Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zielona stonoga

NIEMIECKI - PROSZE O POMOC W PRZETLUJMACZENIU ZDAN

Polecane posty

1. Moim zdaniem nie warto brac narkotykow, poniewaz sa one szkodliwe. 2. Zazywanie narkotykow jest bardzo ciężkim nalogiem i trudno jest z tego nalogu wyjsc. 3. W naszym spoleczenstwie jest duzo narkomanow, szczegolnie w duzych miastach. 4. Narkomani, ktorym udalo sie wyjsc z tego nalogu wspominaja, ze najlepsze lata swojego zycia zmarnowali i bardzo tego zaluja. 5. Ja nie biore narkotykow, nie mam ochoty nawet ich raz sprobowac bo jestem swiadomy ze pierwszy raz juz moze uzaleznic. 6. Chcialbym wszystkim ludziom, ktorzy zastanowiaja sie czy nie sprobowac, tylko raz tak dla zabawy powiedziec aby po zadnym pozorem tego nie robili! Pierwszy krok w ta stronę ściąga już za sobą lawinę zdarzeń które mogą sie skończyć tragicznie, bez rodziny, przyjaciół, na ulicy, w kanałach czasem nawet na cmentarzu.

TE PIERWSZE 3 WYCHODZA MI TAK WIEC PROSZE O POPRAWIENIE BLEDOW CHOCIAZ 1. Nach meiner Ansicht nicht zu nehmen wert der betäubenden Mittel, weil sie schädlich sind. 2. Das Einnehmen narkotykow ist ein bleischwere üble Gewohnheit und es hält schwer von diesem nalogu wyjsc. 3. In unserem spoleczenstwie sind viel Drogenabhängiger, szczegolnie in großen Städten.

Gość abrakadabra 1234
hej daj mi troche czasu to ci pomoge,jestem germanista

Gość abrakadabra 1234
1.Meiner Meinung nach sollte man keine Drogen nehmen,denn sie sind schädlich. 2. Das Nehmen von Drogen ist eine sehr starke Sucht und man kann die sucht nur schwer loswerden. 3. In unserer Gesellschaft gibt es sehr viele Drogenabhängige,vor allem in großen Städten. 4.Drogensüchtige,die es geschafft haben von dieser Sucht wegzukommen, meinen ,dass sie die besten Jahre ihres Lebens vergoldet haben. 5. Ich nehme keine Drogen,ich habe auch keine Lust mal Drogen auszuprobieren,denn ich bin mir im Klaren ,dass man schon nach dem ersten mal abhängig werden kann. 6.Ich würde gerne alle warnen ,die gerade überlegen,ob sie Drogen mal nur mal ausprobieren sollten. powodzonka

JEJKU A JAKBYM MOGLA PROSIC O JESZCZE TO JEDNO KOGOSC? Pierwszy krok w ta stronę ściąga już za sobą lawinę zdarzeń które mogą sie skończyć tragicznie, bez rodziny, przyjaciół, na ulicy, w kanałach czasem nawet na cmentarzu.

Gość abrakadabra 1234
To zdanie jest troche nie stylistyczne,jesli pozwolisz to troche je zmienie,ttak zeby brzmialo po niemiecku jako tako daj mi chwilke...

Gość abrakadabra 1234
Erste Schritte in die Drogenszene bringen nicht Gutes mit sich. Das Ende kann tragisch sein:ohne Familie,Freunde,man kann auf der Straße landen oder sogar auf dem Friedhof. Powodzenia,odwdzieczac sie nie trzeba.pozdrawiam

NAPRAWDE PRZEOGROMNIE DZIEKUJE Z POMOC, FAJNIE ZE MOZNA NA KOGOS LICZYC WSROD NIEZNAJOMYCH, SCISKAM MOCNO I NAPRAWDE JESZCZE RAZ SZCZERZE DZIEKUJE, JESLI BEDE MOGLA KIEDYS W CZYMS POMOC PISZ. POZDRAWIAM

Gość abrakadabra 1234
naprawde nie ma za co, milo mi ze moglam pomoc,pozdrawiam:)