Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość astryda

NELA - imie dla dziewczynki

Polecane posty

Gość my w rodzinie tez mamy
Kornelie i mówimy na nią Nela, Nelka, Neli

Gość a ja wam powiem tak ...
wersja dorosła może brzmieć "Ninel", a Nela mb zdrobnieniem mam taką znajomą, to imię wyjątkowo do niej pasuje: jest rzeczowa, ma styl i gust, kobieta sukcesu, a jednocześnie jest towarzyska, ciepła i urocza

Gość Nelsonek
mam 15 lat i mam na imię Nela i nie Kornelia Tylko poprostu Nela duzo osób mówi ze moje imię jest jedyne w swoim rodzaju i jest bardzo łądne . Miałam miec na imiĘ Nel ale w szpitalu powiedzieli ze muszę mieć końcówkę a na koncu. Jestem zadowolona ze swojego imienia gdyż jestem jedna. nikogo nie znam o takim Imieniu !!! w Szkole dużo nauczycieli mówi na MNIE Nelly. A przezwiska To Neluś Nel Nelia Nelson Nelsii Nelusia Nelcia i wiele innych ;D Polecam To Imię .! Nela Tak !!!!!! Nelly nie !! choć bd na nią tez tak mówć Gratuluje !!! Nela jest polskim imieniem ;))

Gość przyszła_żona
Też mam tak na imię:) ale nie polecam bo to moje imię i nie chcę żeby wszyscy się tak nazywali:)

Gość jest tez forma
inna : Nell z dwoma L na koncu i mi sie najbardziej podoba.

Gość Nelsonek
przyszła_żona ! masz racje z jednej strony to ja też nie chce zeby dużo osób miało takei imię jak Nela bo potem nie bd tak orgonalne jak jak jest teraz !! ;D A DLA pani Polecam pisz ( Laya ) czyaj : Lejla :))

Gość Famous !
Mam malutka siostrzyczke Nelly rowniez mieszkamy za granica wiec uwazam ze to imie jest super , . ale chce podkreslic ze zanim Mała dorosnie Rokity juz nikt nie bedzie pamietal , Nally ma dopiero kilka tygodni ale nazywamy ja i Nala i Nally

Gość na hiszpana trzeba
tak to nawet suczce bym nie dala na imie

Gość astryda...
jestem autorka tego tematu:-D hehe i tak wlasnie dalam na imie mojej corce:-)

Gość hihi,
czyli Nela, tak? :) moim zdaniem jest to najpiekniejsze imie na swiecie ;P:P

Gość Mama Neli
Moja coreczka ma tak na imie:) wszyscy mowia ze urocze imie:)

Gość Nelkomama
Przepiękne imię :) Moja Córa też ma na imię Nela :) Zdrabniamy Nelka, Nelcia, Neluś, Nelusia, Neluszka, Nelisia, Nelucha, Nelunia :) Dorosła wersja imienia to Nela - to chyba oczywiste i normalne :) to imię wg mnie pasuje do osoby w każdym wieku :) wersja Nelly mi się nie podoba

Gość Nelkomama
Nela ang. Nelly, Nellie, franc. Nelly, Nlie, Nellie, Nella, Nell, hiszp. brak Imię Nela mogło powstać jako skrócenie imion typu Petronela lub Kornelia. Może być też spolszczoną formą angielskiego lub francuskiego Nelly. W polskich dokumentach forma Nela pojawiała się już w XIV w. - prawdopodobnie była skróconą forma imienia Petronella. Dziś imię Nela nosi 1099 Polek (w 2001 r. - 603). Imieniny: 31 III; 18 VIII; 10 XI;

Gość Mama Nelci
Ja mam córeczkę, ktorej tak dałam na imię i jestem bardzo zadowolona, z tego imienia. Mam nadzieję, że kiedy moja ukochana Nelcia urośnie też będzie jej sie podobać. Mi to imię kojarzy się z dobrą i ciepłą osobą, mam nadzieję, że moja corka wyrośnie właśnie na taką osobę :) Osobiście nie podoba mi się jak ludzie dają dziecią wymyślne długie imiona, apotem je skrócają. Pozdrawiam serdecznie wszystkie Nele!!!! :)

Gość zakochana mamusia ;d
moja córka ma na imie Nela... jestem zakochana w tym imieniu :D

Gość Figggg
mialam ten sam problem, mieszkam zagranica i chcialam, zeby imie corki bylo zrozumiale na calym swiecie. Dalam jej na imie Anna. Nela bardzo ladne i tez proste.

