Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość astryda

NELA - imie dla dziewczynki

Polecane posty

Gość chodząca obawa :/
Moja ŚP. babcia miała na imię Aniela, ale od dziecka wołałam na nią właśnie "Babcia Nela". Teraz sama jestem w ciąży i chciałabym dać mojemu dziecku imię Aniela (ale póki co nie znam płci :D ). Aniela, Anielka, Anielcia, Nela, Nelunia, Nelusia - sporo jest kombinacji ;)

Gość _NELA_moje imię
Ja mam tak na imię i jestem bardzo zadowolona. Piękne imie. :) Jestem z tego powodu zadowolona , i to bardzo.

Gość Mama Neli
ODP.do luski.s W heli w opałach jest Nella nie Aniela tyle ze ja dałam córce Nela przez jedno L i nie kłudz się bo oglądałam ten serial i właśnie tam usłyszałam to piękne i słodkie imię POZDRAWIAM WSZYSTKIE NELKI I ICH MAMY:)

Gość nelka to ja :)
zaqjebiste imię dla super dziewczyny ! dla osoby której z góry jest pisany sukces!

Gość Maggie B
Moja corka, Nell poki co jest jeszcze malenka ale mam nadzieje ze spodoba jej sie to imie. Ja osobiscie nie lubie jak ludzie nazywaja ja Nela....

Gość Jeszcze jedna mama Neli
Moja córcia też jest Nela. Imię boskie i wszystkim się podoba mimo że mamy na osiedlu 3 psy o takim imieniu (dowiedziałam się jak już nadaliśmy imię hehe) Moja córcia jest tak urocza, że sama nadaje charakter imieniu. W zasadzie jak się czasem zapomnę to wołam Anielka, a czasem dla jaj mówię Petronela :) Też uważam, że to imię pasuje do każdego wieku (co jest złego w delikatnym imieniu dla dorosłej osoby?!)

Gość gość
Moja corka szescioletnia ma na imie Nela . Bardzo orginalnie. W szkole nie spotkano jeszcze dziecka o takim imieniu.Przewaznie ludziom sie podoba

Gość gość
Moja córeczka tez ma tak na imie, uważam że jest super... Ile może być Julek i Lenek? W domu ma dwóch starszych braci, którzy wołaja na nią Nelek... Czyż to nie oryginalnie?

Gość gość
Okropne

Gość nie żona nie matka
Nela to bardzo ładne imię :) no i oczywiście ja przyszła mam nadzieje mama pozdrawiam cię też :P

Gość mama Neli
Moja córka ma na imię Kornelia. Nazywamy ją Nela. Kiedyś mama WeRoniki powidziała mi,że to takie jakieś bardzo twarde imię Kornelia bo z literą R w środku (hi hi). Imię wyjątkowe, i wszystkie Ole, Hanie, Zuzie, Maje,Magdy z pewnością zapamiętają dziewczynkę o wyjątkowym imieniu.

Gość marzena89
ja tez w maju będę mamą Neli :)

Gość gość
oryginalne imię to na przykłąd Florentyna, Klementyna czy Gizela a nie jakaś wieśniacka Kornelia. Kornelii jest całkiem sporo, wiec orygialnym imieniem nie jest. Twarde, brzydkie i mało kobiece.

Gość gość
Moja 8 miesieczna córeczka ma na imie Nela. Licze na to ze to imie nie zrobi sie tak popularne jak Lena itp. Jeszcze osobiscie nie poznałam zadnej dziewczynki o tym imieniu. Chociaz od znajomych słysze ze juz sie spotykaja coraz czesciej z tym imieniem.

Gość gość
moja siostra jest nela i jest gruba i obrzydliwa

Gość gość
pies sasiadow ma na imie NELLA. I wlasnie dla psa jeszcze rozumiem takie imie ale dla dziewczynki??! To malo jest pieknych polskich imion? A synkowi jak dasz na imie Mohamed? Bo takie popularne na zachodzie?

Gość Ewa gość
Nela jest super, bardzo mi się podoba, jak będę miała córkę to dam tak na imię- prześliczne. Spodobało mi się w programie Nela mała reporterka- by the way -polecam ten program

Gość gość
Nel to ta dziewczynka z ksiazki "W pustyni i puszczy" H.Sienkiewicza. Ladne imie i zawsze mi sie kojarzy ze stara wersja filmu "w pustyni i puszczy" ta mala co grala Nel byla sliczna.

Gość ghhjllooo
ladne imie. jak nie mieszkasz w polsce to nazwij ja Nel nie Nela(bo w polsce to chyba wszystkie zenskie imiona musza miec "a" na koncu, przynajmniej tak bylo kiedys)

Gość NelsonNelaNelunia
Mam 18 lat, w dowodzie mam wpisane Nela. Na początku ciężko było wszyscy wiedzą kim jesteś bo jest to jedyne imię w szkole, mieście, ale w końcu zrobiło się to fajne. Coraz więcej słyszę, że ludzie nazywają tak swoje córki. Polecam imię jak najbardziej ;) Nie lubię jedynie jak spotkam kogoś przedstawia mi się Nela a w rzeczywistości ma Kornelia.

Gość gość
Mąż zapisał córkę Nela ale rodzina nie daje mi spokoju,wręcz terroryzuje i namawia na zmianę imienia, (imię można zmienic w ciągu 6 miesięcy) i sama już nie wiem a niedługo chrzest.Co robić???

Gość Nelunia90
ja mam 24lata, mam na imię Nela tak jest w aktach, dowodzie i paszporcie. To jest samodzielne imie, żadne zdrobnienie. Nie spotkałam się jeszcze nigdy z negatywnymi komentarzami na temat mojego imienia, ludzie czesto pytają czy to zdrobnienie, czy mój 'pseudonim', ale każdemu się podoba:) ba! 2 moje koleżanki są w ciąży i jesli będą dziewczynki to mówią, że na pewno dwie Nelunie;)

Gość gość
Moja córka ma na imię Kornelia mówią na nią Kornela, Nela takie 2w1...

Gość gość
Zdecydowanie wole Kornelia

Gość gość
Jak dla mnie super imię. Krótkie, ładnie brzmiące i niespotykane.

Gość gość
Są tu jakieś mamy Neli? Ja za tydzień mam termin porodu a dalej mam dylemat czy dać takie imię. Co o tym sądzicie? Powiem jeszcze, ze teściowa średnio podchodzi do tego imienia. A znów mojemu mezowki podoba sie strasznie.

Gość gość
mam taki sam dylemat. patrząc w przyszlosc zastanawiam się pomiędzy Nela a Kornelia. chociaż przyznam, ze to imie wymyslilam sobie bardzo dawno. teraz kiedy już czekam faktycznie na coreczke, wydaje mi się zbytnio przesłodzone i nie wiem czy zupełnie nie zmienie wyboru.