Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krakowianeczka..

Włosy odzwyczajone od codzienniego mycia

Polecane posty

ja myję codziennie rano :) i nie mam zamiaru tego zmieniać stosuje szampon z jedwabiem i odzywkę z tej samej serii i naprawdę mam bardzo zdrowe , błyszczące włosy , a jak czasami [baaardzo rzadko] zdarzy mi się rano zbyt późno wstać by umyć głowę to po prostu :P związuję włosy i jest ok ;) Są równiej szampony przeznaczone do codziennego mycia włosów albo jakieś delikatne np. dla niemowlaków , które na pewno szkody nie zrobią a zapewnią uczucie świeżości :) .

kiedyś miałam problem, jak dorastałam, każda dziewczyna to przechodzi w okresie dojrzewania. To normalne, teraz już problemu nie mam i nie muszę tak często myć. Włosy się przyzwyczajają do takiego ciągłego mycia a potem są problemy...

Gość Krakowianeczka..
dziekuje :))) a myslicie ze powinam jakis specjalny szamon kupic? zebym neimusiala sie martwic, czy za pare godzin nie będą już tłuste?

Gość Krakowianeczka..
Reahel- właśnie nie mam... kurczę, tak chce myc co drugi dzień

Gość Krakowianeczka..
czy ja tak duo chce?

Jak będziesz miała możliwość :P nie wychodzenia z domu przez kilka dni to nie myj włosów , niech się naturalnie przetłuszczą , a później zacznij myć tak często jak chcesz , moim zdaniem to powinno pomóc .

Gość Krakowianeczka..
dzieęki wielkie:)

Gość przesadzacie że włosy
nie myte codziennie śmierdzą, jeśli ktoś pracuje w bardzo zapylonym i zakurzonym powietrzu to rozumiem, tak samo jeśli ktoś pali to włosy zaraz przesiąkną tym zapachem. Ale jeśli kogoś to wszystko niedotyczy to spokojnie może myć włosy co drugi lub trzeci dzień, ja tak robię, nie używam żadnych środków do stylizacji włosów, na wieczór porządnie je wyczesuje i robie warkocz, a na drugi dzień moje włosy są świeże i pachnące. Nie raz na drugi dzień po umyciu włosów słyszałam pytania jakiej odżywki używam że włosy mi tak ładnie pachną, albo pytanie mamy czy myłam wczoraj włosy. I do złośliwych, nie słysze tego bo mi włosy śmierdzą i ludzie chcą mi coś zasugerować, one faktycznie pachną.

Gość Sasassssssssssssss
Kiedyś myłam co tydzień, a teraz 2x w tygodniu i włosy wyglądają dobrze, trochę gorzej w tym ostatnium dniu (mam Wf i to przez to). Każdy ma inne włosy i jeden musi myć częsciej a inny rzadziej. A jak się zbliża okres to wtedy po prostu myj codziennie,a tak co 2 dni ;)

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuupppppppppppp

Gość Anicia 111
Nie sluchaj głupot Krakowianeczka-jak nie ma potrzeby to co drugi dzien spoko.Ja tak ma i myję bo mam tak lubie -co drugi dzien.Spokojnie jednak przetrzymałabym do trzeciego bez smrodku.Kiedys jednak musialam co dzien wiec to wszystko zalezy od tego jak przetluszczeją sie włosy i nie wyzywac mi tu sie !!!!!!

Gość Anicia 111
Cos z tym "mam" mi nie wyszlo:)