Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TAKI JEDEN MEN__

PRZTYŁEM 20 KG W 8 MIESIECY PRZEZ TABLETKI ZYRTEC! JAK TO MOZLIWE??

Polecane posty

Gość TAKI JEDEN MEN__

:o

Gość cbadefg
Jest to możliwe, ja też przytyłam po lekach p/alergicznych. Przeprowadź dietę oczyszczającą warzywno-owocową (min. 2 tygodnie) wg książki dr med. Ewy Dąbrowskiej pt. "Ciało i ducha ratować żywieniem" - dieta ta odchudza i leczy m.innymi alergię. Zdrowia życzę. W internecie jest również dostępna wersja elektroniczna tej książki. Tu topik z dietą: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3170829&start=0

Gość TAKI JEDEN MEN__
A ile przytyłaś?

Gość era kubkow do zebow
a to dobrze czy zle dla ciebie, ze przytyles ?

Gość TAKI JEDEN MEN__
Wsumie dobrze :)

Gość era kubkow do zebow
bo te leki na alergie moga zmienic gospodarke hormonalna organizmu.

Gość BIO Babka
Podusiłabym wszystkich lekarzy przepisujących Zyrtec! I to często dzieciom! Zyrtek to lek psychotropowy, większość ludzi po nim tyje.

Gość MeOne
ja też bardzo długo brałam te leki. i teraz walcze żeby pozbyć się nadmiaru kg :/....... przez te leki pojawiła się u mnie nadwaga, już nie wspomnę o wielkim biuście (;D) i rozstępach (szczegolnie na brzuchu :(... nigdy nie ubiore dwuczęściowego stroju ;( ;( ;(...)

No wlasnie ja tez biore zyrtec, ale jakos nie przytyłam... tylko ze ja nie biore go regularnie tylko wtedy kiedy mi sie przypomni :P Psychotropowy?? co ty gadasz...

Gość TAKI JEDEN MEN__
up up

Gość zyrtecowa
biore zyrtec od lat i nie przytylam nic

Gość MeOne
lekarze sami mówią że po tych lekach się tyje...

To normalne, tycie jest powszechnie znanym efektem ubocznym w Zyrtecu - spotyka to większość zażywających. Ja zażywałam Zyrtec jako dziecko i błyskawicznie zrobiła się ze mnie klucha - z efektami walczyłam długo. Tylko że kiedyś innych leków nie było, teraz jest taki szeroki asortyment (świetne - Telfast, Claritine), że dziwię się, iż ktokolwoiek jeszcze taki przeżytek przepisuje :o

Gość TAKI JEDEN MEN__
up

Gość ja po tym schudlam
ale bralam tylko 2 tyg. mialam angine i lekarz przepisal m.in zyrtec. a moze to bylo cos innego? ale chyba nie. chyba byl to zyrtec. no w kazdym razie schudlam 7 kg w 2 tyg. ale nic prawie nie jadlam bo mialam zapalenie jamy ustnej jako efekt uboczny zastrzykow. no ale chodzi mi o to, ze od samych lekow sie nie przytyje chyba. trzeba po prostu mniej jesc.

Gość TAKI JEDEN MEN__

Gość qbcia
Nie wiem jak jest po zyrteku, bo nigdy nie brałam, ale od kilku tygodni stosuję allertec i nic podobnego nie zauważyłam. A naprawdę zwracam na to uwagę, bo właśnie intensywnie się odchudzam. Na szczęście, przynajmniej póki co, allertec zupełnie mi tego nie utrudnia. Zresztą z tego co wyczytałam z ulotki jego działanie jest bardzo wąsko wyspecjalizowane - tzn ukierunkowane na powstrzymanie objawów alergii (w moim przypadku brak swędzącej czerwonej wysypki) poprzez blokowanie tzw receptorów histaminowych, więc w sumie nie za bardzo jak miałby wpływać na tuszę...

zyrtec powoduje nadmierny apetyt, wiele leków na alergię - szczególnie sterydy, nawet te wziewne powoduje tycie. jakiś rok temu znalazłam info w prasie, że właśnie leki sterydowe na alergię powodują o wiele większe problemy z tuszą niż hormony brane przy antykoncepcji.

Gość no nie wiem czy prawda
moja kolezanka bierze od 15 lat leki na alergie i wcale nie tyla po nich. w pewnym momencie nawet schudla. ale dlatego, ze nie mogla jesc bo miala refluks ktory zrobil jej sie po tych lekach. miala operacje na ten refluks i straszliwie schudla bo prawie nic nie mogla jesc. wygladala jak chora na anoreksje. i nie mogla pozniej przytyc. ale juz wazy ok. w sam raz. z tego co zauwazylam to najbardziej przytyla osoba ktora brala jakies psychotropy. chyba z 30 kg przez niecale poltorej roku.