Gość luska.s
Nela to zdrobnienie (takich jak Aniela czy Kornelia), które jednak funkcjonuję jako imię. Nela nie podoba mi się. O ile mała Nela brzmi słodko, to dla dorosłej osoby jakoś mi nie pasuje. Brzmi zdrobnieniowo, osobiście nie chciałabym mieć w dowodzie wpisane Nela.

Gość ogrody świata
to imię dla psa:O

Gość xxxyyyyyyy
jak moj syn dowiedzial sie, ze bedzie miec siostre to chcial bysmy nazwali ja Nela, calkiem ladne imie ale w moich okolicach to prawoslawne kobiety je nosza wiec raczej odpada :(

Gość helllena
pies mojego kolegi tak sie nazywa

Gość mam córke kornelie i wołamy
na nią Nela ,Nelka...:)

Gość wstręcik
Kornelia tak- śliczne. Nela- nie- paskudne, niepoważne, durne imię. Nela jako skrót od Korneli jest uroczo, ale nie chciałabym jako dorosła kobieta nazywać się Nela.

Gość kinguśśka
imię Nela baardzo mi się podoba przekonuje mojego mężusia zeby zgodzil sie takie imie dla naszej córci, która już niedługo bedzie z nami :)

Mnie się bardzo podoba. Ale wolałabym Nelę jako skrót od Kornelii niż Anieli :)

Gość nastepnamamaneli
Jak kilka poprzednich mam tez mieszkam za granica i chcialam uniknac imiennych przekretów jezykowych. Niemniej inspiracja imieniem przyszla wlasnie z PL, choc to imie podobno poludniowoslowianskie a nie polskie. I juz na poczatku ciazy postanowilam ze jak bedzie dziewczynka to wlasnie Nela. I nie zaluje bo imie jest jeszcze nijako unikatem, nie dosc ze ladne to krótkie i proste - chociaz malych przkeretów ze strony tubylców i tak nie uniknelysmy. Nela ma teraz 5 lat i nie lubi z sobie znanych powodów zdrobnienia Nelka. Nelunia moze byc ale Nela wg niej najlepsze. Problem byl potem z jej braciszkiem jak mu dac na imie biorac pod uwage te same kryteria. Zostal Mariuszkiem choc w wersji oficjalnej koncowe "z" odpada:) pozdrawiam

no i ja zdecydowalam sie na imie Nela. jeszcze nie bedac w ciazy zarezerwowalam sobie to ślczne imie. 2 tyg temu dowiedzialam sie ze bede miala coreczke wiec nie mam juz problemu z wymyslaniem imienia. moja pierwsza corca ma na imie Nikola wiec siostra Nela pasuje. hehhe smieszkanie sie zlozylo bo ja mam na imie Natalia wiec przewaga imion na N. pozdrawiam:)

Gość Mama Neli
Ha a ja mam córkę Która się nazywa Nela bardzo się cieszę że tak ją nazwałam usłyszałam to imię w serialu "Hela w opałach" jest takie słodkie Nela Nelcia Nelunia

Gość O_L_A26
my z mężem bardzo długo szkaliśmy odpowiedniego imienia dla naszej córci kiedy jeszcze byłam w ciąży...dziś nasza Neleczka skończyła 2 tygodnie:-) Uważam, że to imię pasuje zarówno do małej słodkiej dziewczynki jak i dorosłej i dojrzałej kobiety, zresztą jak każde jedno imię to tylko kwesia przyzwyczajenia. Nelki górą:D To naprawdę śliczne i delikatne imię. Pozdrawiam wszystkie Nele i ich mamy:)