Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość astryda

NELA - imie dla dziewczynki

Polecane posty

Gość gość
12.46 Ja też myślałam o imieniu Nela, ale teraz jestem bardziej przekonana do Kornelii. Zdrobniale i tak bym do niej mówiła Nela, Nelka...

Gość gość
Mysle, ze Kornelia jest lepszym wyborem. Lepiej rzutuje w doroslosci. Chociaz forma Nela bardziej mi sie podoba. Boje sie jedynie, ze mimo uzywania przeze mnie wylacznie imienia Nela inni beda przeksztalcali na swoje.

Gość gość
Natalia mi sie podoba ale znów mąż nie chce :) A jak już mielibyście dać imię to Nel czy Nela?

Gość gość
Nela piękne imię :)

Gość gość321
Okropne dla dziewczynki ,sąsiadki suczka się tak wabi!!!

Gość gość
Moja córka jest Kornelia. Nazywamy ją Nelik lub Nela właśnie :)

Gość gość
U mnie miała być Nela, ale jest Kornelia. I tak mówimy do niej Nelka

Gość gość
Nela to Aniela, a nie kornelia. Kornelia okropne.

Gość gość
moja chrzesnica ma na imie nela. bardzo mi sie to imie podoba, zauwazylam ze duzo dzieci juz ma tak na imie.

Gość gość
gość wczoraj Nela to Aniela, a nie kornelia. Kornelia okropne C To zobacz jakie są zdrobnienia od Kornelki. :) od zawsze Nela. Moja kochana córcia ❤️

Gość gość
NELA jest to znana organizacja, w świecie udzielająca wsparcia dla wszystkich pokrzywdzonych przez los, nietolerancję, nieuleczalne choroby, łamanie prawa, itd.

Gość gość
z dzieciństwa pamiętam, że to imię było dla suczek.

Gość gość
Ano, jedną Nelę mam po sąsiedzku. Ogólnie to nie imię tylko coś do wabienia, jakiś skrót, takie coś tam, bez wyrazu... P.S. Dla psa też się nie nadaje, bo brzmi mdło i psy takiego imienia dobrze nie słyszą i nie kojarzą.

Gość gość
Dlaczego jest rozpatrywane jakiekolwiek imię tylko w kontekście imienia dla dziewczynki, a nie imię żeńskie na całe życie?. Dziewczynką się jest najwyżej 14 lat, potem pannicą, dorosłą kobietą pracującą, emerytką i staruszką - jak los pozwoli. Nela w/g mnie nie brzmi dobrze, jakby czegoś brakowało, jest monotonne, bez ikry. Kiedyś Nela występowała jako zdrobienie od Petroneli. Warto mieć na uwadze, że to imię jest chyba najchętniej wybierane przez właścicielki suczek, bo znajduje się w księdze popularnych psich imion. Jest prawdopodobne, że córka może zauważyć, że ma na imię tak jak piesek koleżanki z klasy i będzie problem. Mamo, dlaczego mam takie imię??? Tak być może, ale oczywiście nie musi.

Gość gość
Kurwa masz chyba obsesje, bo ciągle piszesz o tych psach i nawet podbijasz. Weź leki.

Gość gość
Ja mam Nelę :) Większość pyta jakie jest jej pełne imię i najczęściej mylą s Kornelią. Ale Nela to po prostu Nela. Śliczne imię mi się bardzo podoba. :)