Gość alealealealeale
jak to możliwe? po prostu duzo wiecej jadłes,wiec to są skutki,tyje się od nadmiaru jedzenia,a nie od tabletek :P

Gość No sorry
Obudziłes sie teraz czy co?? W końcu musiałeś tyć stopniowo!! Nie widziałes ze stajesz sie gruby?Żenada

Gość atopik
Brałam Zyrtec przez bodajże kilka lat jak byłam młodsza i też sporo przytyłam. Zabiłabym lekarzy przepisujących dzisiaj ten lek. Kiedyś innych nie było. Teraz na szczęście biorę Telfast i już nie tyję. Kolega, który ładnie pisze o żenadzie (no sorry). Czasami trzeba wybrać zdrowie. Uwierz mi, biorąc Zyrtec pewnego dnia się obudzisz i stwierdzisz, że przytyłeś. Poza tym kiedyś nie mówiono o tym, że Zyrtec powoduje tycie, bo to chyba był jedyny lek na alergię. U mnie mówili, że to okres dojrzewania i po dojrzewania zrzucę zbędne kg. Gówno prawda. Najpierw stosowałam dietę 1200kcal i basen. Potem 1000kcal. Obecnie zjadam 700kcal dziennie i dopiero po tej diecie schudłam. Już kilka lat tak jem i przyzwyczaiłam się do samych warzyw i gotowanej ryby. Po Zyrtecu bardzo trudno się chudnie...

Gość atopik
Mała dygresja do alealealeale. Tyje się dosłownie od leków, bo one powodują zaburzenia hormonalne i metaboliczne. Jesz tyle samo ale przez to, że Twój organizm gorzej funkcjonuje gorzej też spalasz. Więc człowiek dopiero po jakimś czasie zauważa zmianę. Poza tym wiele alergików, astmatyków bierze kortykosteroidy, czyli odmianę STERYDÓW. Nie osądzajcie tak szybko ludzi, bo to dla mnie przykre. Też przytyłam po Zyrtecu i obecnie od kilku lat zjadam 700 kcal i dopiero na tej diecie schudłam. Nawet nie wiecie jak ciężko jest alergikom schudnąć więc się opamiętajcie. Ile wyrzeczeń mnie kosztuje, żeby być szczupłą przez te leki.

Gość welurowa dama
dla mnie Zertec to straszny syf. przede wszystkim jego największą wadą jest to, że upośledza koncentrację, a mnie alergia najbardziej przeszkadza w normalne dni, jeżdżę wtedy autem a poza tym w pracy muszę być skupiona na tym co robię. Dlatego dla mnie ten lek odpada. Już wolę leczyć alergię terapią odczulającą. Jedyne o czym muszę pamiętać, to, to, żeby wybrać się do przychodni na kolejną dawkę alergenów, z resztą w mojej przychodni to nie problem, bo do mnie dzwonią, kiedy mogę przyjść. O lekach antyalergicznych ciągle zapominałam, nie brałam ich wszędzie ze sobą, a potem musiałam cierpieć, to bez sensu. No i najważniejsza rzecz, po odczulaniu będę mogła zapomnieć o alergii na całe życie.

Jak zauważyłes, że tyjesz to nie mogłeś iść do lekarza żeby Ci zmienił leki? Teraz jest tyle zamiennikow, szkoda życia na skutki uboczne badziewnych tabletek.

Gość kilcia
Ja też przytyłam sporo po leku na alergię(Amertil-cetyryzyna),ale teraz mam lek, który ma w swoim składzie loratadynę i nie mam żadnych skutków ubocznych.Pozdrawiam.

Gość kilcia
Może przeczytaj ulotkę dołączoną do leku, bo zyrtec ma w swoim składzie cetyryzynę a ona powoduje skutki uboczne właśnie w postaci nadmiernego apetytu (stąd tycie po tych lekach), uczucie senności i otępienia. Cetyryzyna działa na okład nerwowy i stąd skutki uboczne. Lepiej brać leki, które zawierają w swoim składzie loratadynę np.Flonidan, Rotadin.

Gość imsthc_bytow
JAK SIE WPIER.ALA BEZ OPAMIETANIA TO SIE MA! Zyrtec to jedyny lek z ktorym moge normalnie funkcjonowac bo mam astme i uczulenie na mojego szczura.. Postanowilam walczyc i tylko to mi pomaga plus inhalacje, ale to w domu. ISC BIEGAC, CWICZYC! a nie siedziec i stekac. tez tyje jak to biore ale szybko staram sie spalac zeby nie tyc, jedyne rozwiazanie. a jakie dobre dla zdrowia;) i zadnego zbednego kg, sama przyjemnosc, zmusza do dbania o forme.