Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiooooooooooooooooo

Hormony / pytanie do tych ktorzy maja z nimi problemy...PROSZE O POMOC

Polecane posty

WITAJCIE !!! mam problemy z hormonami, moja gospodarka hormonalna od samego poczatku, kiedy dostalam 1 miesiaczke byla rozregulowana. zaczelo sie od tego, ze dostalam miesiaczke, o dziwnej konsystencji [jak kisiel.. ze sluzem.. ] i tak sie utrzymuje do tej pory ale w mniejszym stopniu. pozniej w wieku gimnazjalnym radykalnie przytylam, o zgrozo :( to zmienilo moje zycie w ciagle odchudzanie. Pozniej mialam włokniaka w piersi, mam tez nieregularne miesiaczki. nie mowiac o malym meszku nad ustami i pojedynczymi malutkimi wloskami [do wyrwania peseta] na brodzie. zrobilam badania hormonalne, wyszedl nadmiar testosteronu. reszty nie moge odczytac [nie umiem ] zwlekalamz pujsciem do endokrynologa bo boje sie ze przytyje od hormonow !! panicznie sie tego boje DORADZCIE COS !! PROSZE

Gość KLARYSKAAAAA87
NIE ZWLEKAJ Z WIZYTA U LEKARZA TAKIE MOJE ZDANIE

IDE, W CZWATEK :( JUZ SIE ZAREJESTROWALAM. CHCIAŁAM TYLKO ZASIĘGNAC PORADY

Nic sie nie bój. Ja mam... miałam podobnie :) Wszystko jest do uregulowania. Dobry ginekolog a najlepiej ginekolog-endokrynolog. Powodzenia :)

Gość powodzenia kolezanko
i nie boj sie,

Gość nie ryzykuj ...
albo dostaniesz tabletki antykoncepcyjne, bo one reguluja cykl albo tabletki hormonalne ktore wyrownaja poziom hormonow. jesli masz za duzo testosteronu to tabletki CI tylko wyjda na dobre. przeciaganie wizyty u endokrynologa moze spowodowac ze np nie bedziesz mogla miec dzieci w pozniejszym wieku albo dostaniesz jakiegos nowotwora. po co ryzykowac? a tabletki tak sie dopasowuje zeby nie tyc --> jak zacznie Ci sie zmieniac waga to idziesz do lekarza i on przepisuje CI inne.

tak, ide w czwartek. boje sie jednak bo kolezanki opowiadaly ze przytyly. zastanawiam sie czy mozna przytyc od samych jedynie tabletek? a moze one poprostu wzmazaja apetyt?

Gość kurczeeeeeee
witajcie wydaje mi sie ze mam za duzo hormonow meskich... na piersiach rosna mi wloski i strasznie mnie to drażni ;/ chcialam isc do endokrynologa ale wizyte dopiero mam na nowy rok... a ja nie umiem patrzec na te wloski ;/ nie wiecie co moge zrobic zeby je usunac? i jak usunac zeby nie rosły grubsze i ciemniejsze ;(? prosze odpiszcie mi bo juz nie daje rady co jest najlepsze na takie cos? ahaa i jakby endokrynolog przepisal by mi cos na zmniejszenie hormonow meskich to czy te wloski mi wypadna i czy to cos pomoze? ja mam dopiero 17 lat pomozcie !

Gość bubuń
Witajcie, mam pewien problem. Od jakis 4 miesięcy mam nie regularne miesiączki, robilam 2 razy test ciązow, ktory był negatywny.W dni ktore powinnam miec okres, mam zazwyczaj biała wydzieline, ub 1 dzien okresu i przerwa. Nie wiem co myslec, w ciązy nie estem bo testy tego nie wykazały, jej obawojw tez nie mam. Boje się że to moga być zaburzenia hormonalne. Co myślicie??