Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edededef

moj dramat-rozstanie sie z Wrocławiem

Polecane posty

Gość edededef

Nie mam już przyjaciół.Wyprowadziłam sie z przyczyn ode mnie niezależnych.Kasa.Inne miasto.Moi przyjaciele pozostali daleko ode mnie.120 KM.Tak bardzo chciałabym ta wrócić.Jednak tu mam mieszkanie.A tam serce i dusze zostawiłam.Duzo płacze.Mało pracuje.Przestaje już myśleć.Wolałam najgorsza impreze i kłotnie z przyjaciółmi.Niz spokój i zajbiste imprezy bez nich.Dlaczego życie mi utrudnia życie?Podobno wszytsko zależy ode mnie.Wystraczy, że uwierze w siebie i swiat padnie u moich stop. O nie.To zabawne.Jednak na drodze stoi miłośc mojego życia.Ironia losu.Kocham dwie rzeczy jego i przyjaciół.On jest ze mna, ale ich zostawiłam.Miłosć mojego zycia nie chce tam mieszkac ze mna. Nie mamy kasy na to.Wrocław to drogi drink. Mamy tutaj mieszkanie,.Ja nie mam tu nikogo.Małomiasteczkowe lale solariane i chłopcy z żelu.Tutaj nawet słońce gorzej świeci.Trawa nie ejst taka zielona.Ludzie sa nieludzcy.W maire mieszkania tutaj apetyt na życie maleje.Nie ma co ze sobą w wolnym czasie zrobić.Lubiłam mieć wybór.100 tysiecy knajpek i nie wiadomo którą wybrać.Tam kilka milionów pomysłów na życie, tutaj nie ma pomysłu nawet na jutro.Marzyłam sobie nocą kiedyś.Może by sie babcia starsza zaopiekowac co mieszkanie mi zapsize w spadku i Wrocław bedzie mój.Puste biblioteki.Puste głowy.Puste ulice po 22:00 .We Wrocławiu książkek do wyboru od ch*ja, wyk**wiście alternatwyne pomysły, ulice pełne po 4:00 w nocy.Mniej czasu na myślenie, więcej przygód. We Wrocławiu codziennie piekny polski słomiany zapał, z rana ochota na zmiane świata na lepsze.Tutaj rezygnacja z podstawowych potrzeb, bo i po ci się kąpac? Skoro wieczorem i tak nie ma gdzie wyjsc.Dramat moj osobisty.Miłosc jest, ale tym sie tylko nie wyżyje.Do zycia z reguły potrzeba ejszcze grona zaufanych przyjaciół z ktorymi nawet wodka lodowa smakuje najlepiej.Natomiast Finlandia pita w samotnosci.Smakuje ochydnie.Luksus bez przyjazni nic nie znaczy. Zwykłe śmieci bez duszy. Swiat zmienił sie.Musiałam odejsc od ludzi ktorych kochałam.Od miasta które mnie pokochało ze wzajemnoscia.Jeszcze nie tak dawno było mi obce.Stało sie moja mała ojczyzna.Gdzie moja chora dusza ozdrowiała.Dla tych ludzi którzy byli mi nieznani, a sa mi jak bracia.Bez nich nie umeim życ.Czuje sie po czesci jakbym umarła.Kazda śmierc boli.Bo trzeba sie rozstawac z bliskimi. Moje serce ciagle teskni.Ciagle mu mało.Chciałoby wiecej miłosc niz ma.Nie wystarcza mi jedna osoba.Nie umiem kochac tylko Ciebie.Ja musze kochac wiecej.WAS. naiwnie głupia.po co sie tak przywiozywałam do tych ludzi do tego miasta.mogłam tak bez emocji. zegnaj tamto cudowne zycie. witaj miłosci miłosc mnie dziwi.Jest taka trudna, kaze ciagle z czegos rezygnowac.Z przyjazni, z tesknoty z radosci.daje ból i cierpienie.Lecz daje tez szczescie i ukojenie. absurdalne to wszystko. ciagle masz to czego nie chcesz, a to czego chcesz tracisz albo nie mozesz zyskac. kocham go jednak. tylko ciezko mi zyc w klatce.to nie moje srodowisko. wrocław tak cie kocham, a ty juz zapomniałes o mnie

Gość ruj56
tez mi tragedia

Gość sdfreq
mieszkam we wro. keidys oposcilam go na pol roku i swirowalam. wspolczuje ci bardzo BARDZO bo wyobrazam sobie twoja sytuacje. mnie cala rodzina namawia do powrotu, ale nigdy w zyciu stad nie wyjade. trzymjasie, moze keidys ci sie uda. probuj. walcz.

Gość edededef
pomocy

Gość kalamarnicaxssx
moze,ktos podsunie pomysl rozwiazanie?

Gość kalamarnicaxssx

Gość kalamarnicaxssx

Gość kalamarnicaxssx
pomocy moze,ktos podsunie pomysl rozwiazanie?

Gość kalamarnicaxssx

Gość kalamarnicaxssx

Gość prosze o odp....
to gdzie ty się wyprowadziłaś ?

