniej juz nic nie ruszalam i pozwolilam az samo wszystko doszlo do normy.

Gość O_n_a_
Hm..jezeli chodzi o kolczyk w pepku,jest to podobnie jak we wwszytkich miejscach których mozna zrobić kolczyk.Nie potrzebnie maziałaś to woda utlenioną...bo ona jeszcze pogarsza sytuacje i nic nie daje.na przebywanie miejsc w którym jest zrobiony kolczyk najlepszy jest rumianek...Sama testowałam:) Ja mam kolczyk w brwi, i tak mi kazała przemywać pani co mi w studio go robiła.Jak wyciągniesz kolczyka..to Ci zarosnie dziurka..i pózniej moze byc problemz pzebiciem w tym samym miejscu co go masz.najlepiej zgłos sie do tej osoby Która Ci go robiła..Jest jest "zawodowcem"to napeno udzieli Ci porady(w koncu tez od tego jest),bo zrobic kolczyka to niewielka sztuka.Ale jak narazie póki sie tam nie zgłosic...polecam rumianek.Pępek moze sie goic nawet do pół roku...to jest rzecz indywidualna...ja przemywałam 3tygodnie niecałe i jest naprawde super.Cierpliwości:)

Gość O_n_a_
Oj..jeszcze jedno....wydaje mi sie ze zalepienie plastrem to zła metoda...zacznnie Ci jeszzce bardziej ropiec i wogóle..lepiej zebys miała go nie klejonego..rumianek w zupełnosci wystarczy i troche ostrożnosci..zebyś go nie wadziła.

Gość RoXxIiI:)
Witam was:) mam takie pytanie... jakis rok temu mialam kolczyk w pepku i niestety zamiast kolczyka zostala mi blizna ;// chce sobie zrobic drugi raz kolczyk tylko nie jestem pewna czy mozna drugi raz w tym samym miejscy i czy napewno mi sie zagoi dobrzE?? za odpowiedz z gory dziekuje:)