Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Joletka

O samotności...

Polecane posty

Samotność to taka straszna trwoga, ogarnia mnie, przenika mnie. — Ryszard Riedel

Mężczyźnie samotność może dopomóc w odnalezieniu siebie, kobietę zabija. — Oscar Wilde

Cóż warte jest własne zdanie, gdy nie ma z kim słowa zamienić. — Eugeniusz Korkosz

Fak mężczyźnie łatwiej jest sie donaleść w samotności, ale mysle że dużo zależy od podejścia do pewnych spraw, według mnie wszystko ma swoją przyczyne i jest czegoś skutkiem, wszystko ma swój sens i prowadzi do określonego celu.

Samotność jest przyjemnością dla tych, którzy jej pragną i męką dla tych, co są do niej zmuszeni. — Władysław Tatarkiewicz

Dla mnie samotność to męka... Miałam już czas na odnalezienie siebie, na zrozumienie celu własnej samotności. Znalazlam w sobie wszystko to co miałam znalezć teraz przyszadł czas na realizację... I co z tego ? Skoro staje się to niemożliwe z powodu samotności.

Niepotrzebni Czarne chmury kłębią się. Tak mi zimno i nie rozpoznaje już tych wszystkich miejsc. Coraz ciemniej robi się. Gdzie ja jestem powiedz gdzie i pozwól mi spokojnie iść. Niepotrzebny wstaje dzień w życiu mym... ref. Powiedz że bezpiecznie czujesz się, że potrzebujesz mnie. To dla mnie ważne jest. Pozwól mi uwierzyć w moje sny, przez chwilę czuć się kimś. Zachwycić się i żyć... x2 Sen mój w koszmar zmienia się. Spadam w dół mijając Cię. Opadam z sił w szaleństwa wir. Zanim pójdziesz powiedz mi w kilku prostych słowach. Daj mi sens by żyć, by dalej iść... Słyszę głosy w głowie mej. Brak mi sił... ref. Powiedz że...

Gość
złośliwaa samica 30 => samotnym zwykle się bywa w tłumie ludzi :o

wcale nie dziwne,bo nie miał czasu dla siebie,bo ciągle byłaś przy nim.Zajmij sie czymś co lubisz robić.Z resztą ludzie są dziwni jak mają kogoś to chcą troche wolnosci,jak są sami chcą byc z kimś.:O

Gość
złośliwaa samica 30 => to chyba ten sam mechanizm co rozproszenie odpowiedzialnosci :P

Gość
złośliwaa samica 30 => proste jest. To ludzie je komplikują.

Gość heliogabal
Joletka -> "miałam już czas na odnalezienie siebie". Ale ten cytat z Oscara Wilde'a odnosi się w tej części do mężczyzn, a nie do kobiet, nie? Więc ciebie nie dotyczy. Podobno samotność odczuwa się najdotkliwiej w tłumie. Myślę, że można być szczęsliwym samotnie tylko jeśli żyje się trochę poza społeczeństwem, gdzieś na uboczu...

do heliogabal- Tak - ale moja treść wypowiedzi dotyczyła tekstu Śmierć 85

Ludzie jak cienie Spójrz...kto zszedł na krawędź nocy i dnia. Ma smutną minę. Patrz...jak się wpatruje w bezkresu dal. Łza lekko płynie. Choć...i podaj rękę pomogę Ci. Podejdź na chwilę i powiedz czego brakuje Ci brakuje Ci... x2 W życiu jest jak w zwykłej grze. Można wygrać lub jak kamień stoczyć się. I potoczyć się na samo dno, stracić własne JA i wszystko to...

Samotność, kto ją wymyślił? Po co ona jest? Czyż nie lepiej jest mieć kogoś bliskiego? Kto pocieszy, zrozumie, doradzi. Samotność, sami nią żyjemy. Nie dzielimy się nią z nikim, Nie dajemy skosztować jej smaku goryczy. Ona jest smutkiem i bólem, Który przeszywa serca ludzkie jak strzała. Lecz jest i radością. Bo wiemy, że kiedyś się skończy, Gdy znajdziemy drugą połowę nas.

Gdybym spotkał właściwą kobietę oboje zapomnielibyśmy o samotności Skąpalibyśmy się w żarze pożądania, oddania i miłości. Pieściłbym ją i całował przy każdej nadarzającej się sposobności. Tulił do siebie czule, słuchał jej słodkiego szczebiotu i pouczania opartego na kobiecej intuicji. Patrzyłbym jej głęboko w oczy odkrywając głębię jej duszy... Tylko gdzie ja spotkam taką kobietę?