Gość dominisiaaaaa
hmm .. troche nie rozumiem, tez mieszkam od 4 lat i zakochalam sie w tym miescie i wiem co czujesz, jednak nie rozumiem- skoro tak bardzo chcesz- to przyjedz tu! Pracy tu jest pelno, troche mniej mieszkan do wynajecia ale wakacje sie zblizaja, studenci wyjada- na wakacje sa tansze mieszkania i wiekszy wybor!! Nie ma sytuacji bez wyjscia-pamietaj. :) A w jakim miescie teraz mieszkasz? Jelenia Góra moze?

Gość kalamarnicaxssx
dominisia nie mieszkam dalej..bardziej w wielkopolsce

Gość Wracaj do nas
:) ja mieszkam we Wroclawiu odkad sie urodzilam i nigdy nie bede miesszkala nigdzie indziej. bylam 3 lata w rozjazdach i z uczuciem ulgi wrocilam do Wro. Wroclaw o Tobie nie zapomniał, bo on nie zapomina o ludziach, ktorzy go kochaja :) Wracaj i nie daj soba manipulowac facetowi. jak cie tak kocha to niech pakuje walize i do Wro. Co to za milosc, ze musisz sie poswiecac wbrew swojej woli?

Gość droga kałamarnico
łączy nas jedno- dramat rozstania z Wrocławiem dzieli nas różnica pokoleń, ja mam już dorosłe i samodzielne dzieci z Wrocławiem rozstałam się dawno, prawie 20 lat temu poszłam za mężem , za jego pracą, nie chciałam, ale w pewnym momencie raczej nie miałam wyjścia, dałam się przekonać, uległam manipulacji mego męża, i tak wylądowałam w centrum Polski Wtedy wierzyłam że to tylko na jakiś czas, a mąż mi przysięgał o powrocie do Wrocławia, uwierzyłam Teoretycznie mogłabym wrócić, mam dokąd, mam dom we Wrocławiu. ale.....no właśnie Z mężem rozstałam się, z jego winy...............ale dzieci Dorosły, tu się zadomowiły i zakorzeniły, tu mają swoje przyjaźnie i swoje miejsce. , Wrocław jest daleko, ale tam mam swoich przyjaciół i moją rodzinę I jednak chcę być blisko moich dzieci Tego nie da się pogodzić Błąd mój wielki, mogłam jednak nie dać się wywabić z Wrocławia a wtedy moje dzieci tam by się zakorzeniły, tam założyły rodziny, tam miałyby swoich przyjaciół Dziś jestem sama, blisko dzieci, a najlepsze chwile spędzam z telefonem na połączeniach z Wrocławiem Dla mnie jest za późno, za błędy się płaci swoim życiem. Życzę ci szczęścia i zdolności do dokonywania właściwych wyborów we właściwym momencie.

Gość kalamarnicaxssx
do dorga-nigdy nie jest za pozno!jakbym miała dom we wrocławiu nie zastanawiałbym sie i bym tam pojechała..moze ejszcze kiedys tam wroce

Gość kalamarnicaxssx
a moj mąz jest coraz bardziej załamany mieszkaniem w małym miescie-mowi, ze tutaj nikogo fajnego nie ma, ze mało mamy znajomych, a ja zawsze. na to ... to trzeba było zostac we Wrocku..

Gość bunio z wawy
Nie chcę być niegrzeczny ,znam Wrocław czasem tam bywam, i według mnie ma najfajnieszy rynek w Polsce , ale to nie zmienia faktu że poza rynkiem to zwykłe miasto, tyle że brdziej zakorkowane i rozkopane niż inne miasta w Polsce. Ciebie bardzie chyba ciągnie do ludzi i do rodziny a nie do samego miasta

Gość Do volves
Dla mnie Wrocław to miasto które lepiej wygląda z opisów ludzi i ze zdjęć niż jest w rzeczywistości. Od kilku lat ciglę wszędzie słyszałam Wrocław to Wrocław tamto , odnosiłam wrażenie że to miasto cud miód o którym złego słowa nikt nie powiedział. W zeszłe wakacje byłam tam ponad tydzień, i powiem szczerze że się rozczarowałam. To znaczy rynek wspaniały, fajne zwarte centrum i rzeczywiście to jedno z fajnieszycgh polskich miast, ale nie jest takie fajne jak z opowiadań internautów, czy z artykułów gazet. Tez jest brudno, tez sa fatalne drogi, tez jest chamstwo na ulicach tak samo jak w innycg duzych maistach. Dlatego doprawdy nie rozumiem czmu autorka tak rozpacza Kraków, Warszawa, Gdańsk i Wrocław to najfajniejsze duże miasta w Polsce ale żadne z nich nie jest absolutnym liderem. Każde ma swoje zalety i wady

Gość kalamarnicaxssx
Anouk moj mąz tez zawsze dawał mi za argument"korki",no i co z tego!!ze są korki..są rzeczy we Wrocławiu ktore wynagradzaja korki a ja mieszkam w małym miescie, ale nie ma tu obdwodnicy i tez są korki!!ale za to nudy na pudy!:)

Gość dqwdqwf
korki sroki:)wrocław jest siuper;)

Gość gość
wjfqiEGYNxrd7kJW01QCyFaQ